20240419
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2009 szeptember 25, péntek

Az ősi egyiptomi az magyarul beszélt 1.

Szerző: Gáspár Vilmos

Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás Tengeren is túl ahol a kurta farkú kis malac túr, volt egyszer egy N-É-P akinek a kultúrája több mint 80 000 éves volt. Ez az idő tartalom a Jégkorszak kb. ¾-t átfoglaló történelmet hordozhat magában.

A HUN-okról, Magyarokról, Avarokról és a rokon nyelvekről már sok kitűnő nyelvész írt, de egy ‘GÁR’ nyelvről soha senki sem beszél. Hát ez a nép akit mi itt GÁR-oknak (GOR / U-Gor/ Uj-Gur/ Ger / Gör) fogunk hívni, már ez alapon túl éltek legalább 7- 8 nagyobb környezeti változást. Ezt az ősi múltat az Új-Gur / U-Gor / (Gár) törzs történelméből ismerhetjük meg akiknek a Tibeti Monostorokban levő szent írások elmondják, hogy ők voltak minden fehér ember ősei. Azt is tudjuk, hogy az eredeti Uyghurok nekünk közeli rokonaink Ázsiából, de mivel az Új-Gurok már előszór el törökösödtek azután hogy mi kb. 2 000 évvel ezelőtt ott hagytuk őket amikor a Kínai Nagy Fal elkészült - azután most meg Kínaivá tették őket - így már csak mi magyarok maradtunk meg nyelvészetileg hűnek abból a régi ‘GÁR’-dából!

 

Mielőtt akármi másról is írnák, hadd hozzam fel a nemzetközi szavakat amik minden kultúrában nagyon fontosak.

Például az EMBRYO v. EMBRIÓ. Ha nincs ‘embrió’ akkor nincs nemzet! Az ‘io’ kicsitő levágása után a tisztán látható EMBR szó tő marad. Tehát akkor az EMBER szó előbb lehetett mint a spanyol (H)OMBRE . Szóval az egész világ használja az ‘EMBRIÓ’ szót és ez tisztán a Magyar EMBER szóból ered.

Vagy például a Magyar ‘–ITŐ’ (kicsiny-ITŐ) és –‘ITÓ’ (nagy-ITÓ) szó végződéseink is megtalálhatók a Latin / Spanyol nyelvekben. Például a kis CSikót ők Csikó-nak (Chico) vagy ‘Csik-itó-nak hívják (Chico / Chicito). Tehát, ha a Magyar Csikósok nem a Latinoktól vették át a szavakat hanem egy közös őse lehetett a két népnek?

Szóval vissza térve a G-ár / Magyar nyelvre.

Előszór hadd mutassam be a ‘G’ betű eredetét a ‘központból’ ezzel az ős régi titokkal amit az elődeink használtak. Ne keressen senki erre példát, mert ez egy olyan jól el rejtett titok , hogy még a titkok őrzői sem nagyon tudják! Na nem kell megijedni, mert magától érthetődő lesz az egész!

Befogok mutatni egy írás rendszert amit az ősi Egyiptomiak / Gárok használtak. Úgy fogjuk most betűzni a nevüket. Szóval ezért is kezdődnek olyan szavak mint ‘G-ÉN’ a ‘G’ betűvel, mert a ‘G’ az a ‘kezdet’. Az azt követő ‘ÁR’ szó itt az Özön Vízzel vagy az ‘Ár’ Vízzel kapcsolatos ámbár ez az ‘ar-téria’ szavunkban is benne van. Az egyiptomi ‘vizier’ aki ismerte az ’ÁR Viz’ okát az egy bölcs csillag vizsgáló Pap volt.

A Magyar ‘Víz‘ kifejezés okosságra utaló értelme megmaradt még az angol ‘Wis’-dom (‘Bölcsesség’) szóban is. Na az ‘Ár’ szótőből jönnek még olyan szavaink is mint ‘ÁR’-pád, ÁR-Va, ‘ÁR’-am, (az ‘am’ a ‘tűzet’ jelenti Egyiptomiul és egy fején álló ‘kereszthez’ hasonlít a hierógliffás jel), ‘ÁR’-mány (a ‘many’ az ‘sokat’ vagy ‘mennyit’ jelent angolul, és talán a ‘Kor’-mány szóban jobban él ez az eszme?). Egy ilyen rövid cikkben nehéz lenne elsorolni, hogy mekkora nagy tudásra építették a nyelvünket az őseink, de valószínűleg a kozmoszi tudásra. A formula amit használunk azt úgy hívják, hogy a ‘Kör Kockásítása’ és ez olyan régi lehet mint az egyiptomi kultúra kezdete. Nagyon régi! A fején álló 5 ágú csillag az nem csak a Szabad Kőművesek keleti falát csínosítja hanem megvolt már ez az ősi egyiptomiaknál is, úgy mint a Ramszesz IX. Fáraó sír termében is.

Ahogy megtanuljuk a Köz-Mosi modellt úgy fogunk hamarosan rájönni arra, hogy a mi alap szavainkból erednek sok más nemzetnek a nyelvei. Például, nézzük meg az angol nyelv egyes szavait:

Angolul azt mondjuk ‘HOW MANY’ (= ez kiejtve ‘HÁU MENI) … és ez azt kérdezi

Magyarul ‘HÁNY’ vagy ‘MENNYI?

Angol ‘Pack’ (pakol) Magyar ‘PAKol’

Angol ‘Rack’ (polc) Magyar ‘Rak’ (mondjuk fel a polcra)

Angol ‘Pad’ (‘launching pad’/ki lővő állás) Magyar ‘Pad’ de ennél sokkal több

Szavaink vannak ezzel kapcsolatban

(a PAD-lástól a PAD-lóig!)

Ezt szeretném elsőként bemutatni a ‘Fején álló asszony’ (Föld Anya) (5 ágú csillag – aki nem hiszi el hogy ez titok az nézze meg hogy a Szabad Kőművesi amerikai elnőkők sír kővén ez megtalálható-e?) és a ‘KÖR KOCKÁ’-sításának a betű készítő alapját.

Vagyis van egy ősi Viking Svéd Monda ahol a Jósnő neve VÖLVA. Ez persze a Föld Anyáról szól ahol a ‘vul-GÁR-is’ titkok el vannak rejtve.

Az ősi szó VÖL-GY ennek az alapja és persze a ‘VÖL’ mellett a ‘VA’ szó tő is meglesz magyarázva.

Angolul a női nemi szervet ‘Vul-Va’-nak hívják és innen eredhet a VUL-kán-nak (VOL-cano) a neve is. Persze ennek az egész ‘völgy’, ‘nemi szerv’, ‘vulkán’-nak együtt megvizsgálva csak ebben a TITKOS modelben van értelme ….és ezt most be mutatom. Ezt a Titkos Szövetségi titkot még több mint a 99 %-a a ‘beavatotaknak’ sem ismeri és így persze nehéz ezt bízonygatni. A Föld Anya az ‘HÖLGY’ ahol a ‘VÖLGY’ található!

gv_032

Ábra 1: A PIRAMIS Felülről Nézve. A ‘V’ betű a csúcs felett van és az ‘A’ betű teteje meg a piramis csúcsánál végződik. Ez az ‘X’ alak a ‘VA’ és persze nem kell mondanom, hogy van egy szavunk az ‘útca lányról’ ami a ‘...-VA’-val végződik.

Most kérem Önöket hogy ne rőkenjenek meg, mert pont ezért csínálták ezt így hogy az egyszerű jó indulatú ‘VA-llásos’ egyének ezt ne tudják megoldani. Szóval a Görög Isten Nő / Jós neve pedig ‘Miner-VA’. (‘miner’= bányász spanyolul/ angolul). A Héberek első nője meg ‘É-VA’ és persze a Vikingeknél meg VÖL-VA. Láthatóan a ‘VA’ ott VA-n a VA-llásokban a Jósnőknél! A Hinduknál van a Sí-VA mint a Nap (mindkét nemben), de a másik Hindu ‘isteneket’ meg sem nézem mert ott még többet találunk.

Tehát a Vikingeket akiket megtaláltak mint 3- 4 000 éves múmiákat Új-Gur (Uyghur) Földön Kinában – azok is a mi rokonaink, tehát a nagy Sumér múltunkkal az nem esik ellentétbe, ha értjük azt hogy az északiak is a rokonaink ! – különben minek mondjuk hogy mindenki ősei mi vagyunk?

gv_033

Ábra -2: A Föld Anya a ‘VA’. A ‘VÖLGY’ meg a fejen álló NŐ lába által van ki alakítva.

Tehát kezd elég nyílvánvalóvá válni csak ebből a kis rajzból hogy ha a Vikingek használják a ‘VÖL’ szó tővet (és már persze nem ‘völgy-et’ jelent …hanem ‘fordulást’ ‘Volvo’ …azt hiszem) és a nemzetközi ‘VUL-kán’ (VOL-kán) és angol ‘VUL-VA’ szó is innen ered akkor a mi ‘VÖLGY’ szavunk jött elöszőr. Tehát a Magyar nyelv a legrégebbi! A Latinoknál a VA-gina szó útal a női nemi szervre.

Szóval ezzel a titkos fromával rejtettek el sok szót és fogalmat az őseink.

Ezt a Köz-Mosi titkot fogom bemutatni a következő ábrán:

gv_034

Ábra -3: Az Egyiptomi PAD / PÁD (Pát /Pét) név az EGET jelenti. ÉG ATYA! Na ha megnézzük ezt a Magyar nyelvben – nem stimmelne, ha csak nem tudnánk azt hogy az Ár-PÁD Fejedelem volt a Honfoglaló magyarok vezére. Ez a név a Géza (Giza) névvel együtt a legősibb egyiptomi nyelvhez visznek minket vissza. Ha a PAD szó tő nem onnan az egyiptomból ered akkor miért van PAD-lás szavunk (és persze ahogy fent úgy lent is!), van PAD-unk amire le ülhetünk és még PAD-ló is amin állhatunk! Az egyiptomi tisztán egy ‘PAD’ formát mutat a titkos betű csínáló ‘gépén’ keresztül. A Kleo-PÁT-RA neve is ebből a kozmikai fogalomból épült.

Ennél sokkal több példát fogok fel hozni a Magyar / Gár és az angol nyelv közelségére, de most csak azt akartam hirtelen mutatni, hogy ezekről mi nem nagyon beszélünk.

 gv_035

Ábra 4 A: Hun-GÁR és MAGYAR Nyelv.

Van egy pár alap amit tudni kell ehez a formához amit majd szép lassan be mutatunk. Az első az, hogy az őseink a világot azt a 4 világtáj irányába osztották fel.

A ‘Szó’ szavunk gyöke jelen van az angol ‘SO’und (=hang / kiejteve ‘Száund)) szóban is.

Sőt, még a nemzetközileg használt SZÓ-NÁTA szóban is. Ha valaki értené a ‘NA’ és a ‘TA’ szótagokat az egyiptomban akkor már könnyebben társalognánk a Magyar Nyelv kozmikai tanítási szerepéről, de hát annak is hamarosan itt lesz az ideje.

A ‘ZO-NA’ és a ‘ZENE’ egyszerű 4 irányú alapján azért elkezdhetjük ezeket a titkokat feszegetni.

gv_036

Ábra 5: Az első gondolatok a világ 4 irányáról a ‘zene’ és a ‘zóna’ szavakkal kezdődhettek. Így mind a hierogliffás és a Latin betűknek megtaláltuk a közös titkát ahogy ezt be fogjuk tudni bízonyítani! Az ‘ORR’, a SZÁJ, a SzEMEK, és a SZAKÁLL, ez a ‘középet’ elválasztó északról délre szaladó vonal – később nagyon fontos lesz.

Ebből alakult ki egy komplikáltabb formája a ‘Z’ és az ‘N’ betűk szerepének a Koz-mológiai ismeretekkel kapcsolatban. Persze az olvasóinknak meg kell ismerkedniük az Egyiptomi képjelekkel!

Ugyan ezen az eredeti primitive formán a ‘VA’ fogalom ki alakult, vagyis a ‘Z’ vonalán keresztül egy egyenes vonal lefelé jelezné az északtól délre.

gv_037

Ábra 6: Az Egyiptomi – Magyar Állat fejek is ebből a formából erednek.

gv_038

Ábra 7: Az Egyiptomi/ ősi Magyar /Föniciai /Latin betűk és az EGYiptomi – MAGYAR képjelek kifejlődése.(A GÁSPÁR Betű & Képjel Teóriája)

Tudom sokan nem hiszik el ezt egyből, de szerencsére száz és ezer példám van erre, így akit ez érdekel az írjon nekem.

gv_039

(még nincs kép)

Ábra 8: A Mágneses Vas Rúd jele es mások is ebből a rendszerből erednek.

A Magyarok talán ezeknek az ősi egyiptomi Betű készítő G-ÁR-oknak a leszármazotjai?

gv_040

Ábra 9: A ‘G’ betű eredete a titkos ‘Kör Kockásítása’.

Első rész vége.

 

 

Eltárolt hozzászólások

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások