20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2015 június 13, szombat

A Móricz János anyagokhoz

Szerző: PURISACA GOLENYA ÁGNES

Másik szívesen elővett téma Erich von Daniken hamis állítása, miszerint őt Móricz levitte a barlangrendszerbe. Noha ez nem csorbítja a Móricz elméletet nézetem szerint, de nem igaz, így kénytelen vagyok e tekintetben is tisztázni ezt az állítást. Aki nem ismeri Móricz és Daniken közötti csúnya pert, és nem ismeri a valóságot, az igazságot, az nem értem, hogyan lehet Móricz kutató?

 PURISACA GOLENYA ÁGNES KÉRÉSE AZ INTERNETEN HOZZÁFÉRHETŐ MÓRICZ JÁNOS ANYAGOKHOZ

Magyarországon még a mai napig is olyan információk és anyagok köröznek az ecuadori Tayos (Táltosok) Barlangjáról, melyről a hatvanas években a magyar származású Móricz János adott hírt, melyek nagyban nehezítik a tisztánlátást. Én nem tudom, hogy ezek pusztán az átgondolatlanság miatt köröznek vagy tudatos torzítás céljából, de tény, rendre olyan anyagokat tesznek közé többen, akik Móricz kutatóként lépnek színre, amelyek nagy kárt okoznak Móricznak, és a témának. Kettőt emelnék ki most csak ezek közül: az egyikben - összeszerkesztett híranyagról van szó, ahol nem jelenik meg semmilyen forrás, pláne nem tudni, melyik részt írta, közölte annak idején maga Móricz János, innen-onnan összeollózott iratokról beszélünk tehát - melyekben azt állítják, Móricz azt mondja, MAGYARUL BESZÉLT amerikai őslakos népekkel (megnevezve a shuar ill los colorados népet). Móricz leveleiből kiderül, ő mindig azt hangsúlyozta, hogy fellelhetők a magyar és nagyon sok amerikai ősi nyelvben bizonyos azonos szógyökök, esetleg szavak. Soha nem keltette azt a benyomást, mintha "kávéházi csevejbe" lehetne bonyolódni az ottani rokon népekkel! (hozzáteszem: megegyező szavakat mi is találtunk kutatásaink alatt, melyek összegzése folyamatban van, egyet említek most, a NAP ill NAPOS szót. A nap szavunkat ugyanezzel a kiejtéssel és értelemmel az észak-perui moche népnél gyűjtötte a 18.,században egy francia nyelvész, Catacaos-i nyelvként rendszerezte, bár Catacaos csak egy kis város most Puira mellett) Napos-nak hívják a shuarok az őrzőket, akik a szent helyük, a Tayos Barlang bizonyos szakaszát őrzik, védik az illetéktelenektől. Ugye ismerjük mi is a napos szót, amikor az iskolákban a tanító néni maga helyett "felügyelőt" és segítőt állít., vagyis megbíz egy gyermeket)

De úgy beállítani Móriczot, mint valami dilettáns kalandort - ez tiszteletlenség és hamis képet sugall róla. Nevetségessé, komolytalanná tesszük ezzel őt és az általa képviselt elméletet, miszerint a KARA nép rokonunk és ősünk, és melynek ősi jelenléte az egész amerikai kontinensen egyszerűen tény - és rengeteg bizonyíték van arra, hogy a KARA (gyűjtőnév, mint a szkíta) és a szkíták (köztük magyarok, hunok, ural-altáji népek stb) között igenis rokoni szálak vannak.

Másik szívesen elővett téma Erich von Daniken hamis állítása, miszerint őt Móricz levitte a barlangrendszerbe. Noha ez nem csorbítja a Móricz elméletet nézetem szerint, de nem igaz, így kénytelen vagyok e tekintetben is tisztázni ezt az állítást. Aki nem ismeri Móricz és Daniken közötti csúnya pert, és nem ismeri a valóságot, az igazságot, az nem értem, hogyan lehet Móricz kutató? De elég elolvasni a magyarul is megjelent aránylag friss Daniken könyvet, a MEGTÉVESZTETTEK címűt, (Duna International Könyvkiadó adta ki magyarul 2007-ben), amiben Daniken beismeri (87. oldal) , hogy valóban nem járt lent Móriczcal, de ezt nem is állította (!!!), hanem egy német magazin, a SIE& ER közölte le így, melyek nem az ő szavai voltak anno. MAGYARUL: Daniken mosakszik...most a magazinra hárítja a felelősséget- Ő "csak" hallgatott hosszú éveken át az igazságról!

Ez utóbbit annak példájaként említem, hogy az orrunk előtt vannak a valós hírek, mégis, elképesztő naivsággal hiszünk el bármit, amit közzé tesznek sokszor névtelen "kutatók", mutogatva valakire és Danikenre sokan, többek között, és még talán nem is a legrosszabb álforrásként - már-már eredeti, tiszta forrásként hivatkoznak. Ha az alap hamis, minden ráépült mondta, konklúzió hamis!

Ezúton szeretnék mindenkit megkérni, aki érdeklődik Móricz János és a Tayos Barlang témája iránt, igen óvatosan kezeljen minden rázúduló információt!

Aki sokat tud, az megfontoltan és válogatva beszél, ezt biztos ismerik.
Sokan ugyanis számon kérnek, hogy finoman fogalmazzak, hogy miért nem adok már ki mindent ezzel kapcsolatban.

Nos, sok ezer oldal spanyol anyag, közel 40 óra spanyol nyelvű interjúanyag, amit fel kell dolgoznom. Egyedül kezdtem, mára már vannak segítőim, hála Istennek! Én azért hozok napvilágra lassabban bármit, hogy amit végre kiadok, kimondok, az tiszta, valós és hiteles legyen. Ez, ha tetszik, ha nem ebben a dimenzióban egyelőre még sok időt igényel.:)

Én sose kérem, hogy nekem bárki gondolkodás, vagy saját utánajárás nélkül vakon higgyen, pedig én elmentem a " forráshoz" tavaly, jártam Ecuadorban és Móricz János ügyvédjénél, akitől ez év márciusában hazahoztunk rengeteg anyagot, dokumentumot. Napi kapcsolatban vagyok vele és több ottani kutatóval. Minden előadásomon elmondom, a hatalmas anyag feldolgozása folyamatban van! Ehhez sok idő és sok ember kell, ráadásul anyagi források nélkül. Munka mellett, úgymond ingyen végezzük, ill saját anyagi ráfordítással, mint ahogy a tavalyi dokumentálást Ecuadorban is minden anyagi támogató nélkül, minden fillért felélve végeztem

Már nagyrészt le vannak fordítva magyarra az interjúk, melyeket a kulcs szereplőkkel készítettem Ecuadorban. Ez év december elején megjelenik első anyagunk dvd-n, ami egy összefoglalása a témának és a kutatásunknak, melyet januártól sorban követnek a sokkal részletesebb, tematikus blokkok dvd-n.

Szintén, áprilisra készül el terveink szerint a nagy dokumentumfilm az interjúkból (címe valószínűleg A Táltosok barlangja lesz). Április 14-15-re szervezzük a Móricz János Nemzetközi Őstörténeti Konferenciát, melyre elhívtam többek között Móricz János ecuadori ügyvédjét, és több kutatót, Ecuadorból sőt Európából is! Végre át fogjuk törni a hazugságok és hallgatások, elhallgatások vastag falát, a magyarok tisztánlátása érdekében., Ennél többet, ennél gyorsabban sajnos nem tudunk tenni. Kérem ezért mindenki türelmét, mi azon dolgozunk, hogy belátható időn belül napfényre kerüljön e témáról minden, ami csak!

Ez év október 22-én megalakítottuk a Móricz János Kulturális Egyesületet (www.juanmoricz.tricon.hu), megtekinthető az Alapszabály, az Egyesület nyílt, bárki tagja lehet. Célunkat és lehetőségeinket folyamatosan közzétesszük a honlapon. Össze akarjuk fogni a kutatókat és az anyagokat, ill.forrásokat, támogatásokat szerezni a további nagyon fontos kutatásokhoz. Jó lenne, ha majd a komoly érdeklődők a jövőben innen kérnének hiteles információkat.

Ezúton szeretném akkor ismét elismételni állandó kérésünket: keressük magyar kiadók segítségét a megannyi, fordítás alatt lévő könyvek, iratok kiadására. Bár sorban jelentkeznek segítő munkatársak, még kellenek emberek, akik spanyol és angol nyelvből fordítanak! Minél többen dolgozunk, annál hamarabb tehetjük rendbe a Móricz János és a Tayos Barlang illetve az ún. amerikai ősmagyar szálak kérdéseket. A dilettáns és gyermeteg félinformációktól kezdve a hamis anyagokig nagy rombolást végez az, aki körültekintés nélkül továbbít bármit ezzel kapcsolatban, aminek nem néz utána és nMóricz János élete - beszélgetés Varga Zoltánnalm ismeri a tiszta forrását.

Köszönettel a közzétételért a Nemzeti Hírhálónak és köszönöm minden őszinte kutató, érdeklődő magyar türelmét a hiteles anyagok megjelenéséig.

Purisaca Golenya Ágnes
további információk ill. regisztráció Hírleveleimre a www.aranykapu.lapunk.hu honlapomon
2011. november 14.

Beküldte Horváth Ferenc


Frissítés:

Móricz János élete - beszélgetés Varga Zoltánnal

Móricz János élete - beszélgetés Varga Zoltánnal →

Hozzászólás  

#5 KorrekcióGolenya Ágnes 2015-10-12 09:19
Válasz Szemtanu bejegyzésére:
Velem egészen biztosan nem vitatkozott, én se akkor, se azóta, se életemben "nem anyázok". Aki kicsit is ismer, az el sem hinné ezt a méltatlan rágalmat. Én nem indítottam gyűjtést se akkor, se SOHA semmiért, soha egy fillért nem gyűjtöttem, nem kaptam senkitől, teljesen magánerőből utaztam ki 2010-ben Ecuadorba. (még a nyári táborokat is teljesen díjmentesen tartottam, minden évben több ingyenes előadásom volt, van, és minden anyagomat ingyenessé teszel folyamatosan a neten, ennyit a hozzáállásomról). Utamról, a szervezésről részletesen beszámoltam többek között a Táltosok Barlangja c. könyvemben, akit VALÓBAN ÉS ŐSZINTÉN érdekel akár az utam (bár szerintem ez lényegtelen a köz szempontjából) de leginkább az érdemi rész, az olvassa el, azért írtam. Nem tudom, a nevemben írt be valaki, vagy ennél még nagyobb a bejegyző céltévesztése. Egyetértek azzal, nagyon meg kell nézni, ki mondja, amit mond, ezt tettem a bejegyzést író teljesen elferdített és személyemre igen sértő, rosszt fényt vető bejegyzésére. Üdv Ágnes
#4 anikogyorgyi 2011-11-30 10:54
SOTER KLUB - ELŐADÁS
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.
AGNES GOLENYA PURISACA


AZ ÉV UTOLSÓ BUDAPESTI ELŐADÁSA
2011.DECEMBER 4-ÉN A SOTER KLUBBAN, 19.00 ÓRÁTÓL
(CÍM: BUDAPEST, VI. DESEWFFY UTCA 53)

AZ ELŐADÁS CÍME:
A VILÁG MÁS!

VETÍTÉSSEL EGYBEKÖTÖTT ELŐADÁS ÉS BESZÉLGETÉS AZ
ARANYASSZONY TRILÓGIA TANÍTÁSAIRÓL


ŐSI MAGYAR NYOMOKON DÉL-AMERIKÁBAN:
MÓRICZ JÁNOS KUTATÁS - TÁLTOSOK BARLANGJA, Ecuador (REJTÉLYES LABIRINTUS ÉS LELETEK AZ ANDOK ALATT)
TIWANAKU – EGY VÍZÖZÖN ELŐTTI CIVILIZÁCIÓ HAGYATÉKA

BESZÉLGETÉS A REGÉNYEK TANÍTÁSAIRÓL, ÜZENETEIRŐL:
- AZ EMBERISÉG KOZMIKUS SZÁRMAZÁSA
- HOVÁ TŰNT ISTEN NŐI RÉSZE?
- A BELSŐ FÖLD „LEGENDÁJA”
- AZ ISTEN-GÉN


Az előadás fotók és a személyes kutatás eredményeivel bizonyítja a három regény sokszor hihetetlen állításait: éltek előttünk magasan fejlett civilizációk és az emberi DNS sem mindig olyan volt, mint a mai. Életünk egy szemfényvesztésre épül. Eltitkolt történelmünk jóval több kárt okoz, mint hinnénk. Milyen kozmikus erőket zárnak el az emberektől? Kik és miért vetítenek elénk hazug világképet? Hogyan változtatható meg az élet a Föld nevű bolygón?
A regénytrilógia egy „beavatás” lépcsőfokain keresztül döbbent rá bennünket: az emberiség történelme, az ember, sőt még maga Isten sem olyan, ahogy azt belénk igyekeznek sulykolni.

SZERETETTEL VÁROM!

www.aranykapu.lapunk.hu
#3 anikogyorgyi 2011-11-25 09:24
Golenya Ágnes Interjú az m1 televízióban. Téma: Móricz János nyomán végzett kutatások..
Igaz, gyakran belefojtja a két műsorvezető a szót Ágnesbe, de mindenképp láthatjuk, hogy az elindult folyamatot már semmi nem állíthatja meg. Az igazság, mint a hegyi patak tör utat magának..

A lényeg kimaradt a riportból. Mégpedig az, hogy Móricz János a Dél-Amerikában élő magyar ajkú őslakos törzseket talált, mint például a Suár, vagy a Béla.


www.youtube.com/watch?v=86OX7XFzFF4&feature=related
#2 JIW 2011-11-18 09:47
Támogatnám a feldolgozást, akár azzal is, hogy kísérettel elutaznék a helyszínre, de elsősorban az angol-nyelvű iratok magyarra fordításában vennék részt.
#1 Szemtanu 2011-11-17 13:42
Golenya Agnesel volt egy kis osszetuzesem, es azert irom hogy egy par eve agy forumon ami azota megszunt (vilagegyetem) ahol ugyancsak a Moricz tema volt a listan. Itt Agnes adakozast segitoket kersett az uj Moricz ekszpediciojahoz. A problema csak ott volt hogy par honappal elotte egy cikk jelent meg Agnes konyverol ahol a cikk iroja egy ujsagiro azt allitotta, Agnes interjurara alapozva, allitolag, hogy Agnes bent jart a barlangokban, ott ahol Moricz allitolag latta a sok arany ereklyet. Kepeket csak azert nem tudott kesziteni a barlangban mert a sugarzas nagy volt. Ez a cikk meg kering a netten, valamelyik portalon meg mindeg meg lehet talalni. Szoval amikor rakerdeztem hogy hogyan letezik az hogy gyujtest szervez valamire ami mar megvan, hat az anyazason, magyarellenesen meg a tobbin kivul, rendes valasz nem jott, csak olyanok hogy jonehany "kutato/tamogato" tarsa le is lett tiltva a forumrol.
Tehat itt en is azt mondom: vigyazat ragjuk meg amit elebunk tesznek, mielott lenyeljuk. Mert lehet hogy nem a tema alapjaival van baj, hanem azokkal akik feltalaljak azt.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások