20240429
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2014 március 30, vasárnap

Gép testben ép lélek

Szerző: Ankh

Gép testben ép lélek! – mondhatná Terminátor, azonban megfontolandó és átgondolandó, mennyi igazság rejlik ebben a vicces megjegyzésben!

Tréning Atya tanácsai

Tudod a test egy tökéletes gépezet! Képes az öngyógyításra, hiszen naponta több millió sejtet reprodukál, úgy, hogy nem is tudsz róla. Gondolnád, hogy még egy fogat is képes újra növeszteni? Vess hát bele több bizodalmat és fordíts a karbantartására több figyelmet, hogy gépezeted tökéletes lakhelyet biztosíthasson lelkednek, szellemednek és egódnak, és ebből a fenséges szimbiózisból alakíthass magadnak hosszú és boldog Földi létet.

Adok néhány ötletet, pár igen egyszerű és nagyon hatásos gyakorlatot, melyek rendszeres elvégzésével növelheted fizikumod és jó közérzetet biztosíthatsz magadnak egész napra!IMA

Vegyél egy jó mély lélegzetet, MOST! ...használd ki a tüdőd teljes kapacitását! Tartsd benn a levegőt, gondolatban keringetheted is egy kicsit, majd lassan fújd ki! Ismételd meg még egyszer! És még egyszer! Íme, néhány egészségjavító gyakorlat, melyeket ülve vagy állva, sőt, némelyiket fekve is el lehet végezni, hatásuk bizonyított! Kezdjük is mindjárt a legegyszerűbbel:

Két karod engedd lazán a tested mellé, majd oldalsó irányba lassan, nagy kört leírva emeld a fejed fölé! Tenyereidet fordítsd egymás felé, érjenek is össze és így vezesd őket le a szíved magasságába! Hunyd le szemed és lélegezz mélyeket, lassan! Ismételd 5 percig! Ezt az IMA gyakorlatának nevezzük. Javítja a vérkeringést, oldja a stresszt, növeli a koncentrációs képességet, elmélyíti a kapcsolatot a belső hanggal és helyreállítja az energiaáramlást a testben.

ALÁZATJöhet a második gyakorlat! Állj vállszéles terpeszben, majd egyik lábbal lépj egy kissé előre, térdelj le a másik lábadra, kezed nyitott tenyérrel helyezd a földre, fejed lassan hajtsd le, lélegezz mélyeket, szemeid hunyd le! Ez az ALÁZAT gyakorlata. Bizonyítottan növeli a tisztelet érzését önmagunkban és másokban, létrehozza a kapcsolatot a Földdel és az Éggel, segít az elmeszesedett ízületeken, javítja a testtartást.

És végezetül a harmadik gyakorlat. Állj lazán és lassan emeld karjaidat oldalsó középtartásba, majd öleld át a hozzád legközelebb álló személyt! Maradj így legalább 20 másodpercig!Ankh3

Ez a SZERETET gyakorlata. Erősíti az immunrendszert, serkenti a boldogsághormonok termelődését, javítja az emberi kapcsolatokat. Kifejezetten hatásos, ha közben mosolyogtok, és lassan mozogtok jobbra-balra, de stabilan állva is elérhetjük a kellő hatásfokot.

A fenti gyakorlatokat napi rendszerességgel végezve garantáltan helyreáll a testi és lelki egyensúlyod! Minden korosztálynak meleg szívvel javallott!!!

Váljék egészségetekre!

Ankh
14.3.23.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások