20240424
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2017 június 15, csütörtök

Az ayahuasca képes a cukorbetegséget teljesen visszafordítani?

Szerző: ce

A cukorbetegség jelenleg világszerte több százmillió embert érint. Csak Amerikában a Betegségmegelőzési Központ (CDC) becslése szerint ez ...

Az ayahuasca-ban található kémiai vegyület képes a cukorbetegséget teljesen visszafordítani 

ayahuasca

A cukorbetegség jelenleg világszerte több százmillió embert érint. Csak Amerikában a Betegségmegelőzési Központ (CDC) becslése szerint ez a szám körülbelül 20 millió lehet. A lehetséges gyógymódok és a betegség visszafordítására szolgáló módszerek ígéretes eredményeket mutatnak, és közöttük van egy olyan vegyi anyag, amely általában a világ számos növényében megtalálható. Ez az egyik fő összetevője annak a pszichoaktív keveréknek, melyet általában ayahuasca néven ismerünk.

A cukorbetegség olyan autoimmun betegség, amely megakadályozza, hogy az ember hasnyálmirigye inzulint termeljen, amely egy olyan hormon, ami lehetővé teszi az ember számára, hogy energiát vegyen fel az ételekből. Ez akkor fordul elő, amikor a szervezet immunrendszere megtámadja és elpusztítja az inzulintermelő sejteket a hasnyálmirigyben, amelyet béta-sejteknek neveznek. Nyilvánvaló, hogy az ok nem tisztázott, de a tudósok úgy vélik, hogy genetikai és környezeti tényezők is szerepet játszanak. A mai modern tudomány azt mondja, hogy nincs gyógymód.

Az 1-es és 2-es típusú cukorbetegség világszerte mintegy 380 millió embert érint. Mindkettő végeredményben a funkcionális hasnyálmirigy inzulintermelő béta-sejtek hiányából ered, amellyel kapcsolatban ez a kémiai vegyület mutatja a legígéretesebb eredményeket.

A Nature Medicine című folyóiratban megjelent új kutatás, melynek vezető kutatói az Icahn Orvosi Egyetemen dolgoznak, és amelynek alapítója a JDRF nonprofit szervezet és a Nemzeti Egészségügyi Intézet megállapította, hogy:

"Három különböző egér és humán szigetet használva az élő organizmus alapú modellekben azt mutatjuk be, hogy a harmin képes béta sejtproliferációt indukálni, növeli a szigetsejtek tömegét és javítja a glikémiás kontrollt. Ezek a megfigyelések azt sugallják, hogy a harmin analógok egyedi terápiás ígérettel rendelkezhetnek az emberi diabetes terápiák során." (1)

Miután a kutatók felfedezték, hogy a harmin (2) képes a béta sejteket tenyészetben reprodukálni, humán szigetsejteket injektáltak cukorbeteg egerekbe és harmint adtak be nekik. Ez kiváltotta a béta-sejt termelést, ami a vércukorszintet a normális szintre emelte. A harminnal kapcsolatban úgy találták, hogy megháromszorozza a béta sejtek számát az egér hasnyálmirigyében.

A tanulmány során több, mint 100 ezer potenciális vegyületet vizsgáltak meg, de mind közül csak a harmin volt az, amely az emberi inzulint termelő béta-sejtek számának növekedését eredményezte.

"Eredményeink nagy mennyiségű bizonyítékot szolgáltatnak arra vonatkozóan, hogy a harmin gyógyszerosztály a béta-sejtek proliferációját olyan szintre emeli, amely releváns lehet a cukorbetegség kezelésében. Bár még sok munkánk van a harmin és a vele rokon vegyületek sajátosságainak és hatékonyságának javítása terén, úgy véljük, hogy ezek az eredmények kulcsfontosságú lépést jelentenek a cukorbetegség hatékonyabb jövőbeli kezelésére." - Andrew Stewart, a tanulmány vezető szerzője, az Icahn Orvosi Egyetem Cukorbetegség, Elhízottság és Metabolizmus Intézetének igazgatója. (3)

Úgy gondolják, hogy a béta-sejtek regenerációja a válasz és a cukorbetegség végső gyógymódja, de még mindig van más mód. Nyilvánvaló, hogy a kutatók következő lépése olyan gyógyszerjelöltek kifejlesztése, amelyek csak a béta-sejteket célozzák meg.

Van néhány ígéretes fejlesztés, melyet a Harvard Őssejt Intézetében értek el. A kutatók itt nemrég fedezték fel, hogyan lehet nagy mennyiségű inzulin termelő sejtet készíteni. Azt állítják, hogy ez az áttörés ugyanolyan nagy, mint az antibiotikumok kifejlesztése, amelyek (bár sikeresek voltak) alkalmazása súlyos és káros egészségügyi következményekkel járhat. Az őssejtből származó béta-sejtekkel jelenleg állatmodellekben végeznek klinikai vizsgálatokat, és a kutatók abban reménykednek, hogy a klinikai vizsgálatok a lehető leghamarabb megkezdődnek. (4)

Tesztalanyok, akik mindössze 30 nap alatt visszafordították a cukorbetegségüket

Az "Csak nyersen: A cukorbetegség visszafordítása 30 nap alatt" című dokumentumfilmben hat tesztalanyt vizsgáltak, akik különböző életstílussal és állapottal rendelkeztek, de mindegyikük diabéteszes volt - öt 2-es típusú és egy 1-es típusú. Mindegyik személy inzulint kapott.

Az emberek mindenütt alternatív módokat keresnek, hogy elérjék a kívánt és néha jobb eredményeket, mint amit a hivatalos orvosok és a kormány által kinevezett szakemberek a rendelkezésükre bocsátanak. Fontos, hogy az emberek megismerjék a lehetőségeiket, és jó eséllyel éljenek is velük. Sok olyan cukorbeteg van, akik nem ismerik az étkezés erejét az állapotuk átalakításában, mégis az inzulint használják, és az általános nézetet követik, mintha az lenne az egyetlen igazság.

Ez nem azt jelenti, hogy a hagyományos orvoslás rossz, egyszerűen csak hiányoznak belőle más lehetőségek. Végül sokan állítják hivatalosan, hogy nincs gyógymód, de a fenti eredmények azt sugallják, hogy többről szól a történet.

(1) - http://www.nature.com/nm/journal/v21/n4/full/nm.3820.html
(2) - https://en.wikipedia.org/wiki/Harmine
(3) - https://www.sciencedaily.com/releases/2015/03/150309134629.htm
(4) - http://news.harvard.edu/gazette/story/2014/10/giant-leap-against-diabetes/

ce


Forrás: ujvilagtudat.blogspot.se
Beküldte: Szalontay Béla

Hozzászólás  

#5 csakénTóth Ferenc 2018-04-17 08:45
Minden betegség gondolati szinten kezdődik, még ha akadémikus szinten sem akarnak tudomást venni róla, és a táplálkozásban folytatódik. "amit esztek,azok lesztek. Ha dögöt esztek,dögök lesztek." Nagyon fontos a TISZTA jó minőségű VÍZ fogyasztása. Ha erre nincs lehetőség,akkor desztillált vizet kell inni. " ti desztillált vizet igyatok,a többit hagyjátok meg a gólyoknak." A fentieken kívül hatékonyan kezelhető a cukorbetegség vanádyl sulfat-tal, napi 10-20 mg szedésével. A vérből kivonja a cukrot és a célsejtekbe nyomja. (pl:izom) De hat hónapi zöldség,gyümölcs étrend teljesen visszafordítja a 2-es számú cukorbetegséget. Ez Tény! Kerülni kell mindenféle cukrot,búzafélét! Ezek a legkárosabbak az emberre. Kivéve,ha sokat mozog. Érdemes elolvasni Jim Humble, Azok a csodálatos gyógyító ásványok című könyvét. Nem kell többet orv-oshoz járnia. Tuti!
#4 győr 9025 radnóti m u 30/aharangi sándor 2018-04-13 22:59
szimpatikus igazságközeli hozzászólás, nekem tetszik, ezek az információk segitik a gyógyulást ezt az irást subartunak cimeztem
#3 Csak óvatosanSubartu 2018-03-05 15:04
Mindig nézzük meg a forrást. CNN, Wikipedia, Nature, és más "fősodratú" "tájékoztató" helyek csak annyira akarják a javunkat, mint a nyakunkon élősködő politikus banda.
Az ebben a cikkben magyarmegmaradasert.hu/.../4921-z hivatkozott Wallach úr más írásaiban világosan kifejti, hogy a II. tipusú cukorbetegséget is ásványi anyag hiány okozza. Ha 1-2 ritka növény hat is a betegségre, az cask azért lehet, mert nem szántóföldi, tömegtermesztésű, nulla ásványi anyag tartalmú táplálék jut a szervezetbe, és segít helyretenni a megbillent egyensúlyt. Ezért használnak csoda szerűen egyes édesvizi alga, vagy más növénykészítmények, mert töménytelen ásványi anyagot tartalmaznak.
Ez a "bekapok valamit és meggyógyulok" agymenés egy, a gyógyszeripar által súlykolt gondolatséma, és tüneti kezelésre szól. Pirula: nincs láz. Pirula: nincs fájás, stb. Ám a pirula után a betegség megmarad.
Tartós gyógyulást kizárólag a sejtszintű anyagcserére hatva, hónapok kitartó munkájával lehet elérni
#2 2066 ujbarok szölöhegy 407TOROK SANDOR. 2018-03-04 12:49
Szeretném megtudni hol szerezhetném be ezta gyógynövényt inzúlinos vagyok nagyon megkösznöm előris Sandor.
#1 balatonszőlős fő út 47Tóth Ferenc 2017-12-07 20:13
Akárcsak az EM-Bio mikrobiológiai készítmény, a klór dioxid (nátrium-klorit és citromsav keveréke), vagy a kannabisz olaj. Amiről sehol nem beszélnek! Coxsackie B-vírus fellelős az infarktusok harmadáért és mind két cukor betegségért,a hasnyál mirigy gyulladásért.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások