20240418
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2021 április 17, szombat

A védettségi igazolvány esete a jogalkotással

Szerző: Szakács Árpád

Először azt hittem, hogy rosszul látok. Majd azt gondoltam, a felfogóképességem űz velem bolond játékot, amikor olvasom a következő hírt: ...

Így szívasd a magyarodat jobboldali módra! A védettségi igazolvány esete a jogalkotással

vedetsegiigazolvany2A karanténkötelezettség alól csak negatív eredményű PCR-teszttel lehet mentesülni – jelentette ki Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője szerdán az operatív törzs tájékoztatóján, ugyanis, mint mondta, a határokon egyre többen kérik a határátlépésnél, hogy a határon lévő rendőr vegye figyelembe a védettségi igazolást. Ezt azonban még nem teheti meg, mert ennek egyelőre még nincs meg a megfelelő jogszabályi feltétele.”

Megnéztem a videót  is. Legutoljára a világtörténelemben Leslie Nielsen nyomta a Csupasz pisztolyban a hülyeséget ilyen rezzenéstelen arccal, mint Kiss Róbert a fenti bejelentést. A törzsfővezető úrnak olyan komoly ábrázata volt, mint a piacon, amikor a dinnye helyett egy hölgy előkelőségére tapintott rá Leslie Nielsen. 

Majd ment minden tovább. Nem röhögött senki. Nem volt visszakérdezés. Nem csodálkozott a média. Hiszen nincs itt semmi látnivaló kérem!

A PCR-teszt hatékonyságához kötődő babonás ragaszkodás hátterét most ne boncolgassuk. Aki körbenéz az ismerősei körében hamar rájön, a PCR azon képessége, hogy a fertőzőképességet kimutassa, sok esetben olyan, mint az Üvegtigris c. filmben a hullócsillag halált okozó gyakorisága: 50%. Vagy igen, vagy nem.

A Magyarországra való beutazás bejelentett feltételei kapcsán viszont ne menjünk el szó nélkül. Nincs olyan másodperc, amikor kedves hazánkban ne az oltás mielőbbi elfogadására buzdítanák a nagyérdeműt. A beoltott sokszor már felsőbbrendűként lenézi azokat, akik ezt még nem tették meg, oltási igazolványát pedig úgy lobogtatja, mint a kommunista érában a párttagkönyvét az öntudatos proletár. Akkor se erőltették rá mindenkire, csak a kis vörös könyvecske előnyeit hangoztatták a felelős országvezetők. Anno haladó gondolkodású embernek számított mindenki, aki igényelte. Akinek volt, az előre jutott, kiváltságokat szerzett, akit pedig nem győztek meg a kommunizmus idealisztikus meséi, az a szocializmus kegyetlen valóságában találta magát. 

A mostani pártigazolvány a védettségi igazolás lesz. Csak ez egyelőre nem sok mindenre jó, mert mint látjuk: „nincs meg a megfelelő jogszabályi feltétele.”

Ennyire a kommunizmusban sem nézték hülyének a proletár traktorost. A mai kor kiművelt emberének viszont el lehet mondani bármit. Nevezetesen azt, hogy azért szívatják a határon, mert még nem készült el a jogszabály azokról az előnyökről, amiket kilátásba helyeztek. Tehát azért nem élvezheti a tagkönyv áldásait a beoltottak köre, mert elfelejtettek erről rendelkezni.

És a saját mulasztásukra hivatkoznak!

Van egy alapelv, ami egy eljárásban, fellebbezésben számít: ha jogot akarsz szerezni, akkor nem hivatkozhatsz a saját mulasztásodra. Magyarán egy ügyvéd az elvesztett pert nem tudja megfellebbezni arra érvelve, hogy elfelejtett elmenni a tárgyalásra, ezért nem tudta bemutatni a bizonyítékokat.

Láthatjuk, a jogi alapelv kapcsán megszületett az első kivétel. Ezt érdemes mielőbb betenni a jogi vizsgaanyagba, nehogy butaságot mondjon majd a leendő jurátus.

De tegyük ezt félre! Lássuk, hogyan csinálják ezt a románok, idézem a hivatalosabbnál is hivatalosabb magyar kormányportált, nézzük a két kivételt, amikor nem kell karanténba menni, ha valaki belép Romániába:

– azok a személyek, akik már megkapták a SARS-CoV-2 vírus elleni második oltást is és akik esetében a Romániában való beutazáskor vagy a direkt kontaktus pillanatában már legalább 10 nap telt el a második oltástól. Az oltás meglétét, beleértve a második oltás dátumát az eljárást elvégző egészségügyi intézmény igazolása tartalmazza; 

– a SARS-CoV-2 fertőzésen átesett személyek, akik igazolásként orvosi dokumentumot tudnak felmutatni, hogy ez az országba való beutazást megelőző 90 napban történt, (pozitív RT-PCR teszt a tesztelés időpontjával, orvosi kibocsátólevél vagy az országba való beutazás előtt legfeljebb 14 nappal végzett IgG antitest létét igazoló teszt), vagy a Corona-forms adatbázis ellenőrzése alapján igazolható, hogy legalább 14 nap telt el a megbetegedés időpontja és az országba való beutazás között.

Vessük össze a magyar és a román gyakorlatot:

– a román hatóságok elfogadják a magyar hatóságok által kiállított magyar állampolgárokra vonatkozó igazolásokat. Ezek alapján nem szankcionálnak. 

– a magyar hatóságok nem fogadják el a magyar hatóságok által kiállított magyar állampolgárokra vonatkozó igazolásokat. Aki ezt akarja felhasználni, azt szankcionálják.

Az anyaország és a határon túli magyarok kapcsolata nem hasonlítható a világon egyetlen ország helyzetéhez sem. Speciális magyar állapot, egyedi jelenség. Nemcsak azért, mert nem sok olyan ország van, amit saját maga venne körül, hanem azért is, mert a határok sok lelki és fizikai kapcsolatot nem tudnak elszakítani.

szakacsarpad1A határok átjárhatósága – akármilyen kiskapukkal – olyan magyar nemzetstratégiai kérdés, amiben egyértelmű és magyar érdekeken alapuló döntést kell elvárnunk minden magyar kormányzattól. Úgy tűnik, ebben a kérdésben egyelőre csak a románokra számíthatunk.

 

A szerző Lovas István-sajtódíjas újságíró 

 

Forrás: Erdély Ma
Ajánlotta: Antal Miklós

 

Hozzászólás  

#1 Pfizer-dokumentumban beismerik, hogy a beoltott emberek fertőző részecskéket terjesztenekR Zoltán 2021-05-08 15:09
A beoltottak tulajdonképpen biológiai fegyverekké válnak és fertőznek? – egy Pfizer-dokumentumban beismerik, hogy a beoltott emberek fertőző részecskéket terjesztenek

Miről is szól minden idők legagresszívebb oltáskampánya? Miért is kell ilyen rövid idő alatt beoltani egy ismeretlen, kísérleti szerrel több millió embert, egy kreált, hamis pandémiára hivatkozva?
A Pfizer egy belső dokumentumban elismeri, hogy az oltott emberek fertőző részecskéket terjesztenek.
Maga a vakcina a biológiai fegyver. Pontosabban, a benne levő tüskefehérje a bioaktív fegyver, és úgy tervezték, hogy emberről emberre terjedjen, s az oltottakból átvihető legyen, hogy a beoltott megfertőzze az oltatlanokat. – írja a népszerű Scandal francia hírportál.

Ne feledjük, hogy maga Bill Gates, a covid19 p(l)andémia egyik vezérlője, egyik nyilatkozatában elmondta, már régóta szúnyogokat akart használni az oltások “szállítására” , hogy az embereket saját akaratuk ellenére (és a teljes körű tájékoztatást mellőzve) be lehessen oltani. Most kiderült, hogy nincs is szükségük szúnyogokra.

Elég az engedelmes, megfélemlített, becsapott, majd beoltott embereket felhasználni arra, hogy tovaterjesszenek mikrobiológiai szereket.

Nem kellenek szúnyogok, ott ahol sok a kétlábú birka és emberarcú kísérleti patkány.

További részletek: informatialibera.ro/.../...

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások