20240426
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2021 január 12, kedd

Szükségállapot Washingtonban

Szerző:

Az FBI arra figyelmeztet, hogy Joe Biden beiktatásáig erőszakos tüntetésekre kell számítani az amerikai fővárosban.

Trump szükségállapotot rendelt el Washingtonban

Szükségállapotot rendelt el Washingtonban Donald Trump, miután az FBI arra figyelmeztetett, hogy zavargások alakulhatnak ki az amerikai fővárosban Joe Biden január 20-i beiktatása miatt - jelentette be az amerikai kormány egy közleményben.

Washington polgármestere már a Capitolium ostroma után szükségállapotot rendelt el, miután a hatóságok szerint nagy esély van rá, hogy további erőszakos tüntetések lesznek az elnökváltás miatt január 20-ig már január 16-tól kezdve, és erre kérte a még pár napig hivatalban lévő amerikai elnököt is. Azzal, hogy Trump is megtette ezt a lépést, lehetővé tette, hogy az amerikai belbiztonsági minisztérium és a szövetségi katasztrófaelhárítási ügynökség együttműködjön a washingtoni rendvédelmi hatóságokkal. A szükségállapot január 24-ig rendelte el.

A CNN azt írja, a New York-i rendőrkapitányság 200 egyenruhást küld Washingtonba, a nemzeti gárdából pedig 15 ezren állnak majd készenlétben a fővárosban.

Forrás: Szeretlek Magyarország


Demokrata:

Donald Trump amerikai elnök hétfőn szükségállapotot rendelt el Washingtonban január 24-ig

– közölte a Fehér Ház, miután a hatóságok biztonsági fenyegetésekre figyelmeztettek Joe Biden megválasztott elnök január 20-i beiktatása kapcsán.

A rendelkezés lehetővé teszi az amerikai belbiztonsági minisztérium és a szövetségi katasztrófa-elhárítási ügynökség (Fema) számára, hogy szükség szerint összehangolják tevékenységüket a helyi rendvédelmi hatóságokkal.

A Capitolium ostroma nyomán egyébként is megszigorították az amerikai fővárosban a biztonsági intézkedéseket Biden ünnepélyes beiktatására tekintettel. Daniel Hokanson tábornok a CNN amerikai hírtelevíziónak nyilatkozva elmondta, hogy a nemzeti gárda mintegy 15 ezer katonáját vonják össze Washingtonban a helyi rendfenntartók megsegítésére. A belbiztonsági minisztérium pedig közölte, hogy az elnök védelméért felelős Secret Service szerdától fokozott készültségben lesz.

Az amerikai sajtó időközben a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) rendvédelmi szervek felé intézett belső figyelmeztetésére hivatkozva közölte, hogy Biden beiktatása körüli napokban fegyveres, illetve erőszakos zavargások lehetnek a tagállamok fővárosaiban.

Január 6-án este Trump több száz híve megostromolta a Capitoliumot, miután az elnök egy közeli, szabadtéri gyűlésen tartott beszédében feltüzelte és arra buzdította őket, hogy menjenek a kongresszus épületéhez. Öten haltak meg az erőszakban, köztük a capitoliumi rendőrség egyik tagja. Azóta Trump kormányzatának több tagja is lemondott, köztük Chad Wolf ügyvivő amerikai belbiztonsági miniszter is.


A Felkelési törvényről

A felkelés törvény 1807 egy az Egyesült Államok szövetségi törvény ( 10 USC §§-Szerződés 251. – 255 ; megelőzően 2016. 10. USC §§ 331-335; módosított 2006, 2007), amely felhatalmazza a elnök az Egyesült Államok telepíteni amerikai katonai és egyesült államokbeli föderált Nemzetőri csapatok olyan körülmények között, mint például a polgári zavarok , a felkelés és a lázadás elnyomása .

A törvény a “fő kivételt” jelenti az 1878. évi Posse Comitatus-törvény alól, amely korlátozza a szövetségi parancsnokság alatt álló katonák alkalmazását rendészeti célokra az Egyesült Államokban. [1]

A törvény szerinti hatalom felhívása előtt a 10 USC 254. § előírja az elnöknek, hogy először tegyen közzé egy hirdetményt, amelyben a felkelők eloszlatására kötelezik .

Cél és tartalom [ szerkesztés ]
A törvény felhatalmazza az Egyesült Államok elnökét, hogy az Egyesült Államok fegyveres erőit és a Nemzeti Gárdat használja fel :

· az állam jogalkotója vagy kormányzó kérésére, ha a jogalkotót nem lehet összehívni, az állam elleni felkelés kezelésére ( 251. bek. ),

· bármely felkelés kezelése bármely államban, amely gyakorlatilag lehetetlenné teszi a törvény végrehajtását ( 252. bek. ), vagy

· felkelés, családon belüli erőszak, jogellenes kombináció vagy összeesküvés kezelése bármely államban, amely alkotmányosan biztosított jogok megfosztását eredményezi , és ahol az állam nem képes, kudarcot vall vagy megtagadja az említett jogok védelmét ( 253. § ).

Az 1807-es törvény felváltotta a korábbi , 1792-es Calling Forth-törvényt , amely megengedte az állami milíciák föderálódását, hasonló nyelvvel, amely megengedte az állami milíciák föderálódását vagy a rendes fegyveres erők használatát állami kormány elleni lázadás esetén. [2] : 60
Az 1807-es törvényt kétszer módosították. 1861-ben egy új szakasz került beillesztésre, amely lehetővé teszi a szövetségi kormány számára, hogy a Nemzeti Gárda és a fegyveres erők az állam kormányának akarata ellenére „az Egyesült Államok kormányának hatalma elleni lázadás” esetén folytassa a folyamatos nyugtalanságokat a polgárháború után . [3] 1871-ben a harmadik végrehajtási törvény felülvizsgálta ezt a részt ( 253. bek. )

Hozzászólás  

#2 Egy kanadai olvasónk levelét közvetítek:R Zoltán 2021-01-14 11:23
"Beindult az elnöki szatellit, hisz ezek az agyamentek minden elnöki kapcsolat lehetőséget letiltottak. Elképesztő, hogy ezt hüllők kiszolgálói ezek a moslék kommunisták meg merték tenni az amerikai elnökkel! Elképesztő!

Erre elindult az elnöki szatellit adó. ma már három elnöki üzenetet hallottam, 5 percesek. Katonai szaletliról. Az egész világon látható, hallható. Én a YOU TUBE.on látom, amíg tudom. Mert valószínű A YOUTUBE-t is le fogják tiltani!

Kinyalhatják Bidnék Tramp fülét. A TV közvetítette a Fehér Házi eseményektől a repülőgép felszállásáig, a távozását, mert éppen most ment el Mexicóba. A TV adó is katonai lehet, mert amikor eltávozott a gép, nem átkapcsolt másik csatornára, hanem kikapcsolt az adó. Tehát senki nem akadályozhatja az elnöki kapcsolattartást a FÖLD LAKÓIVAL. !

Mindig mond valami lélekfrissítőt, Elmondja mi történt, s mi történik.
Éppen most repült el a Texas-Mexicó határra, mert ott Bidenék ígérgetnek valami falbontást.

Nem izgatja magát, előhozott egy 1886-os törvényt, hogy ha tömeges támadás éri az országot, akkor korlátlan mennyiségben lehet koncentrációs táborokba zárni az elkövetőket.
Márpedig tömeges támadásra készülnek Bidenék, mert legalább egy millió ember van már a mexikói határfalnál, várva hogy meginduljon a falbontás. Jópofa, nem? Már bejelentette, hogy erre a célra katonai bázisokat szabadítanak fel, hogy ne legyen fennakadás. A többi már Bidénékre tartozik. Feltehetően azokkal kell a mexikóiaknak a dolgot elintézni majd odaát.
Ő most jól megnézi hol tartanak a falasok, de épp úgy nem szól semmit mint ez előtt. Ezek meg szépen menetelnek bele a csapdába.

Hát nem gyönyörű, ahogy a születési anyakönyvi-kivonat nélküli és Nobel díjra érdemes nem kajszi Barack Obama meg Clintonék is, meg a többiek is szaladgálnak mint pók a falon. Az elmúlt nyolc év alatt alaposan kiérdemelte a Nobel díjat!
Az lesz az igazi gyönyörűség. Azokat karkötővel látni.

Trump megkérdezte az emberektől, akartnak letartóztatott hivatalnokokat látni? Akkor már láthatják az elsőt, akit már elkaptak választási csalásért! (Csak annyira peregnek már az események, hogy elfelejtettem melyik állam elnökéről beszélt. Talán Michigenről?

Nos, ezen van a kontinensen aludjon mindenki jól, Otthon meg jó reggelt, mert ott mostanában jött fel a nap.
AEJ."
#1 A Felkelési törvényrőlSebestyén Teleki István 2021-01-12 22:17
Jo lenne megadni a linket ehhez a törvenyhez, hogy eredetiben olvashassuk, mert a google forditas erthetetlen.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások