20230324
Last updateK, 24 máj. 2022 4pm

rovas logo

2020 február 03, hétfő

A világvége tudományos magyarázata...

Szerző: Pencz István Nagylaki Gyula

Én mióta kb 20 éve először felhozták aglobális melegedést olvastam, hogy éppen ellenkezője lesz.Elkezdem én is kutatni, ugye interneten minden van csak kikell találni mi az igaz. 500 millió éve melegebb volt mintmost, miért ??? MI NEM VOLTUNK SEHOL.

Másik már 5 jégkorszak volt, mi nélkülünk. Ez nem más mint politika és üzlet, félelembe tartani az embereket és kiszívni pénzt amit lehet.

Éppen tegnap néztem egy programot egy régi tó medrébe amit jégkorszak visszahúzódásánál a gleccser kivájt találtam egy csomó mamut csontot. Megint ugye én figyelek sorok között olvasva, miért is lett vége a jégkorszaknak ? megint mi nem voltunk itt.

Szóval a tónál ittak a mamutok és földrengés jött, besüllyedtek a homokba és éhen haltak, valószínűség szerint. Ezt a mamutok agyarából találták ki, agyar rétegekből áll és nő mint a fa gyűrű, látni lehet hogy volt év mikor volt bőségesen élelem vagy se. A másik találtam emberi nyomokat is köveket hordtak körbe, tárolni húst. Most úgy gondolják volt egy csoport ami 25 ezer évvel azelőtt jött mint az első akikeket gondolnak a bering szoroson át.

Másik egyenlítőről volt egy nagyon jó szombaton, kétszer is adták. Ez emberi élet Afrikába indult, ezt már senki nem vitatja, de nekem csak most klikkelt az egyenlítő körül volt. Ott kezdett melegedni a éghajlat, megint valóban melegedett, miért ??? Mi nem voltunk itt.

A DÖBBENET DÖBBENETE!............ és akkor mikor kezdődik az őrület?

Döbbenetes és eltitkolt!

Az USA, az Európai Unió valamennyi állama, Ausztrália, Új Zéland, Kanada államtitokká nyilvánította és hírzárlatot rendelt el a témában, a forrás Norvégia, az ott menedékjogot kapott brit tengeralattjáró kapitány zártkörű sajtótájékoztatója alapján:

A VILÁGVÉGE TUDOMÁNYOS MAGYARÁZATA

Hogyan lesz a globális felmelegedésből új jégkorszak?

1. Kanadában évtizedek óta vizsgálják mélyfuratokkal a földtörténeti korokat és jól megállapíthatóan kiderült, hogy szinte pontos periodicitással ismétlődnek a hozzávetőlegesen a tíz-tízezer évig tartó jégkorszakok, ill. jégmentes időszakok. Ezt abból állapították meg, hogy egy-egy kb. tízezer évet felölelő rétegben találtak pollenszemeket, majd a következőben nem, a rákövetkezőben újra, majd megint nem, így tovább, majdnem teljesen szabályos hosszúságú szakaszokban. Azt is megállapították, hogy minden valószínűség szerint jelenleg egy tízezer éves globálisan jégmentes időszak végén járunk.

2. A globális felmelegedés tény, de akkor is éppen úgy bekövetkezne, ha ember egyáltalán nem élne a földön és ipari tevékenységével nem szennyezné a bolygót. Ezt a folyamatot az emberiség bűnének feltüntetni és ezzel lelkiismeret furdalást kelteni pusztán félrevezetés a valóságos fatális okok eltitkolása céljából. Az emberiség tevékenysége ebben pusztán annyi, mintha odamennél egy égő felhőkarcolóhoz és a magad részéről még rádobnál egy lapát szenet. Számit, számit, de gyakorlatilag semmit.

3. A globális felmelegedés oka geológiai természetű, egy bizonyos hosszúságú periódus alatt elfogy az aktív talajréteg ásványi anyag tartalma, ami a fák és mindenféle növényzet életéhez nélkülözhetetlen. Ez nemcsak az erdők jól látható pusztulásában jelentkezik, hanem 1-1 fa összes levélszámának, ágsűrűségének szignifikáns csökkenésében is észlelhető, de még a fűfélék levéldúsulásának elmaradásában is jól nyomon követhető. Ez a világszerte fokozódó zöldfelület csökkenés évről-évre több ezer tonna széndioxid megkötésének elmaradásával jár és valójában ez a megállíthatatlanul növekvő széndioxid réteg okozza az üvegházhatást.

4. A felmelegedés jelenleg már egyharmadával csökkentette az Északi Sark permanens jégtakaróját, de a nagyobb baj a Déli Sarkon van. Ott már több "kisebb", csak néhány négyzetkilométeres jégtábla darab szakadt az óceánba. Azonban van egy egybefüggő, vízben lévő részével együtt hatezer méter vastag, háromszáz kilométer széles, magas jég-fennsík, amin már itt-ott megjelentek és szaporodnak a vízzel teli "kutak", melyek megjósolhatóan jelzik ennek a hatalmas tömbnek az olvadását és a bármikor bekövetkezhető tengerbe szakadását. Ha ez bekövetkezik, mindössze 3 nap alatt olyan globális cunamit okoz, ami annyiban is különbözik majd a szokásos cunamiktól, hogy a pusztítása után ez a plusz vízmennyiség nem húzódik vissza, mint a földrengéses cunamiknál, mert nem lesz hova, vagyis a víz a pusztítása után is a pusztítás helyén marad. Ha ez az említett hatalmas jégterület már az óceánban utazva a vízkiszorításon túl ráadásul el is olvad, a világtengerek szintjét, beleértve a beltengereket is, mint a Földközi vagy az Adria, olyannyira emeli meg, hogy a tengerpartok legalább 5-7 kilométerrel kerülnek mindenhol beljebb, eltüntetve szigetek ezreit és olyan városokat, mint Brighton, Plymouth, Liverpool, Miami, Sydney, stb., stb.

5. Azonban nem is ez lesz a fő baj, hanem a végeredmény, vagyis az eljegesedés. Ugyanis a jégolvadásokból az óceánokba kerülő víz édesvíz. A mai időjárási és klimatikus viszonyokat nem a légköri események, hanem az azokat is determináló globális tengeráramlatok határozzák meg. Ha ezek nem lennének, akkor csak az Egyenlítő környékén lenne többé-kevésbé elviselhető átlaghőmérséklet. Azonban a jelenlegi tengeráramlatokhoz fizikai okokból elengedhetetlen a tengervíz jelenlegi sótartalma. Só nélkül lelassulás, majd leállás várható. Nézzük példaként a Golf áramlatot, amelyet tulajdonképpen egy nagy meleg folyónak is felfoghatunk, ami az Atlanti Óceán felszínén folyik. Ezt a sótartalom különbség teszi lehetővé. Mint közismert, ez az áramlat, ami az Egyenlítő felől indul, határozza meg döntően Európa éghajlatát. Útja során amint az Északi Tengerbe ér, szintén sótartalom változás miatt a felszínről hirtelen a mélybe fordul és az alsó régiókban elindul visszafelé.

6. A brit kormány az elmúlt év őszén, a fentiek tudatában és teljes titokban tengeralattjárókat küldött az Északi Tengerhez, hogy tanulmányozzák a mélybe forduló Golf áramlatot, méréseiket hasonlítsák össze az eredeti adatokkal. Nos, ekkor történt, hogy a tudósok a tengeralattjárókon a szokásos adatokhoz képest már 20%-os sebességcsökkenést mértek a Golf áramlat mélybe zuhanásánál. Ekkor történt az azonnali államtitokká nyilvánítás is, amit több ország is átvett, kivéve Norvégiát.
7. Ha a sótartalom csökkenés miatt leáll a Golf áramlat, (s ez a világ többi tengeráramlatára is érvényes) az érintett területeken "örök" tél következik be. Ez Európa vonatkozásában először a Brit Szigetekre, Skandináviára, majd Észak Franciaországra terjed ki, de pár év alatt eljut egészen Afrika északi partjáig. Britannia az elmúlt évszázadokban arról volt közismert, hogy éghajlata mérsékelt, nincs igazán nyár, de igazán tél sem, még a leghidegebb teleken sem hagyja el a higanyszál a fagypont körüli hőmérsékletet. Nos, ezen a télen soha nem látott hóviharok és mínusz 10 fokos lehűlés is több helyen előfordult a szigetországban. Ekkor döntött úgy az a tengeralattjáró kapitány, aki tanúja volt a méréseknek, hogy az államtitok ellenére nem hallgat tovább és kitálal a világnak.

8. Mi lesz az emberekkel? Várhatóan úgy, mint minden katasztrófa idején először segíteni próbálnak egymáson, utána pedig egymásnak esnek. Először délről indul meg majd minden bizonnyal egy hatalmas menekült áradat az elöntött tengerpartok, szigetek világából, olasz, spanyol és görög családok ezrei próbálnak majd megélhetést, letelepedést találni Európa belső vidékein. Utána rövidesen megfordul a menekült áradat iránya és az északi népesség igyekszik majd az örök tél beköszönte miatt, délibb, még lakható hőmérsékletű helyeket foglalni el. Természetesen ez nem fog menni élelemhiány, erőszak és háborús összecsapások nélkül.

9. Mi tehát a Föld jövője? Mint láthatjuk a szokásos módon várhatóan újabb tízezer évre jégkorszak következik. A jégkorszaknak az ugyancsak vele párban álló, szintén periodikusán ismétlődő erőteljes és globális vulkáni boom vet majd véget, ugyancsak az eddigieknek megfelelően. Az élet legalábbis egysejtű szinten és a tengerekben a jég alatt valahogy ezt az időszakot is szokásosan átvészeli. A vulkáni tevékenység újra gazdagon ellátja a talajréteget ásványi anyagokkal, tehát a körforgás újra indulhat, startolhat megint a Föld vegetációja is, majd később az állatvilág is újra indulhat. Hogy lesz-e a következő jégmentes időszakban is ember a Földön az csak Istentől függ.

10. S végül. Vajon meddig tarthat ez a körforgás? Minden bizonnyal addig, amíg ki nem fogy a Föld vulkánikus ereje is, hogy tízezer évenként globálisan megújulva megszüntesse az aktuális jégkorszakokat. Ekkor majd marad a jég és a Föld véglegesen kihűlve, halott bolygóvá, űrszemétté válik. Természetesen nincs módunk a fentiek elkerülésére, struccpolitikával sem. Egyet tehetünk. Minden napunknak maximálisan örülni kell addig és a sors, vagyis Isten különleges ajándékának tekintenünk.

Forrás: gyula-nagylaki
Beküldte Pencz István

 

Megnyitva 1657 alkalommal

Hozzászólás   

#4 hozzászólás éghajlatDr. Balogh Sándor 2020-04-06 03:14
Figelembe kell venni a technologia fejlődését. Az oceánprttal rendelkező országok egy ideig tulélhetnek, ocean apályra épitett erőművek adnak energiák és uvegházakban tudnak termelni, de végredményben az emberiséget nagy veszteség éri..
#3 Világvége tudományos magyarázataDr. Gáspár Vilmos 2020-03-22 15:55
A Marson a felmelegedés ugyanolyan mértékben történik mint a Földön. Tehát nem mi emberek vagyunk az oka ennek. Hamarosan 2 magyar nyelvű könyvel fogunk megjelenni ami majd ezt jobban elmagyarázza. Igen vannak ciklusok és elég pontosan tudjuk hogy milyen hosszúak. Az én számításaim szerint 5787 év amit 2026 ban érünk el a Maja Naptár és a Héber számítások szerint. A Héber Év ma 5780 ( az 'Újjá' Teremtés óta). A Rabi azt mondaná hogy 'ma 5780 van a Teremtés óta'.

Jó, nézzük meg hogy miért mondom ezt amikor Katolikusként nőttem fel: - A legmagasabb egyiptomi piramis a Gízában az kb. 481 - 482 láb magas, ami (481 x 12) megfelel 5772 - 5784 hüvelyknek. Igen hüvelyk !!! Ja, tudom sokan azt gondolták hogy az USA vezetősége milyen elmaradott, hogy nem váltott át még centiméterre. Most már tudjátok miért nem. Szóval, a Héber Év 5772 a mi Krisztusi időnk szerint 2012-ben volt. Emlékeztek még a Maja Naptár 2012-re? Igen, fontos volt, de a következő 7 év sokkal fontosabb. Szóval mi történhet 2020, 2024, 2026-ban? Nem tudjuk, csak a Jó Isten tudja. De azért van valami elképzelésünk. Persze, ha van érdeklődés és a Zoli megkér, akkor tudok erről írni többet. De persze nem akarom az én teóriámat másokra rá erőszakolni. … Hamarosan, a youtubon
részleteket fogok kibocsájtani. …

Szóval mivel tudományról írunk nézzük meg mint mond a jégkorszaki ciklus erről. A Vosztok jégciklusi lefúrás adatai szerint durván van egy 5-6 éves ciklus, egy 11-12 ezer , 18 ezer és a fő 23000 éves ciklus. A Magyar Osztrák Monarchiában élő szerb Milutin Milankovitch matematikus pont ugyan ezekkel a ciklusokkal jött fel. Az ő 23000 éves ciklusa a domináns ciklus. De menjünk vissza a piramishoz. Negyed: 5787, Fél: 11574 , Háromnegyed 17361, és az egész Milankovitch ciklus 23148 ! … Persze Milankovitch még nem ismerte a Fekete Lyukakat, de az Amerikai Alapitó Atyák majdnem 250 évvel ezelőtt valamit tudtak. Három rész van az EGY dolláros pénzen. A piramis 'mindent látó szemmel' az Orion csillagképet jelképezi. Igen a mi honalapitó Nimrod - Ménroth atyánk. (A gods generator FB oldalon van erre egy kis bemutatónk).

Amikor kijön a könyvünk a nyáron, sokan meglesznek döbbenve hogy a titkok amik le lettek jegyezve az Amerikai titkos társaságok által, egyenesen vissza vezetnek a Sumér - Egyiptomi - Magyar nyelvhez. Az egyiptomi és sumér 'istenek' és fáraók neve mint Kapará (Cheops - Kheperá), Kannám (Khnemu), Erő (Heru), Vezér (Wasir - Osiris), Vas Tő (Washty - Thebes), stb. Vegyél fel egy dollárt a kezedbe és tanulmányozd. A középen van a FEJ. A George Washington feje. Mit jelent? Nem tudjátok! Most még nem magyarázom el. De ha a Washington Monument - Obeliszket a helyébe raknátok akkor a dollár két felén két dátum van. Március 26 (az Újjá 'Teremtés' ünnepe ami a ciklusokat számolja) . Ha belenéztek hogy a ősi keresztényeknek az Új Éve (a Josephus Afrikánus történész szerint, aki a Krisztus idejében élt) Március 26.-án volt ünnepelve. A másik dátum az Szeptember 17, amikor kb. a Zsidóság ünnepli az Új Évüket. Be vagyunk burkolva a saját kis vallásos, morális, 'pszeudó-történelmi' börtönünkbe és fogalmunk sincs arról hogy mi történik, mi mit jelent, miért vagy mire gyakorolnak a hatalmak hogy a házainkba tartsanak. Ha megnézitek a Tejút helyét ezekben a dátumokban és megtaláljátok az Asztronómiai SASt, Méhkast (északi nézet a Poláris felé) akkor szép lassan az asztronómiai titkok amiket az országaink a jelvényeiknek használnak, ki fog világosodni. Tanulás nélkül nem lesz világosság.
#2 RespectJonny Latern 2020-03-10 15:23
Köszönöm a munkáját
#1 JégkorszakDoniga Lenke 2020-02-19 13:44
Szóról szóra idézem Kryont – médiumi közvetítés:
“Vannak nagyobb víz-ciklusváltozások és vannak kisebbek. Több kisebb ciklus fordul elő két nagyobb között. A legutóbbi kis jégkorszak 1650 körül volt. Az emberek akkor is itt voltak és túlélték. Most egy újabb ilyennek a kezdeténél vagytok. De a tudósaitok nem egy mini-jégkorszak kezdeteként emlegetik. Ehelyett ők felmelegedésnek nevezik! Ez amiatt van így, mert nem értik a víz-ciklusok működését. Úgy is mondhatnánk, hogy az egészet mikrokozmoszban szemlélik, makrokozmosz helyett. Furcsának találhatjátok, hogy egy hidegebb időszak felmelegedéssel kezdődik, de ha ismernétek a víz ciklusainak dinamikáját, egyből értelmet nyerne az egész. A víz-ciklusok hossza változó. A kisebbek kb. 150-től 400 évig terjednek, ti pedig egy közepes hosszúságú víz-ciklus elején jártok. Ne féljetek ettől a jelenségtől, mert ez része a bolygónak, így hozza magát egyensúlyba. Az emberiség még fejlett technológia nélkül is keresztülment rajta és túlélte. Csak azt kell tennetek, hogy felismerjétek és megtegyétek a kellő intézkedéseket, hogy kitérjetek az útjából, hogy megtanuljátok tökéletesíteni a tengervíz só mentesítését, hogy ne maradjatok víz nélkül.”
Forrás:Kryon: Időjárás változás a bolygón.
www.facebook.com/.../?query=kryon&epa=SEARCH_BOX
Részlet: www.kryon.hu/Kryon.pdf

Hozzászólni csak a bejelentkezett felhasználók tudnak

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások