20240427
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2014 április 02, szerda

Közérdekű bejelentés és feljelentés!

Szerző: Tejfalussy András

SZENT MARGIT KÓRHÁZI SZÍVRONTÓ KARDIOLÓGUSOK ( közérdekű bejelentés és feljelentés , Bús Balázs óbudai polgármesterhez is

Tegnap egy ismerősöm meglátogatta az édesanyját a Margit Kórház Kardiológiai Osztályán. Az előtérben talált egy Merck Kft. „ReceptDoki" c. ÉTRENDI TANÁCSOK hipertóniásoknak, A SÓ, A sóbevitel mérséklése hozzájárul a magas vérnyomás csökkenéséhez" címekkel ellátott kiadványt. E kiadvány szerint az NaCl konyhasónál szokásos mennyiségben mindenkinek olyan étkezési sókat kell fogyasztania, a szívbetegeknek is, amelyeknek a 30%-a kálisó. 25 gramm ilyen sókeverékben 25 x 0,3 = 7,5 gramm kálisó van. A szívbetegek részére szívmérgező káliumtartalmú sókeveréket ajánlanak az Óbudai Szent Margit kórházi Kardiológiai Osztály orvosai, miközben a „2013 Óbuda" kiadvány egészségvédelmet hirdet?

1./Nem csak a hatályban lévő Magyar Szabványt sértik vele. E szabvány szerint az étkezési célra árusított sókban legalább 97% kell legyen az NaCl konyhasó, és tilos a kálisó. 2./ Aki (az OÉTI-s kísérletek során) fél liter vizet ivott 4 gramm kálisóval, annak a laborok által mérgezőnek feltüntetett 5,1 mmol/l-nél több lett a szérum-káliuma!! 3./A Medicina Orvosi Könyvkiadó által kiadott Tápanyagtáblázatok c. könyv szerint a sportolók (fizikai munka végzők) napi 15-25 gramm NaCl konyhasót kell pótoljanak. 4./A Magyar és Petrányi professzorok által írt „A belgyógyászat alapvonalai" c. orvosi tankönyv szerint egészséges felnőtt ember EKG-jét is eltorzítja a 24 óra alatt szájon át összesen bejutó 5 - 8 grammnál több kálisó ( 2,2 - 3,6 grammnál több kálium). Már ennyi is mérgezést (hyperkalaemia-t) okoz. 5./ A Varga Péter professzor által szerkesztett, „Az intenzív betegellátás elmélete és gyakorlata" c. tankönyv szerint a 11 gramm/24 óra kálium-dóziséval azonos mértékű veszélyes mérgezést okoz, ha a vérbe 1 órán belül több, mint 0,8 – 1,6 gramm kálium jut be. 6./Szabó Dezső professzor „A mellékvesekéreg biológiája" címmel (Medicina Könyvkiadó, „Technika a biológiában, 8. A Biológia aktuális problémái). Nobel díjas kutatók által végzett élettani mérésekre s további több mint 60 egyéb tudományos publikációra lett alapozva, amelyek szerint a szükségesnél kevesebb konyhasót és vagy a szükségesnél több káliumot bejuttató étkezés rontja a szívműködést, a keringést és számos további egészségkárosodást is okoz, pl. ivartalanít is stb. Idővel a nátriumhiány besűríti a besűríti a vért, ami magas is vérnyomást okoz. 7./Idézem Prof. Dr. Papp Lajos szívsebész professzor állásfoglalását az élettanilag optimális nátrium és kálium, valamint víz dózisokról:

„NYILATKOZAT

A Ringer oldat a testnedvekhez hasonló összetételű folyadék. A Ringer oldat ( 0,9% NaCl, 0,03% KCl, 0,025% CaCl2, 0,025% NaHCO3, 99% desztillált víz ) szerinti nátrium, kálium, klór és víz ptlási arány megfelel kóros veszteségek esetén, de ugyancsak optimális a napi étkezések során is.

Budapest 2010. január 6. Dr. Papp Lajos ny. egyetemi tanár, akadémiai doktor"

Ez azt jelenti, hogy 3 liter infúzióval 27 gramm NaCl konyhasót, de harmincszor kevesebb, 0,9 KCl gramm kálisót. Tehát az élettanilag optimális víz/NaCl dózisarány: 3 liter víz / 27 gramm NaCl = 110, az élettanilag optimális Na/K dózisarány: 12 gramm nátrium / 0,4 gramm kálium = 30.

A fenti bizonyítékok alapján vegyi fegyver alkalmazó tudatos tömeggyilkossá minősítem a Stop só program ajánlókat, akik a konyhasó dózis napi 5 grammra mérséklését és a káliumdózis napi 4,7 grammra fokozását, vagyis a 2 gramm nátrium / 4,7 gramm kálium = 0,43 dózisarányt ajánlják!

Melléklet: veseleziorol-140401 →

Mellékelt: A VILÁGEGÉSZSÉGÜGYI SZERVEZET IRTATJA A NEMZSIDÓKAT AZ EURÓPAI ÚNIÓBAN!?

Budapest, 2014. 04. 02. Tejfalussy András


Tejfalussy András okl. vill. mérnök (sz.szám: 1-420415-0215) AGROANALÍZIS TUDOMÁNYOS TÁRSASÁG gmk va. (1036 Lajos u. 115.), Cégbíróság által kijelölt végelszámoló, Ptk. Megbízás nélküli ügyvitel* keretében közérdekű feljelentéseivel, bejelentéseivel, javaslataival kárelhárító méréstani szakértő (www.tejfalussy.com, +36-202181408, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

Hozzászólás  

#2 2621 Verőce, Lugosi u. 71.S. Tejfalussy András 2014-04-11 22:23
Tejfalussy András okl. vill. mérnök (sz.szám: 1-420415-0215) AGROANALÍZIS TUDOMÁNYOS TÁRSASÁG gmk va. (1036 Lajos u. 115.), Cégbíróság által kijelölt végelszámoló, Ptk. Megbízás nélküli ügyvitel* keretében közérdekű feljelentéseivel, bejelentéseivel, javaslataival kárelhárító méréstani szakértő (www.tejfalussy.com, +36-202181408, ).
MEHNAM-info / Orvosképzés Kód: orszaggyulesi-valasztas-elotti-figyelem-felhivo-140404

KÖZÉRDEKŰ FIGYELEM FELHÍVÓ!

Nem mindegy, hogy az közelgő országgyűlési választás előtt a magyar lakosság miről tud és miről nem!

T. Legfőbb Ügyész és Állami Számvevőszék!

Indítsanak vizsgálatot az ellen a kormányszintű csalás ellen, hogy a „Stop só” program szerinti több ezer %-os nátrium/kálium dózisarány változtatás életrövidítő, ivartalanító hatását titkoló orvosokat azzal korrumpálják, hogy fizetésemelést ígérnek nekik a tiszta NaCl konyhasóval a korábbi helyes mértékben sózott élelmiszert gyártókra Chips adó címén kivetett büntetésekből származó bevételből!

Nemrég elárulta valaki, egy jó nevű állatorvos, aki egy gyógyszergyár vezető alkalmazottja, hogy ő és sok más orvos azért hallgatnak a kálisóval „sózás” és a szennyezett ivóvíz népirtó hatásáról s az olcsó és hatásos védekezési módokról, mert „túlszaporodott az emberiség”. Ők az ember testnedvei szerinti élettanilag optimális víz/nátriumklorid=110 és nátrium/kálium=30 dózisaránnyal, teljesen tiszta NaCl konyhasóval sózzák az ételt, s a teljesen tiszta desztillált vizet isszák, miközben mások mérgező kálisóval készült ételt, s a szennyvízcsatornák fertőző vírusaival és mérgező vegyszereivel szennyezett vizet fogyasztanak. Nem tudom, hogy még hány így vélekedő (állat)orvos ügyel a magyarok egészségére, de a Stop só program végrehajtói biztosan valamennyien ilyenek. Mi másért, ha nem népirtási szándékból vezették be a (nem kóser étkezésű) magyaroknál a napi 2 gramm nátrium és napi 4,7 gramm kálium „pótlást”? Nem kell különleges szakértelem ahhoz, hogy a testfolyadékok természetes víz, nátrium, kálium arányait ennyire elrontás csakis káros! Azt hazudják, hogy az NaCl konyhasó élettanilag optimális (lásd Ringer infúziós fiziológiás oldat ennek megfelelő) korábbi napi 15-25 grammos dózisai okozzák a betegségeket, halált. Nem ez okozza! Az „étkezési sóként” ilyen dózisban evett mérgező kálisó okozza! A konyhasó helyett étkezési sóként árult, s ilyen dózisban mérgező kálisó hatásait mutatják ki a hamis statisztikák! Minden orvos tudja, hogy az USA-ban szívleállításra használják a kálisót az elítéltek kivégzésénél, s hogy a hazai szívműtéteknél is kálisóval állítják a szívet, s pl. azt, hogy 1950-ben Nobel-díjat is kaptak a „Stop-só”-szerű Na/K dózisarány változtatás életrövidítő és meddőségokozó hatását állatokon és embereken hatásellenőrző mérésekkel bizonyító kutatók!

A www.tejfalussy.com tudományos honlapomon általam közzétett „MEHNAM 215.” terjesztendő dokumentum a hazánkat tönkretevő 15 + 10 titkos egészségi, gazdasági és szociális csőd-főokot és ezek megszüntetési lehetőségeit ismerteti, főként az általam nemzetközileg sikeresen szabadalmaztatott hatékony, a korábbinál nagyságrendekkel gyorsabb és pontosabb hatás ellenőrző (hatáskalibráló) új tudományos mérési eljárásomra alapozva. Lásd a Jogjavítás, Tanítás, Email-könyvek, MEHNAM és Videó témacímek alatt. A hazai média, a tankönyvek is, ellentmondásos tantételeket hangoztatnak a létfontosságú sózás mértékéről és az ivóvíz tisztaságáról. Ily módon a tudományos körök mindent és minden ellenkezőjét is taníthatják, hirdethetik (népirtási terv szerinti arányban). A hatásokat nem hinni kell, hanem alkalmazás előtti pontos (élettani hatás kalibráló) mérésekkel ellenőrizni! A bizonyítékokat lásd a www.tejfalussy.com tudományos honlapon, s az ezen belül újra működő korábbi www.aquanet.fw.hu és többi korábbi tudományos honlapon.

Verőce, 2014. 04. 04.
Tejfalussy András
Utóirat

Ezúton is köszönetem fejezem ki a mindazoknak a magyar honlap szerkesztőknek és magánszemélyeknek, akik a www.tejfalussy.com honlapon található tudományos kutatási eredmények és ezeken alapuló méréstani bizonyítékok figyelemmel kísérését ajánlásukkal elősegítik a magyar választók megalapozottabban döntését!

Verőce, 2014. 04. 04.
Üdvözlettel: Tejfalussy András
#1 KozerdekuHetesi K. 2014-04-09 20:57
A helyzet az, hogy kerestem a Tejfalussy Úr említette kiadványt. Nem is egyet, hanem mindjárt négyet találtam, azonban nem a Mmerck Kft. oldalán, hanem a www.receptdoki.hu/ oldalon.
Ez a weboldal azonban nem a Merck-é, hanem a Atwork Pharma Bt.-é Pilisborosjenőn.
(Az OMNINVEST is Pilisborosjenői cég, elég érdekes.)

A kiadványaikat tanulmányozva előbukkan a Merck neve is. (Azonban nincs utalás rá hogy minő kapcsolat van a Merck és az Atwork Pharma között.)
A Merck által is fémjelzett "hasznos-tanácsok" található, amit Tejfalussy Úr is említett. Ha nem tévedek, ez volt az:
www.hypertension.hu/.../A_So_betegetajekoztato.pdf
És itt van a másik három, amelyek úgyszintén a betegeknek szánt kiváló tanácsokat tartalmaznak:
www.receptdoki.hu/etrendi_tanacsok_01.pdf (ez is a sóról szól!)
www.receptdoki.hu/Etrendi_tanacsok.pdf (ezt hipertóniásoknak írták)
www.receptdoki.hu/Mertekegysegek_maskeppen.pdf (ezt meg cukorbetegeknek)

Én vettem a fáradságot és írtam a Merck-nek levelet, melyet a merck.hu oldalon a kapcsolat menüpont alatt küldtem el.
Utólag sejtem, hogy valószínűleg nem a Mercknek kellett volna küldeni, hanem az Atwork Pharmának. De most már mindegy.

A levelemben ezt írtam:

#

Az Önök kiadványain a következő szöveget olvasom:

„Látogassa honlapunkat rendszeresen! Állandóan bôvülô recepttárral, hasznos tippekkel és tanácsokkal várjuk.”

Ezt én igy módosítanám:

Csak abban az esetben látogassa honlapunkat, ha az állandóan bôvülô recepttárunk haszontalan tippjeire és tanácsaira kiváncsi!
De még megtoldanám azzal is, hogy az Önök tanácsai nemcsak haszontalanok, hanem ártalmasak is az egészségre.
Önök a bevett dogmákat szajkózzák: Pl káros a só 5 g felett...
Önök szerint, káros a "sok" zsir, különösen a telitettzsir...
Nem igaz.
Ezenkivül, Önök szénhidrát-fogyasztásra buzditanak, jóllehet a helytelen táplálékarányok az oka a népbetegségeknek. (A normális arányok, ma is, megegyeznek az évmilliók alatt kialakult sejtműködés által igényelt arányokkal. S a sejtek által igényelt szénhidrát-arány nem 60-70%!, hanem csak 20% alatti! A többi ~80%-on kb fele-fele arányban oszlik meg a fehérje és a zsiradékszükséglet! Ezen belül a telitett- és a telitetlen-zsirok normális aránya ~50%. Ilyen arányban igénylik a sejtek membránjai és ilyen az arány az anyatejben is!
Elhizást, cikorbetegséget, nem a zsirbevitel okoz, hanem a szükségletnél több szénhidrát!
A szervezet képes a zsirokból is energiát nyerni. Ezenkivül, a zsir fontos az emésztéshez is: Zsir kell ahhoz hogy bélhormon felszabaduljon. Kolecisztokinin nélkül nem ürül sem epe sem hasnyál s végeredményben rossz lesz az emésztés. Aki ezeket másként magyarázza, az hazudik!
A nátriumsó pedig nem okoz magas vérnyomást! Illetve, nem a NaCl okoz magas vérnyomást hanem a kálisó, amit nem volna szabad fogyasztani egyáltalán, mivel a kálisó méreg! Nem véletlenül, régen a sóbányák legfelső rétegét, a kálisót, eldobták! Ma pedig azt hazudják hogy egészséges! (Persze ha Önök szerint egészséges a KCl, hát csak tessék, egyék Önök!)
A nátriumsót nem szabad sem kálisóval, sem pedig füszerekkel helyettesíteni!, tekintve hogy a növényekben nátrium szinte nincs is, káliumot viszont rengeteget tartalmaznak. A szervezetnek meghatározott szükséglete van nátriumból is és káliumból is. Nátriumból a szükséglet annyi, ami 140-144 mmol/liter nátriumszintet biztosit a vérben. Káliumból a szükséglet annyi, ami ~4,7 mmol/l kálium-vérszintet hoz létre. A szükséges napi beviteli mennyiségeket ezek a paraméterek határozzák meg. Minden más, mellébeszélés és/vagy hazugság. Az eddigi legjobb ismeretek szerint pedig, a nátrium előbb emlitett vérszintjét napi 10 g-nál kevesebb NaCl nem tudja biztosítani. Illetve a kálium normális vérszintjét napi 0,4-0,8 g kálium már biztosítani tudja. Az ezen mennyiség feletti, de a vese napi káliumeltávolítási sebességét el nem érő kálium-mennyisggel nincs semmi probléma. Azonban ami több annál, az mérgezi a testet.
A kálium szervezetbe jutásának a sebessége okozhat mégnagyobb bajt: Az egy órán belül a vérbe jutó 1,6 g-nál több kálium már torzulást okoz a szív működésében. Az egy napon a szervezetbe jutó 11 g-nál több kálium, halált okozhat.
Mindezek, a "A belgyógyászat Alapvonalai 2." (Prof. dr. Magyar I., Prof. dr. Petrányi Gy., Medicina Orvosi Könyvkiadó Budapest, 1967.) egyetemi tankönyvben és a dr. Szabó Dezső által írt "A mellékvesekéreg biológiája" c., (Medicina Könyvkiadó Budapest 1976, "Technika a Biológiában" c. sorozat 8.) kötetben olvashatók. Ezek tudományos szakkönyvek, melyekből meritett ismeretek szerint, a vese napi kálium-eltávolítási sebessége csak 2,2-3,6 gramm!

Önök valótlanságot hirdetnek. Az Önök állításai ellentétben állnak az egyetemen (kb a hetvenes évekig) oktatott ismeretekkel. Persze, lehet azt mondani, hogy azóta újabbakkal bővült a tudomány, amire azonban annyit válaszolhatok, hogy a tudomány már több mint fél évszázada feltárta az emberi szervezet sóháztartásának a működését, annak még a legapróbb részleteit is, s abból elvenni vagy mást hozzáhazudni nem érdemes, mert ugyis kiderül, tekintve hogy az emberi szervezet illetve a sejtek biológiája ma is ugyanolyan mint évmilliókkal ezelőtt!

#

Azonban, egy levél nem levél. Viszont ha minél többen megírnánk a véleményünket, talán eszmélnének, hogy nem vagyunk vevők a hazugságra.
A Merck mellet a többi díszes társaságnak is kellene küldeni egy jókora levélcsokrot hasonló tartalommal. (Pl OÉTI, ÁNTSZ, Nemzeti SZívalapítvány, Stop Só Nemzeti Sócsökkentő Program, ésatöbbi.)

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások