20240429
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2023 december 13, szerda

Tiszta és érthető

Szerző: B. Éva

Azok számára teszem közzé az alábbi gondolatokat, akik nincsenek fenn Éva csatornáján a Telegram-on. Ő egyike azoknak a hétköznapi hősöknek, akik a Kovidizmus idején tartották bennünk a lelket. Köszönjük, Éva.

Az elmúlt 3 évben ezt tanultam meg a krízisekről:

Természetes eredetű globális krízisek nem léteznek. Nem létezik globális pandémia, globális klímakatasztrófa és semmi egyéb globális szörnyűség sem. A természetes krízisek soha nem érintik egyszerre az egész világot. A globális kríziseket minden esetben emberek kreálják. Emberek, akik globálisan hasznot akarnak húzni ezekből a krízisekből.

Az elmúlt 3 évben tett végkövetkeztetésem a krízisek megoldásáról:

Az emberek zöme a saját életét sem tudja úgy irányítani, hogy elégedett legyen vele.
A saját életében sem tud helyes döntéseket hozni, a saját testi- és lelki egészségéről sem tud megfelelően gondoskodni.
Miből gondolja bárki, hogy egy ilyen emberekből álló társadalom képes lenne egy valós globális krízist megoldani? Felesleges és nevetséges próbálkozás lenne.

Sokkal több értelme volna, ha mindenki a saját életében tenne rendet. Jobb lenne az adott embernek és jobb lenne a világnak. Egyetlen csoportnak lenne csak rosszabb, azoknak, akiknek a haszna az állítólagos globális krízisekből és a fake-krízisek megoldásán buzgóskodó emberek "problémamegoldó" akcióiból származik.

Az elmúlt 3 évben tett végkövetkeztetésem a vírusos megbetegedésekről:

Lehet vitatni, hogy léteznek-e virusok vagy nem léteznek. Hogy léteznek-e fertőző betegségek vagy sem és hogy pontosan mi okozza a megbetegedéseket. Az azonban vitathatatlan, hogy elsősorban tőled függ, a te szervezeteden múlik, hogy megbetegszel-e. Egy halálos kórokozót úgy képzelek el, hogy mindenkit megöl. Ez a náthavírus (már ha egyáltalán létezett), azokat ölte meg, akik gyengék voltak és nem tudtak védekezni ellene. Szomorú, de ez minden más betegségre is igaz.

Annyi mindent tehetne az ember, hogy egészséges legyen, hogy egészséges maradjon! (És itt nem a pormaszk hordására gondolok!)
Csak könnyebb elhinni, hogy a kórokozó erősebb nálam, a szomszéd meg felelőtlen, mert rám köhögött... addig sem kell a saját felelőségemmel foglalkozni, hogy én magam mi mindent tehettem volna az egészségemért, amit nem tettem meg.

Az elmúlt 3 évben szerzett tapasztalataim arról, hogy az emberek hogyan ítélnek meg más embereket:

A legtöbb ember az alapján ítélkezik, hogy valakiről mit mondanak mások és nem az alapján, hogy mit mond vagy mit tesz az a valaki.
Az alapján, hogy ki a családja, kiket ismer, hol dolgozik, kikkel áll vagy állt kapcsolatban és nem az alapján, hogy ő maga milyen nézeteket vall, milyen értékrendet képvisel és legfőképpen, hogy bizonyos szituációkban hogyan viselkedik, hogyan cselekszik.

Az emberek zöme képtelen helyesen megítélni más embereket. Egyetlen pletyka képes felülírni a tetteket.
Elkeserítő, de ez a tapasztalatom.

Az elmúlt 3 évben két fontos tulajdonság alapján 4 fő csoportba kategorizáltam az embereket:

Vannak a "jó és gondolkodó" emberek. Ezek érző lények, jólelkűek és használják az eszüket. Ők adott körülmények között nagy eséllyel helyesen tudnak dönteni a szív és az agy között. Egy jobb világért dolgoznak és tudásukat az emberiség javára kamatoztatják.

Vannak a "rosszak és nem gondolkodók" (legtöbb esetben ezek azért nem gondolkodnak, mert nincs mivel). Ők azok, akik megpróbálnak másokat a földbe döngölni, utálkoznak, mocskolódnak. Az okoz örömöt nekik, ha a másiknak nehézséget okoznak. Ez a fajta ember bosszantó, de tulajdonképpen ártalmatlan.

Aztán vannak a rosszszándékú, mondhatnám úgy is, hogy "gonosz, de gondolkodó" emberek. Ez egy nagyon veszélyes típus. Ezek gátlástalanok és elvetemültek, de ügyesen leplezik valódi énjüket. Képességeik segítségével könnyedén átvernek másokat. Eszüket és tudásukat kizárólag a saját előrejutásukra, meggazdagodásukra vagy hatalomszerzésre használják. Mindenkit eltipornak, aki az útjába áll. Ezek közé tartoznak azok, akik el akarják venni mások jogait, hogy uralkodhassanak felettük.

De a legveszélyesebb csoport a "nem gondolkodó jólelkűek" csoportja. Őket a szeretet, a gondoskodás, a másokkal való törődés hajtja. Csupaszív emberek, csak sajnos nyaktól felfelé van egy kis funkciózavar. Nem akarnak ártani senkinek és elképzelni sem képesek, hogy vannak olyanok, akik másoknak ártanának. Mindig toleránsak, elfogadóak és szolidárisak akarnak lenni, mindent helyesen akarnak csinálni és természetesen mindig hallgatnak a "jó szóra". Nem feltétlenül buták, sok esetben egyszerűen csak naívak és hiszékenyek. Ezek alkotják a manipulálható tömeget, amelyet a "gonosz-gondolkodó" csoport úgy irányít, ahogy csak akar. És ezek azok, akik gondolkodás híján még azt sem veszik észre, hogy irányítva vannak. És sajnos belőlük van a legtöbb.

Forrás: Telegram

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások