20240615
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2020 január 10, péntek

Hunok és a korai Magyar törzsnek Kaukázusi történelméröl

Szerző: Hámori Alfred, Mubariz J. Khalilov, Szabolcs (Sabolch) Nyitray

Egy fontos új cikket találtam az "Akademia.com"-tol. Egy Magyar és egy Azeri irt a Kaukázusi Magyarokról. Nagyon jó. Írtam ismertetőt hozzá.

Ez a nagyszerű részletes tanulmány, egy Azeri és egy Magyar közreműködéséből született a Hunok és a korai Magyar törzsnek Kaukázusi történelméről.
A véleményem az hogy ez az új információ fontos adatokat szolgál majd a jövő történészeinknek.

Aprólékosan vizsgálja meg és analizálja ennek a területnek és kornak a történelmét, mikor még a Hunok és Magyarok a Kaukázusban éltek közel szomszédságban, mielőtt a gyakran említett Besenyő támadások érte őket, amit gyakran a fő mozgató okként magyaráznak a Kaukázusba való településüknek.

Ez a földrész amiről tájékoztatnak a Krónikáink legendái volt a Magyar törzs őshazája. (Nem az összes "mai Magyar nép" őshazája, hanem főleg a "honfoglaló" Magyar vezér törzs hazája.) Sok minden ami a Krónikáinkban írva van, amit ma legendának vagy mesének hívunk be lesz bizonyítva mint tény dokumentumokkal erről a területről.

Ez a tanulmány egy mélyebb kutatás a Magyaroknak az eddig figyelmen kívül tartott történetéről, mely alapvetően fontos a Magyar törzsszövetség Kárpát Medencei honfoglalásának előzményének. Bebizonyítja azt hogy sokkal több igazság van a Krónikáikban mint a leegyszerűsíttet és nem bizonyíthatott FinnUgor féle származtatás és történelem amivel a Magyarok gazdag eredet hagyományait próbálták hamisítani és elfelejtetni.

Alfréd Hámori


A LETÖLTHETŐ PDF ANYAG: Mubariz J. Khalilov – Szabolcs (Sabolch) Nyitray THE HUNS AND MAGYARS OF THE CAUCASUS: ITT →


intro THE HUNS AND MAGYARS OF THE CAUCASUS written by Mubariz J. Khalilov – Szabolcs (Sabolch) Nyitray

This excellent scholarly work, authored by an Azerbaijani and a Hungarian researchers, is a detailed review of the early history of the Huns and early Magyars of the Caucasus. I expect that it could become an important new reference for future historians. Because of its detailed examination and analysis of the history of the region and period when Huns and Magyars lived in the Caucasus, even before the often mentioned Besenyö attacks, which supposedly was the cause of their settling there. This is the land, that the Hungarian Chronicle's legends wrote about as the Magyar tribe's land of origin. Much of the Hungarian Chronicles will be validated as more than mere legends simply by understanding the documented history of this region of the world. The article is an in depth review of the various facets of this often ignored early Hungarian history that is so vital to the understanding of what happened leading up to the Magyar tribal confederacies settlement in the Carpathian Basin. It also proves conclusively that there is much more to early Hungarian history than the minimalized, unproven theory invented by the Finno-Ugrian linguists to eradicate the rich traditions of Hungarians, that deals with their origins.

Alfred Hámori

Hozzászólás  

#1 Adalék a témáhozJéga Szabó Ferenc 2020-01-22 12:48
A kimerítő és alapos munka nem teljes. Sem az adatok között, sem a bibliográfiában nem szerepel az a tényanyag, melyet Lukácsy Kristóf egykori örmény pap gyűjtött össze és közölt a "A magyarok őselei, hajdankori nevei és lakhelyei" c. munkájában. A műben szereplő adatok eredeti örmény krónikák alapján rögzítődtek, s erősen alátámasztják, s egyúttal kiegészítik a fenti alapos munka adatait. Érdemes volna a szerzőnek azt is belefésülni.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások