20240418
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2022 április 27, szerda

Egy bejelentett háború krónikája

Szerző: Szabó Klára

Most jelent meg nemrég egy olasz ujságiro-történelem író könyve az ukrán háborúról,ahol röviden elmondja, amit irt a könyvében. Ugyan van egy rész ami nem pontos, -ugye a nyugatiak gyakran nem sokat tudnak-, hogy Hruscsov ukrán, a Wikipédia szerint nem az, hanem orosz területen született. / De a többi érdekes.. / 

Franco Fracassi könyve, a Donbasztól a Majdanig. Egy bejelentett háború krónikája. Ezt a háborút már bejelentette Giulietto Chiesa is...(olasz, orosz-szakértő újságíró volt 2 éve halt meg)
https://www.youtube.com/watch?v=x3z8k-CQCEg

Ukrajna:

Sztálin idejéből származik a törés.

Ukrajnában 3 etnikai csoport él, lengyel, Lviv, Leopoli, Galicia környékén, amely a lengyelekhez tartozott már a Monarchiában is. 1939-ben Lengyelország felosztásakor ez a rész Ukrajnához lett kapcsolva, amikoris sok lengyel a Szovjetunióban találta magát, más a vallásuk is, az ukránok és oroszok ortodoxok, mig a lengyelek katolikusok. Ebből is fundamentalista katolikusok. Tehát él egy erős lengyel etnikai csoport az ország egy viszonylag nagy terültén, és akik szívböl utálják a kommunistákat (akik öket elfoglalták) és az oroszokat, ami egy érdekes transzlácio, mert az oroszok az a Szovjetuniot jelenti, pedig a grúz Sztálin volt az, aki felosztotta őket és ebben az Oroszország nem sok szerepet játszott. Valamint Ukrajna többi része, ahol sok orosz él, mert Ukrajna mindig is Oroszországgal élt együtt, ugyanaz a vallásuk, szinte ugyanaz a nyelvük, a történelmük... mi történt?

Sztálin 1920-30-ban át akarja alakitani a SZU-t egy elmaradott mezőgazdasági feudális országból egy nagy modern ipari országgá, mint ahogy azt teszik általában az uralkodók., most gyárakat épitünk ide, és ahhoz kellenek a munkások és igy kiéheztette az ukrán parasztokat, mert a gabona kellett a nagy ipari területeken élő embereknek,. Ukrajna a világ gabona termelésének a 25%-át adja. Most kell nekünk az étel mondta Sztálin, igy elvette a SZU az ukránoktol a gabonát, borzalmasan kiéheztetett és ezáltal megölt több millio ukrán parasztot, akik igy nem maguknak, hanem másnak kellett termeljenek. Ez lázadáshoz vezetett, amit ugy oldott meg Sztálin, hogy sokukat elhurcolta onnan, a modern nagy SZU épitéséért.

Egy részük a vízerőmüvek épitésrére került, egy részük más épitkezésekhez került és egy nem kis mennyiségű ukrán pedig Karéliába került, amely Skandinávia északi sarkköréhez tartozik, ahol egy csatornát kellett épiteniük, amely a Balti-tengert a Fehér-tengerrel köti össze. Az ukrán parasztok igy az északi sarkkörön túli minusz fokokban találtak magukat, akik egyáltalán nem voltak felkészülve arra a hidegre. Szabad kézzel kellett nekik ott dolgozni, s ahol a 2 év alatt több százezerek haltak meg közülük. Ennek eredményeként ,amikor a német nácik megtámadták és elfoglalták a SZU nyugati részeit, akkor a kelet-galiciai lengyelek, az ukránok Sztálintol megalázott része szövetségre lép a megszállókkal, vagyis a német nácikkal kollaboráltak. És ezzel alakul ki az ukrán nacionalizmus, aminek addig nem volt értelme mivel az orosz és az ukrán szinte ugyanaz volt. Megalakul az SS ukrán részlege, az SS lengyel részlege , az SS kozák részlege, mert őket is nagyon büntette Sztálin,és ezek a részlegek, kimondhatatlanul szörnyű dolgokat követtek el,1941-44. között,amikor az egyetlen idöszak volt, hogy Ukrajna mint önálló ország létezett, a németek protekturásaként, de ami az ukránok által volt vezetve. Megölnek 700 000 zsidót a bibiari koncentrácios táborban, ugyanazt teszik, mint a német nácik, megölnek civileket,és amikor a SZU visszaveszi Ukrajnát, akkor Sztálin persze bosszut áll.

Hruscsov, aki Sztálint követi s aki ukrán volt, ahogy más fontos SZU politikus is ukrán volt, mint pl.Brezsnyev,Trockij, aki Leninnel együtt csinálta a forradalmat, szintén ukrán volt. Így Ukrajna sokat adott a SZU politikában. A tény, hogy Hruscsov kompenzálni akarta az ukránokat a sok szenvedésért és oda ajándékozza a teljesen orosz lakta Krimet Ukrajnának, amelyé az soha nem volt.,1956. körül,és gondoljanak bele, hogy embereket ide oda helyezve, lengyelek akik Ukrajnába kerülnek, sőt a SZU-ba, a krimi oroszok, a kik Ukrajnában találják magukat, de alapjában véve nem volt nagy különbség,mert az egész ország a SZU volt, inkább mint formalitás jelentkezett.

A probléma 1992-ben jön, amikor Ukrajna önálló országgá alakul és az ott élő oroszok egyszerre egy olyan országban találják magukat, ami nem az övék. Egy bizonyos ideig az ukrán elnökök nem csinálnak semmi megkülönböztetést az oroszok ellen, mivel valamennyien ugyanabbol a szovjet tradiciobol jöttek.Tehát ismerték egymást, oroszul beszéltek-beszélnek. Drámai változás állt be 2014-ben, amikor a puccs történt, akkor valoban hatalmas változás történt.

1989-ben ledől a berlini fal, 1991-92-ben Ukrajna bejelenti függetlenségét, ami békés uton történt. 1992-2014 között: hirtelen megtörténik Ukrajna nácivá válása,vagyis a nácik, akik együttműködtek a hitleri nácikkal és háborús bűnösök lettek, sikerült nekik megszökniük a 2.VH utáni igazságszolgáltatás elől. Gyakorlatilag egyszerűen az Usa menekitette ki őket és sokan közülük az Usa-ba kerültek, ahol van egy Parma nevű város, amelynek 90 000 lakosa van, ahol ukrán háborús bűnösök élnek, illetve azok leszármazottai. 1992-ben ez a náci diaszpóra elkezd át-visszaköltözni Ukrajnába és lassan a nácik leszármazottai - akik igencsak ideologizáltak- átköltöztek az USA-ból Ukrajnába.És elkezdödött a nácivá válás.

Az ukránok nacinalimzusa kifejezetten ugyanazon nácizmus, mint a német volt, mivel onnan ered. Akkor születtek valojában.

Ezek visszatértek, a galiciaiak, Lviv, Leopoli városai, akik mélyen kommunista ellenesek és a szélsőjobbos pártokat kezdték támogatni és lassan az évek során Ukrajna utcáin, terein megjelentek a szobrok,amik a 1930-40-es évek nacionalista vezetőit ábrázolják, azokat akik Hitlerrel működtek együtt, mintha pl. Olaszországban hireteen sok helyen megjelennének Mussoliniról szobrok. Csak képzeljék el!

A könyvek szövegeiben megváltozott a történelem, Ukrajna többet nem antifasiszta. A neonáci Svoboda párt több helyen Galiciában a szavazatok 40%-t is kapta. Ez a lépés ami 2004-ben amikor a narancsos forradalom volt, ama ukrán elnök alatt akit megmérgezett a KGB, ő egy náci kollaboráns fia volt és a neje egy Usa-beli ukrán, aki valodi náci volt szintén, s aki náci SS egyenruhában volt lefényképezve,meginterjuvolva. Tehát ezen személyekről beszélünk, akik elnök volt és a neje az ukrán First lady. Igaz, aztán nem maradnak sokáig hatalmon,de ez a folyamat megtörtént, 2014-ben a náci puccs nem hirtelen jött, hanem egy hosszu folyamat eredményeként. S ez nagy aggodalomraadott okot az oroszoknál. És presze 2014-ben...

...közben az USA meg nyomta, hogy Ukrajna a nyugati vonalra kerüljön valamint hogy bekeritse Oroszországot, mivel pl.Lettország, Litvánia ,Észtország, Magyarország, 2004. és 2009. között NATO tagok lettek, vele vagy 7-8 ország, amelyekből több a SZU része voltak, most hirtelen NATO országok lettek
.
Igen pontosan.

Az Usa ban van egy kormányzati rész, amik a hidegháborúnál maradtak, mert utálják a kommunistákat, az oroszokat, az SZU-t, ezt 30 éve tartja az USA, és ezzel kirobbantották a nácizmust azzal is, hogy visszasegitették öket az USA-bol, felfegyverezték őket, majd megszervezték öket a NATO speciális Gladio egységével, amely egy gyilkos szervezet, 2014-ben a megszervezi a Majdan puccsot.

Mi történik 2013. november, és 2014 január februárban?

Az ukrán kormány kéri felvételét az Eu-ba, majd meggondolja magát hirtelen, mert az egyik oldalról az oroszok jó árakat ajánlanak (gáz, olajat) mivel Ukrajna gazdasága az orosz gazdasághoz kötödik, másik oldalrol, mert a Világbanknak nem tetszenek ezek az árak, ugyanis a Világbank határozza meg, hogy mire költheti egy ország a töle kapott pénzt. Emiatt a 2 ok miatt hátrál meg az ukrán elnök,

….Ez volt Janukovics, aki próbált egyensulyozni a Nyugat és Oroszország között, mignem ugy dönt,hogy nem kapcsolidik Eu-hoz.

Igen, pontosan, Pedig ö volt aki kérte az Eu-ba a kérelmet, ő nem egy orosz barát volt, csak egyszerűen rájött, a tányéron az van, hogy az oroszok sok kedvezményt adnak, mig a Trojka (EU, Világbank, IMF) közli, hogy a kölcsönért cserébe azt kell tennie, amit ők mondanak s ez nem tetszik neki. Ezért visszakozik az EU belépési kérelemtől.Végülis egy olyan döntést hozott, amit más Eu országok mint Olaszorsázg is megtett.Viszont ez magával hozta, hogy egy idöre felfüggesztette az EU belépési kérelmet. Ez robbantotta ki a téren a harcot, a Kijev központjában levö Majdanon megjelent renegeteg tüntetö, színesek, homoszexuálisak, kommunisták, szakszervezetek, sok ember. De ezek korrupcioval is vádolták a kormányt, ahogy teszik ezt nálunk Olaszországban is, de néhány hét alatt ez a szines tásaság feketévé vált (náci-fasiszta),mert megérkeztek ezek a neonáci bandák. A Svoboda párt ami náci párt s a parlamentben is benne van, és a parlamenten kivüli Právi Szektor, ami 15000 tagot számlál paramilitáris csapat, a régi Hitler-i barnaingesek és ezek elfoglalták a teret, fizikailag elfoglalva az egészet, és erőszakkal megtisztitva azt, verve az emberteket, meg is öltek párat. Fekete tér lett, veszélyes, eröszakos, s elkezdödött a rendörséggel is az összetüzés. Közben megérekeztk Kijevbe a Gladio emberi is, katonák, lengyelországból, Grúziábol, Litvániábol fegyveresen s a feladatuk az volt, hogy szitsák a helyzetet a rendörség ellen, és február-ban a Gladio emberei ,mesterlövészei, tehát nem ukránok, hanem lettek, litvánok s lengyelek ,akik egy amerikai tiszt parancsára elkezdtek lőni, pár épüéet ablakábol a tömegre, mind az emberekre, mind a rendörségre. Több mint 100 halott. És ezt a gyilkolást azonnal az oroszokra kenték és az elnökre, aki nem volt oroszbarát, de aki a fent felsorolt okokból az oroszok felé hajlott, hogy ő döntött arrol, hogy megöljék az embereket tehát nem maradhat elnök, s a demokratikusan megválasztott elnöknek menekülnie kellett, különben megölték volna.

Aki aztán Oroszországba menekült. Aztán van egy pár hónapos kormány s utána jön Porosenko, aki nyiltan kijelenti a háborut az ukrán oroszok ellen.

Az történik, hogy a helyi oroszok nagyon megijednek, mert ők tudják illetve értik hogy mi is történik. Mi itt Nyugaton nem tudtuk mi történik, de ők ott élve megértették. Azért is mert végigélték a történések folyamatát, nem beszélve arroól hogy az uj koprmányba 4 vagyis 4 náci vezér kerül be,( a Pravi Szektor vezetője, a Svoboda vezetőkje, stb),Az ukrán kormány 4 miniszterei ezek, akik kifejezetten nácik, a horogkereszttel, akik szerint Hitler volt a történelem legnagyobb embere, mert az ő ideologiájuk az, ami a Mein Kampfba van leirva. 4 miniszetr,akik egyike a belügyminiszter lesz. Valamint a parlament elnöke is egy náci ,és ez méginkább megijeszti az embereket, különösen az orosz ajkuakat,mert nem lehet többet az orosz nyelvet használni,a kisebbségek nyelve nem használható. Sok millio ember beszél oroszul Ukrajnában,akik az ukrán nyelvet nem is ismerik, de maguk az ukránok is,és ezzel a döntéssel meg is határozzák,hogy milyen irányba megy tovább az ország. Az oroszok nem dolgozhatnak többet állami alkalmazásban,mert árulók,a kommunista párt illegálisnak lesz kijelentve, képzeljék el,hogy egy parlamenti párt a komcmunista párt illegális lesz. Ami azt jelenti, hogy a komcmunisták azok bűnözők.

Tehát amikor Putyin azt mondja, hogy nácitlanitani kell Ukrajnát,akkor nem a levegőbe beszél?
Nem,tehát valoban nácítlanitani kell.

Pontosan.Az ukrán oroszok valoban megijednek, a Krimiek mondják,hogy őket egyszerűen áttette Hruscsov Ukrajnába 50 évvel ezelött, nekik nics közös történetük Ukrajnával, de abban az idöben ez nem volt gond, mert ugyanabban a Szovjetunioban éltek, de most mivel oroszok 97%-a el akar onnan menni, s igy Oroszországhoz kapcsolódnak a referendummal, a déli és keleti részen szintén többségben oroszok élnek, akik szintén ugy döntenek, hogy el akarnak onnan menni és egy fokozodó helyzet alakul ki és elkezdödtek az utcai gyilkosságok, verekedések, eltünnek emberek, mint annak idején Argentinában vagy Chilében, az 1980-as években és egyszercsak Ukrajna többségi oroszai ugy döntenek, hogy erről az országról leszakadnak és ott kezdödött el a valodi háboru.

A Minszki egyzemény szerint Luhanszk és Donyec függetlenek lesznek, de ez az egyezmény nem lesz betartva és a kijevi ukránok elkezdik bombázni Donbaszt.

Egy kemény háboru alakul ki, ahol nemcsak az ukrán hadsereg vesz részt, 8 éve folyik, 14000 halottal, érkeznek ide nácik néhány fasiszta is, nácik egész Európából és beépülnek a csapatokba amelyek közül a legismertebb az Azov, de még másik 6-7 ilyen náci csapat van, amik szörnyü dolgokat csinálnak, Én meginterjuvoltam egy olaszt, a neve Fontane, egy milánói, irok róla a könyvemben is, ez az olasz elment oda, részvett az ogyesszai mészárlásban is, s egy csomo másban is. Ez az olasz ott megteszi a szörnyűségeket, majd amikor visszatér Olaszországba, akkor egy teljesen normális életet él. Bűntényt követett el, mint bárki aki pl.Sziriában csinált hasonlót, az bűntényt követett el és azokat az embereket elitélték Olaszországban, de akik Ukrajnába mentek azokat nem!

Mert pl.ez a Fontane az olasz titkos szolgálat által védett! Tehát a Nyugat résztvesz ebben az egészben! És több ezren mentek oda harcolni, de még nincs ennek vége! Az ukrán hadseregekkel együtt -figyeljenek- harcolt az ISIS egy csapata! Mi köze az ISIS-nek ehhez??

Számomra is abszurd ez, az ISIS hogy saját országa legyen ahhoz kell neki egy hadsereg is, amit nem puskákkal szerelnek fel, hanem ágyukkal és tankokkal és ezek a fegyverek az ISIS részére Ukrajnából éreztek. Tehát miért ment az ISIS Ukrajnába harcolni? Mert az orosznyelvű ukrán részek az ország gazdag részei, mert ott vannak a bányák és a legiparosodottabb is, mint pl. az olasz északi rész Lombardia, Piemonte, stb. Nyetropetrovszk városa amely észak-keleten van, a Szovjetunio hadi ipar komplexuma volt, ahol rakétákat is készitettek, a modern repülöket is, űrfelszereléseket is, és ahol ma is koncentrálva van az ukrán nehézfegyverzet gyártása, tehát Nyetropetrovszkot fel kell szabadini, a ti részetekre (USA részére), s az ukránok közölték,hogy akkor jöjjenek megharcolni érte s meg is és jelent az ISIS., amely az ukránok oldalán harcolt.

Azért hogy cserébe kapjanak fegyvert?

Igen, minden olyan nehézfegyverzetet (ágyúk, tankok), ami kellett nekik, hogy a saját államukat megalapitsák, hogy az igazi háborút létrehozhassák. És ezek a nehézfegyverek kifejezetten Nyetropetrovszkból érkeztek. Ami különösen kapcsolatban van a mával abból az epizódból az az, hogy Nyetropetrovszk és környékének kormányzója egy bizonyos Kolomoisky. Ki ő? Egy oligarcha, (mi csak az orosz oligarchákrol beszélünk pedig vannak ukránok is), egy rendkívűl gazdag oligarcha, az európai zsidóság elnöke is volt.

Ő ukrán, ciprusi és izraeli állampolgár, tehát 3 nemzetisége van. Ez az ember, természetesen zsidó, mivel izraeli állampolgársága is van a sok között, ő a járásnak volt az elnöke, amikor az ISIS megjelent ott és ő hozzájárult annak harcaihoz. Egy ember, akinek az alkalmazottai az egyik neonáci csapat, ő pénzeli ezeket,és 2014. májusában a rendelkezésére bocsátotta ezt a csapatot az Ogyesszai mészárláshoz, ami a Srebreniaci mészárlás után megtörtént legnagyobb mészárlás a 2. Világháboru óta, ami eddig történt Európában. Ez a férfi ,akinek valóban vértől szennyezett a keze, ez az ember pénzelte és választatta meg a mostani ukrán elnököt, Zelenszkijt. Ugye felmerül a kérdés, hogy egy zsidó ember hogyan lehet kapcsolatban a nácikkal, hát Zelenszkij testőrei az egyik ilyen náci szervezet – a Právi Szektor- tagjai. A zsidó elnöknek náci testőrei vannak.

De a dolog ennél is komplikáltabb, az ember azt gondolná, hogy a nácik és a zsidók nem tudnak együttműködni, nyilvánvaló, hogy vannak esetek,amikor ezek a dolgok együtt működnek. Kolomoisky, és a története bizonyitja, hogy ez működik s ő nem egy akármilyen zsidó ember, azontul, hogy ő izraeli zsidó, hanem egy olyan zsidó ember, akinek fontos szerepe van az ukrán és az európai zsidóság körében is.

Egy másik téma ami engem érdekel, 3 szó:
Biden Carry és Burizma.

Hahaha, ez jó!
Burizma a legnagyobb ukrán gáztársaság, amelynek székhelye Cipruson van, a mikor az ember ezt hallja, hogy a székhelye Cipruson van. Az ugyanolyan mintha a Karib-tenger térségében vagy valamelyik adóparadicsomban lenne, ezek azok a szürke-matt szinű társaságok,...ez mondjuk így valami módon ennek a Kolomoiskynak, ennek az oligarchának a tulajdona. Ez a társaság az ukrán palagáz kitermelésre összpontosított, amiben Ukrajna a világelső, és ő rendelkezik a bolygó legnagyobb gáz készleteivel , amit viszont nem használnak fel,mert a lakóházak alatt található.

Amikor 2014-ben megtörtént a puccs, amiben az USA sokféleképpen segitséget nyújtott, többi közt az USA rendezte meg ezt a puccsot, és ez a puccs létrejöhetett, mert egy nagyon fontos amerikai politikus garantálta az USa védelmet, aki annak idején az USA elnökhelyettese volt, s aki Joe Biden. Biden megjelent egyfajta csucstalálkozon, direkt repülőuton ment oda Washingtonból

Ogyesszáig, ez 2014, május 1-én volt, ahol ott volt Biden, vagyis egy nem akármilyen politikus, hanem az USA elnökhelyettese, tehát a ember azt várná, hogy elmegy üdvözölni az akkori ukrán elnököt.. , nem, hanem egyenesen Ogyesszába repül, ami már önmagában is furcsa, jelen volt az ukrán (náci) belügyminiszter, valamint Ogyessza kormányzója, és mondjuk ugy, a helyi szervezett bűnözés fönöke más néven az ogyesszai maffia főnöke. Ez a 4 személyiség találkozott, azt hogy mit határoztak nem tudni, de az tény, hogy másnap Ogyesszában egy mészárlás történik. Egy mészárlás, amelyben résztvett a rendőrség -a hivatalos egyenruhás rendőrség, valamint a Právi Szektor náci csapat, és a helyi focicsapat (ultrái) fasisztái. Röviddel ezután a Burizma 2 uj igazgato tanácsi tagot vesz fel, az egyik Joe Biden fia, akinek semmi köze sincs a gázhoz, sok helyen azt mondanák, hogy ez egyfajta korrupcio, Olaszországban pl. nem lehetne egy ilyen kapcsolat, nem tudom ennek a hivatalos jogi nevét, de ez egyfajta korrupcio, ahol nem pénzt adnak, hanem hatalmat az ország legnagyobb és a világ egyik nagy gáztársaságában. A másik személy nemcsak Carry jobbkeze volt annak idején, hanem a külügyminiszter is volt, aki egyben Carry fiának az egyik legjobb egyetemi barátja is volt, tehát ez a 2 ember bekerül a tanácsba, az ország legfonotsabb és a leggazdagabb ,a világ egyik fontos gáztársaságába, rögtön a puccs és az ogyesszai mészárlás után, ….csak úgy bekerülnek.

Ezek csak véletlenek, csak véletlenek, Franco, nem kell mindig összesküvésekre gondolni
Emlékszem egy epizodra, hogy egy kijevi ügyész nyomozott Hunter Biden kapcsolatai után, s azonnal beleavatkozott az USA akkori elnökhelyettese, elmozditva helyéről azt az ügyészt. És még dicsekedett is vele, Biden,maga az mikrofonok elött egy valamilyen Think tank imperialista szövetség elött, amelynek ő is tagja.
Igen, Biden híres a beszolásairól. Sőt itt még dicsekedett is, hogy” szóltam és puff, 3 perc mulva elmozditották az ügyészt! Láátják milyen hatalmam van?!” Ügyes vagy hülye, hogy még el is meséled mindenkinek..teszi hozzá az újságíró.

Biolaborok! Mi igaz ezekböl az oroszok által szétlőtt amerikai biolaborokról?

2005-ben, az Amerikai Egyesült Államok, az akkori Georeg Bush elnök parancsára elhatározták, mostmár konrét számot is tudunk, több mint 350 katonai biolaboratorium létrehozását, ahol bio fegyvereket állitanak elö, tehát tömegpusztító fegyvereket, mint pl. maga a SARSCov2 . Ezeket a laborokat a világ minden táján felállitották. 2014-től pedig -eddig azt hittük 16- de mostmár tudjuk, hogy 30 ilyen labort állitottak fel Ukrajnában, sokat az orosz határhoz közel. Ez is mutatja, mennyire “független” Ukrajna. A kérdés, hogy Ukrajna nem NATO tag, igy hogyan épithet az Usa oda katonai laborokat, amelyek ugye amerikai fennhatóságu területekké válnak így.

Az oroszok az elmult években sokat tiltakoztak ezek ellen, sőt az ENSZ Biztonsági Föhatóságánal is tiltakoztak, -ennél magasabb hatalmu szerv nincs a Földön-, kérelmezvén, hogy állitsanak fel egy bizottságot és ellenőrizzék ezeket a laboratoriumokat,és szüntessék meg azokat, amelyeknek nem szabadna ott léteznie, mert ezek a laborok ott több fertözési gócot is létrehoztak, mert onnan kijöttek fertözö anyagok és megfertőztek orosz embereket (a laborok közel vannak az orosz határhoz), számos embert megölve.

Egy amit most az oroszok tesznek-tettek, hogy egyenként lövik szét ezeket a laborokat és egyben a birtokukba veszik az anyagokat, amik ott vannak. Az amerikaikak elöször tagadtak mident, mondván ez csak orosz propaganda, majd egy ponton amikor falhoz lettek szoritva, akkor még figyelmeztetést is ki kellett adniuk,hogy vigyázzanak mert ott fegyverek, bombák vannak.

Tehát akkor igaz, hogy parancs jött arrol, hogy megsemmisitsék ott azokban a vírus kulturákat ?

Igen, igen!

Én nem értem, amikor a világ rájön majd, hogy kiknek a kezében vagyunk, fogadok hogy egy csomo ember nem is akarja ezt tudni, ... sokkal szebb a szappanoperákon élni, mert ha elgondolkodsz akkor a probléma nem is az, hogy Putyin megtámadta Ukrajnát...? Ez tulajdonképpen a legkisebb probléma!

Én pacifikus, békeszerető ember vagyok és elszörnyedtem, amikor kitört a háboru, de valami indokolt de nem elfogadható történt, mert hosszu évek óta provokálják az oroszokat. Oroszországba az elmult években több mint 2 millio ukrán-orosz menekült érkezett, több mint 2 milli, erről nem lehet hallgatni?! Nem beszélve arrol, hogy 1991-ben aláirásra került egy szerződés Németországban, Bonnban, amit aláirt az USA, Nagy-Britannia, Németország, Franciország, hogy a NATO nem terjeszkedik Oroszország felé, egy pufferzónát létrehozva, mert pl. az USA sose fogadná el, hogy Mexikónak az oroszok legyenek a szövetségesei, de az amerikaiak, ahogy mindig is, azt csinálnak amit akarnak, mert rájuk soha nem vonatkozik semmi, ami vonatkozik minden más országra, és elkezdték szélesiteni a Nato-t, és amikor azt mondták,hogy Ukrajnát is be akarják venni, ami olyan mintha egy bika elött egy vörös posztot huzogatni, ...ez történt.

Utolsó kérdés: Soros szerepe ebben?

Soros egy filantrop, ugy határozza meg magát, ahogy akarja, mivel egy privát személy, azt csinál,amit akar. Nagyon egyirányú, mert ő egy magyar és ahogy sok kelet-európai állampolgár, ő is alapjaiban kommunista ellenes, tehát oroszellenes. Egész életében filantrop volt, egyirányban, elönyben részesitett minden olyan szervezetet, politikai szövetséget, amelyek nem mondom, hogy harcoljanak az oroszok ellen, de legalábbis piszkálják azt. Ezt megtette Ukrajnában is, pl. a 2004-es narancsos forradalom nagyon Soros tevékenységét mutatja, szine kiüritette a zsebeit, hogy pénzelje azt a narancsos forradalmat, és ezt csinálta mindig ebben az elmult 30 évben.Sok nem kormányzati szervezet -szövetség működik Ukrajnában, Soros pénzének köszönhetöen.

Ha nem tévedek Victoria Nuland (USA) mondta, hogy 5 milliárd dollárt fektettünk be Ukrajnába, csak nem fogjuk veszni hagyni? Tehát szinte saját területüknek tartják!

A Nuland, aki külügyminszter-helyettes, aki a felelose a volt Szovjetunio és annak EU háttérországaival foglalkozott, ez volt a feladata, s aki ex CIA igazgató is volt és a CIA moszkvai székhelyét igazgatta.

Épp ma dicsekedett, hogy a Nord stream 2 halott és nem is lesz használatba véve.

Persze a mi “legnagyobb” örömünkre, mert a mi számláinkat nem ő fizeti.

Pontosan,.

A könyved megvételéhez neked kell irni, igaz,.......?

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások