20240426
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2021 június 17, csütörtök

AB panaszaink sorsa

Szerző:

A „Korona Igazsága” civil csoport szervezésében május elején többen panaszbeadványt adtunk be az oltási igazolásokkal megkülönböztetést előíró kormányrendelet ellen.

FELHÁBORÍTÓ PANASZKEZELÉSI GYAKORLAT AZ AB - n !

Az AB ügyintézési módja az, hogy a beérkezett panaszokat előbb a titkár nézi meg, hogy befogadhatók-e, vagy hiánypótlás kell hozzá, ha igen, erről értesíti a panaszost, és minderre van 3 hónapja. Ezután adja oda egy bírónak a panaszt, vagy ha több is beérkezett egy témában, akkor mindet, ilyenkor a bíró ezeket összevonja és így hozza meg a döntését. Ha a panaszt befogadták, kap egy ügyszámot, és erről értesítik a panaszost, aki erre a számra hivatkozva érdeklődhet panasza elbírálása után.

A napilapokat olvasva egyszercsak azt láttuk, hogy az Azonnali-n hatalmas szenzációként jelentették be, hogy a rendelet ellen az ő panaszukat ugyanebben a tárgyban milyen hamar befogadták! Mindezt úgy adták elő, mintha rajtuk kívül ezt senki más nem tette volna meg, csak az övék a dicsőség, és majd ők „megmentik” az embereket a diszkriminációtól!

Az „Azonnali” hátteréről most nem beszélek, de tudjuk, hogy távol állnak a „függetlenségtől”, a panaszbeadási kampányunkról ők is kaptak értesítést, telefonon is hívtuk őket, de számukra a civilek akciója nem volt hírértékű ! Mint ahogy az első, majdnem 1000 panasz beadása az AJBH-ra sem érdekelte őket, a „Portfolio”-n megjelent cikk ellenére sem!

Ezután megnéztük az AB honlapját, és mit találtunk rajta?

Azt, hogy kettő, - azaz KETTŐ panaszt fogadtak be, az egyiket május 11 érkezéssel, ezt egy miskolci, ismert személy adta be, a másikat,- ez volt az Azonnalié,- pedig május 26,- án fogadták be, és mindkét panaszt kiadták juni 2.- án egy bírónak. Tehát nem az AB volt gyors, - hanem addigra már annyi panasz bement, hogy odaadták egy bírónak mindet, az utolsók közt befutott „ azonnalis „ panasszal együtt !

Igen ám, de hova lettek a mi panaszaink, és a mihazánkosok panaszai, és az egyéniek?

Az AB titkára telefonos megkeresésre a következőképpen reagált:

Ne nála érdeklődjek, hanem emailben, vagy telefonon, az iktatószámra hivatkozva. Mondtam neki, olyat én még nem kaptam, se mások, holott máj 10 és 20 közt valószínűleg több százan adtunk be panaszt, de egyikünk se kapott róla semmit, se visszautasításról, se hiánypótlásról, se befogadásról! Ezzel szemben csak két panasz befogadásáról találtam a honlapon, és szeretném megtudni, mi történt az enyémmel, és a többiekével?

Azonnal morcosan felháborodott, - hogy képzelem én, hogy ők mindenkinek értesítést küldenek, több, mint 500 panasz ment be, nekik erre nincs idejük, hogy mindenkit kiértesítsenek, egyébként is, a civilek „úgyse tudnának hiánypótlást beadni „ ! Ekkor közöltem vele, hogy de bizony be tudjuk, jogászok is vannak a hátunk mögött, akik segítenek, ha kell, és az AB nek kötelessége minden panaszost kiértesíteni a panasza sorsáról, éppen azért, hogy ha kell, pótolni tudja a hiányosságokat, vagy újra beadhassa másként!

Innentől már kicsit engedékenyebb lett, megkereste a befogadott panaszom iktatószámát, és ígéretet tett rá, hogy levélben értesítést fogok kapni az elbírálásról. De egy szóval se mondta, hogy a többiek panaszával mi lett, vagy mi lesz, csak hogy mindet összevonva fogják majd elbírálni . Azt se árulta el, hogy el is olvassák egyenként mindegyiket, vagy netán „kihúznak a kalapból” egyet kettőt csupán ? Arra sem akaródzott válaszolnia, hogy miért nem jelent meg a honlapon a többszáz beadvány ténye legalább?

Ebből azt a következtetést vontam le, hogy egyrészt teljesen hülyének néznek minket, másrészt megpróbálták eltitkolni a tömeges tiltakozás tényét! Ezért a „Korona Igazsága” civil csoport arra kér mindenkit, aki beadta a panaszt, hogy ezen a számon : 06 1 488 3100 HÍVJÁTOK FEL A TITKÁRSÁGOT !

Kérdezzetek rá a panaszotok sorsára, kifogásoljátok az ügyintézés módját, és aki tudja, rögzítheti a beszélgetést, hogy az elszámoltatáskor legyen erről is bizonyítékunk, amit majd ott és akkor az akkori bíró elé tárhatunk!

Gurabi Ági / A Korona Igazsága /

Kelt: Miskolc 2021 juni 15

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások