20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2012 október 13, szombat

18. Az etruszk kapcsolat

Szerző: MVSZ

Benedekfy Ágnes

Az etruszk kapcsolat

Az etruszk civilizáció kialakulása
Az etruszkok népe és nyelve
***


Vita-rovat: Friedrich Klára tanulmánya

Magyarok Világszövetsége — Magyarságtudományi Füzetek

ke1801

 

ke1884

 

ke1885

 

ke1899

Hozzászólás  

#2 ETRUSZK ? Kicsodák is ők valójában?Mandala75 2022-01-07 13:04
Az Etruszkok nyomában:
"Filmünkkel Európa ősi kultúráira, az etruszkok magas műveltségére, ősi írásbeliségére, halottkultuszuk monumentális emlékeinek jelentőségére szeretnénk felhívni a figyelmet.
A több tízezer rovás emlékük, jelképi világuk számos párhuzamra ad lehetőséget - a további kutatásuk az európai és hazai művelődéstörténet kiemelt jelentőségű témája lehet." ( (48 perc / 2020. szept. 7. ):
www.youtube.com/watch?v=9k_9MBe2F0A

Mária Beliczai
....- "sokat beszéltek az Etruriában kapott magyar nyelvű rovásszövegekről,de az olasz régészek is mondtak valamit,konkrétan azt,hogy azok kr. u. 750 utáni rétegből kerültek elé" - Itt fatális félreértésről van szó, ilyet még az olasz régészek sem mondanak, akik ezerszámra állítják ki a kr.e-i évezredből az etruszkok temetkezési kultuszának régészeti leleteit... Cerveteritől Tarquiniáig... telis tele rovásokkal a mindennapi és szakrális tárgyaik. De talán a legnagyobb arányban az a több ezer etruszk kőszarkofág körbefutó rovásfelirata a leginkább bizonyító erejű!
Az etruszkok történelme az őslakosság és a trójai bevándorlók összeolvadása... A tizenkét etruszk város alapítása magyarul értelmes elnevezésekre épül - Tarquinia-Tarhon-tól - a legnagyobb vaskohászati helyükig a Barát-öbölig... Amint tudjuk, hogy a vaskor közlekedő nyelve is az archaikus magyar volt...
A kiátkozott Mario Alinei 'Az etruszk az archaikus magyar' (magyarul 'Az ősi kapocs' címen megjelent) könyvében mind a történelmi, mind a rovások írásbeli és nyelvi hátterét feltárja az etruszk-magyar megfeleléseknek.
Amint pedig tudjuk, hogy a trójaiak szkíta népek voltak... Sicambriától Umbriáig (umber, amber, ember...) a szkíta műveltség nyomaira bukkanhatunk lépten nyomon...
Ajánlom ismét Az etruszkok nyomában című élő-előadásomat az etruszkok földjéről... és hozzá teszem, a második részben tervezett Ipogeo museum kőszarkofágjai és rovásfeliratainak a megtekintését is!
Rómának három évszázadon keresztül etruszk királyai voltak - akiknek a leszármazottai közül még ma is élnek és büszkén számontartják a származásukat! Az etruszk-magyar származású császárok a szkíta származásvonalba illeszkednek.
Video:
youtu.be/9k_9MBe2F0A

Forrás:
Magyar Őstörténet facebook bejegyzéshez írta.
hozzászólásaként Mária Beliczai:
A Posztot közzétette: Táltos Hun-Magyar
2021.nov.13.
A poszt eredeti témájának bevezető szövege ez:
"Jelenleg több mint 20 Magyar származású római császárról tudhatunk! Voltak akiknek az édesanyjuk volt Magyar. Csatolok néhány családfát"
www.facebook.com/groups/magyarostotenet/

***
További cikkek:
A Római Birodalom Alapjaiban Ősmagyar Alkotás
magyarmegmaradasert.hu/.../...

Az Etruszk Nép Őszinte Története
magyarmegmaradasert.hu/.../...

***
Könyv:

A magyar ókor, A Nagy Ókori Világháború
és a “Róma-szindróma”
Keletiek (kelták) és etruszkok
872 oldal
mek.niif.hu/15600/15646/15646.pdf

“A jövő Európájára és annak köztudatára nézve is jelentős a “Róma-szindróma” mibenlétének elemzése. Másképpen ez az indoeurópai történelemszemlélet dogmává nemesült ferdítéseit tárgyalja, igyekszik annak gyökereit felkutatni, kimutatni helytelen megállapításait, lehetőség szerint életképes cáfolatát adni, és téves elképzeléseit megsemmisíteni.”
“Szertefoszlatom a mai Európa avult történelmi eszméit, és most szembesülhetünk a magyar ókor máig ható eszmeisége helyreállításának szükségességével saját érdekünkben. Ha innét nézzük a magyar ókor történelmének mélyből feltörő üzenetét, akkor valóságos, mai, hétköznapi, és húsba vágó kérdéseink kellős közepén találjuk magunkat.”
Mesterházy Zsolt
#1 VÁ: 18. Az etruszk kapcsolatRékabea 2012-10-14 07:48
Ezt a füzetet mindenkinek ajánlom, nagyon elmések
az etruszkból-magyarra forditások, - és lehangoló
a szintén közzétett hivatalos forditás.
Fantasztikus, hogy mire képes a MAGYAR nyelv !
Ami Itália népeinek történelmi leirását illeti abban
téved szerintem az irónö.
Pld. a rómaiakat illetöen - ezt sehol nem boncolgatják hivatalosan, hogy kik is voltak a rómaiak (latinok) akik az italiai városállamok között belviszályt szitottak, igy bomlasztva fel a békésen egymás mellett élö népeket, igy érték el ugyan is céljukat, hogy uralkodhassanak az ott élö népeken.
A rómaiak(latinok) nem voltak mások, mint asszir-szemita dórok.
Ajánlom olvasásra Tácsi István: Görög mitoszok és a magyar mondák azonos gyökerei cimü könyvét.
Tácsi istván web oldala:
www.fiberweb.hu/taara

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások