20240430
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2011 március 11, péntek

Fórum az egészséges tiszta sóért

Szerző:

Mindenféle bakteriális endotoxintól-, illetve pirogéntõl mentes. Mind külföldi-, mind belföldi szakmai továbbképzések segítenek abban, hogy a minőség biztosításával foglalkozó munkatársaink mindig naprakészek legyenek a legfrissebb európai- és amerikai gyógyszerkönyvi előírások tekintetében. Felhasználási területei: dialízis folyadék; biokészítmények; antibiotikumok és még számos társkészítmény, kiváltképp a fiziológiás sóoldatok előállításánál. 25 kg-os műanyagzsákban  Eddig ezt vásárolhatták a patikákban.

Fórum az egészséges tiszta sóért

Értesítés! 2011.04.15

2011.04.15. után érkezik 40 zsák 25kg-os patikaki só, ha az ismeretségi körötökből valaki szeretne hozzájutni jelezze időben mert már most 10 zsák felett van az előrendelések száma. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Egy újabb hír és forrás a tiszta sóról. Mint írtam is már itt lent, hogy nekünk kell eldönteni mi az elsődleges fontosság az, hogy Magyar legyen, vagy az hogy tiszta legyen? Íme egy ma érkezett ismertető képpel ami ki is nagyítható. Idézem a levelet: >Zoli<

Az idézet e sor alatt kezdődik
„Küldöm a kért teljes képet!

 Mindenféle bakteriális endotoxintól-, illetve pirogéntõl mentes. Mind külföldi-, mind belföldi szakmai továbbképzések segítenek abban, hogy a minőség biztosításával foglalkozó munkatársaink mindig naprakészek legyenek a legfrissebb európai- és amerikai gyógyszerkönyvi előírások tekintetében.
Felhasználási területei: dialízis folyadék; biokészítmények; antibiotikumok és még számos társkészítmény, kiváltképp a fiziológiás sóoldatok előállításánál.
25 kg-os műanyagzsákban  Eddig ezt vásárolhatták a patikákban.

link: http://www.salinen.com/en/node/664
 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címen lehet érdeklődni,rendelni.”
Az idézet e sor felett fejeződik


*     *     *


2011-03-23

Minden szöveg ami eddig megjelent „A Parajdi Sófórum” cikkben és alatta a hozzászólásokban azt elmentettem.

PDF formában és letöltéssel újra olvasható

Adjunk egy új lendületet annak érdekében, hogy közösen leljük meg azt az utat amely elvezet bennünket az egészséges tiszta sóhoz, illetve, hogy azt hozzuk el „magunknak”.

Hogy hogyan jutunk el addig? Talán ha szélesebbre engedjük látószögünket, (szemzők nélkül) többen kérdezzünk, még többen adjunk ötleteket, akkor nagyobb lesz az esély arra, hogy több szálat találunk ahhoz az úhoz ami elvezethet bennünket az egészséges sóhoz.

Rakjuk sorba mit is akarunk,

milyen sót fogadhatunk el?

kik hogyan garantálnak a tisztaságért,

elfogadható áron tudnánk e hozzájutni,

mit kell ahhoz tenni, hogy ez megvalósuljon,

kik vállalják ennek lebonyolítását?

lesz e, lesznek e akik vállalják ennek lebonyolítását?

Lészállítót találtam azt hiszem ettől olcsóbbat nem találunk.

Na de nézzük csak sorjában: Először is itt van ez a sokat vitatott PARAJDI SÓ.

Szereztem egy kapcsolatot ahol ha legalább 700 kg só tudunk/tudtok egyszerre megvenni akkor a képen látható 5 kg g-os csomagokat a szállító letudná hozni Magyarországra kb. 400 – 500 Ft csomagját...

Ami pedig számunkra lényeges itt a csomagolásban mint láthatjátok, az, hogy a 2 kg és az 5 kg-os csomagok címkézve vannak a képen is látható mert kinagyítható, de lehetne zsákban is kapni ott de azok nem címkézettek. Tehát számunkra az nem aktuális!

Az elhozással már mint említettem is nem is kellene nagyon gondolkodni hiszem van aki elhozná még többet is egyszerre ha van rá kereslet. 1300 kg is tud hozni egyszerre.

Ha lenne aki feltudná vállalni a rendelést, és persze az átvételt ott Magyarországon, majd a továbbadást is, az már körülbelül számítást i bírna csinálni. Ha egy zacskó (5 kg PARAJDI SÓ) 450-500 Ft. ba kerulne neki leszállítva,  és ehhez jönne hozzá a saját költségei.

De ahhoz, hogy elhozható legyen előre Magyarországon kellene legalább egy NYILVÁNOS ENGEDÉLLYEL rendelkező hely ahova a szállító egyben leadná. Ki az aki feltudja vállalni a parajdi sónak az átvételét és továbbadását? Lessz e ilyen?

Nem tudom jól számoltam e Lej és Forint váltásnál. 5 kg só = 4 LEJ felrakodás elôtt, az kb. 270 Ft/5KG. Szóljatok ha nem nem így van. A címkén olvasható mit tartalmaz a csomag.

Ca SO4 -kálcium szulfát
Mg Cl2 -magnézium klorid
Ca Cl2 -kálcium klorid
Fe2 O3 – vasoxid

Az itt látható 2 kg -os és 5 kg -os csomag fényképét közvetlen Parajdból küldték, és amint látható is ezek címkézve vannak ellátva. Ettől nagyobb csomagolásra már nem adnak címkéket. Ezt nem írták meg miért. Az 5 kilós csomag kattintással kinagyítható és látható csomagban lévő só vegyi összetétele. Aki tudja mit jelentenek ezek az egészségünkre, azoktól várjuk a véleményeket.

Parajdi só 5 kg

Parajdi só 2 kg


Más termékek Parajdról amik meg is rendelhetők

Kristály sótermékek.
Wellness Webáruház
Az elmentett "A Parajdi Sófórum"
PDF formában és letöltéssel újra olvasható   és fontosabb adatok az elmentett "Parajdi Sóforum" -ról

anikogyorgyi:

Ca SO4 -kálcium szulfát
Mg Cl2 -magnézium klorid
Ca Cl2 -kálcium klorid
Fe2 O3 – vasoxid

buvar:

A 4 millió éves parajdi só összetétele 96-97% NaCl, valamint a szürke színt adó iszapmaradvány, benne egyebek közt - jód, bróm, kálcium, kálium, magnézium, ammonitek, szulfátok.

http://www.taltosovi.hu/index.php?mode=soszoba
Remete : A Magyarok Szövetsége Gazdabolt hálózata alkalmas lenne a feladatra!?

Az elmentett "A Parajdi Sófórum" Megtekintése PDF formátban


Azután ma kaptam egy újabb ajánlatokat amiket ide másolok. A Nyírtasson árult sóval valami nincs rendben éppen egy tanulmányt várok erről  

>Zoli<

És itt alul olvasható egy hozzánk érkezett újabb lehetőség is:


*     *     *

Erdélyi, tiszta ásványi só, adalék-, klór-, jód-, kálium mentes, 1-2 mm-es kristály méretű, 25 kg-os zsák kiszerelésben: 250 Ft/kg = 6 250 Ft/zsák.
Amikor összegyűlt egy nagyobb megrendelt és előre kifizetett mennyiség, azonnal indulnak Erdélybe. Az átadási helyek a megrendelések függvényében alakulnak.
Elérhetőség: Győző | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Üdvözlettel:

Zsolt |  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hozzászólás  

#6 Hozzászólás a Viva Natura Csicsor Jánossal készített riportjáhozS. Tejfalussy András 2018-07-08 19:12
„Öntsünk tiszta sót a pohárba”? Csak tiszta konyhasóval sózzunk!

Nem az étkezési só, hanem a tisztított nátrium-klorid konyhasó mellé evett ételek és ivott italok kell bevigyék a többi tápelemet! Közveszélyt okozó szélhámosság a "valamennyi sót" együtt tartalmazó „természetes sókat” ajánlás. "Tengervíz összetételű" kristályos só nincs. Azért nincs, mert a tengervíz bepárlása során egymásra rétegeződnek a különféle sók (a kálisó az egyik ”fedősó”.) A beszélgetők szerint a tengervízben is „szerves kötésben vannak a sók”? Egyébként: ha a tengervízben lévő só arányokat akarja valaki bejuttatni magába, tengervízzel „sózzon! Valójában az 1/3 tengervíz + 2/3 desztillált víz felelne meg a vérben lévő elektrolitnak. A Ringer infúziós oldat is ilyen dózisaránnyal juttatja be a vizet, konyhasót, és a káliumot és a klórt. A kálisóval műtrágyázás és ételsózás a tényleges oka, hogy izraeli lap (HAAREC) azt jósolja, hogy 2050-re már csak keleti férfi lesz szaporodóképes. A kálium túladagolás miatt teljesen elveszti a mérgezett negyedik nemzedék a nemzőképességét!
Egy kántortanuló zsidó ismerősöm mutatta, hogy ők minden kanál sót bevizsgálnak egy ultraibolya fényű lámpával, nehogy kálisó is legyen benne! Tudják, hogy minden kanál sóban más lehet, ha nincs teljesen megtisztítva! Vagyis népirtás a nem tisztított, tehát akármennyi kálisót tartalmazó sókat „étkezési sóként” ajánlani! Egyik nem tisztított kristályos étkezési sóban sincsenek tengervíz szerinti természetes sóarányok! Újabban a lehető legjobb étkezési sóként árusítják a BONSALT-ot, konyhasó mentes kálisót. Vagyis a patkánymérget! Izrael állami kóser tanúsítvánnyal is! Tehát: csak a jól tisztított, fehér, nátrium-klorid kristályos konyhasó a biztosan veszélytelen ”só”. Egyáltalán nem mindegy, hogy miből mennyi van egy „étkezési sóban”! Csak az biztonságos, ha egészen tiszta a konyhasó (lásd: www.tisztaso.hu)!
Ezekről, és a túladagolt kálium sejtmérgező hatását közvetlenül is megjelenítő Antirandom biológiai hatás méréseinkről lásd: www.tejfalussy.com GTS-Antirandom rovat, ill. videó 8., 10., és 61., Email könyv 1., 58. és 101., és MEHNAM rovat.
#5 Nézd végig többször isZoli 2016-07-22 07:24
Kedves honfitársaim!

Ez a videó akár kötelező is lehet nekünk!

www.vntv.hu/2016/07/ontsunk-e-tiszta-sot-a-poharba/

"A Tiszta sót a pohárba. A só kérdés Magyarországon kezd hasonlóvá válni a futballhoz – ugyanis több mint 10 millió szakértője van az országban, akik úgy gondolják, hogy tudják, milyen az igazi só. Ez már sokszor só műsorrá dagad, még a bolondok házából is hozzászólnak a só kérdéshez.

Sosem állítottuk, hogy ismerjük a só titkát, de mivel személyesen is érintettek vagyunk só ügyben, folyamatosan keressük azokat az embereket, akiktől hiteles információkat kaphatunk. Ezért ez év tavaszán Szendi Gáborral is készítettünk egy riportot Sóháború címmel, és mivel a só nem hagy nyugodni, most beszélgettünk Dr. Csicsor Jánossal – a kémia doktorával is – aki számos kutatást követően mondja el nekünk a véleményét a sóról.

Ha lehet egy saját, őszinte véleményem a sóval kapcsolatosan, a káliumszennyezés életünkben elsősorban nem a káliummal dúsított sóból származik, hanem a műtrágyával szennyezett termőföldjeinkből származó növények ételeinkben súlyos kálium dominanciát hoztak létre. Ha a sómanipulációban hordozott veszély igazi arcát szeretném megfogalmazni, akkor szerintem sokkal nagyobb probléma van a só mellé adott mikro méretű üvegdaraboknak, amelyek óriási károkat okoznak az érfalakban és a kapilláris erek falában, amelyek valóban hosszú távon gyilkossá válhatnak.

Egy titkot elárulok, hogy a Sómentes Magyarországért Mozgalom az OÉGYI-ből indult el, ahol többször járok hivatalos ügyben. A titok, amiről egymás között is csak suttogva beszélnek az, hogy a kedves dolgozók a zsebükben hordják a sótartót, amikor ebédelni mennek. Ezzel azt hiszem, mindent elmondtam.

A sóra óriási szükségünk van. Jóval korábban, a nagy selyemútvonalak kialakulása előtt a sóútvonalak járták át a világ olyan tájait, ahol nem tudtak sóhoz jutni – se tengerük se sóbányájuk nem lévén.

A só kérdésben nagyon sok kérdés van még. Szívesen beszélgetünk továbbra is adekvát személyekkel a kérdésben.

Dr. Csicsor János, Jakab István"
#4 1224 Bp., Bartók Béla út 120Erika 2015-01-01 13:24
Én érdeklődni szeretnék, hogy mostanában próbáltam sót vásárolni, ám nem találtam olyat ahol fel lett volna tüntetve a só pontos összetétele. Szabad így sót árulni? Mit vegyünk, ami tényleg NaCl?
#3 2621 Verőce, Lugosi u. 71.S. Tejfalussy András 2014-05-18 23:14
Nem a "krisztálysó"-ság, vagy "tengerisó"-ság, vagy "bányasós"-ág fontos. A mérgező kálisó is kristálysó, tengeri só vagy bányasó! Az NaCl konyhasót minden mástól meg kell tisztítani újrakristályosítássa, hogy ne legyen veszélyes. Egy felnőtt napi NaCl szükségletét (15-25 gramm) mintegy 8 Ft-ért lehet a gyógyszerkönyvi tisztaságú sóval kielégíteni. Nem érdemes kockáztatni az egészséget a napi néhány forinttal olcsóbb "természetes" sókkal sózással. A parajdi sót is át lehet kristályosítani, hogy ne legyen veszélyes! Csatolok egy terjeszthető tájékoztatást::

SEGÍTS, HOGY TÉGED IS SEGÍTSENEK!

Amit a víz, konyhasó és a kálium optimális étkezési arányairól mindenkinek tudnia kell(ene): Egészséges ember testnedveiben 110 a víz/NaCl konyhasó arány, és 30 a nátrium/kálium arány. A Ringer fiziológiás infúziós oldattal is ilyen arányban juttatják be a VÉRBE a vizet, a konyhasót és a káliumot. Pl. 1 nap alatt, 3 liter (desztillált) vizet + 27 gramm NaCl konyhasót + 0,4 gramm káliumot pótolnak. Étkezésnél is ez az optimális víz- és sópótlási arány, s 1950-ben Nobel-díjat kapott kutatók állatokon és embereken végzett sópótlás variációs kísérletei bebizonyították, hogy az (ehhez képest) NaCl-dózis csökkentés és kálium-dózis növelés is betegítő hatású. Pl. vese- szív- és keringésrontó, magasvérnyomás-okozó, életrövidítő, idegmérgező és ivartalanító hatása is van. Ezt tudva, a Nemzeti Sócsökkentési, Stop Só Program megalkotói napi 5 gramm NaCl- és 4,7 gramm káliumpótlást (Na/K=0,43), vagyis az élettanilag optimális Na/K=30-hoz képest több ezer %-kal megváltoztatott Na/K pótlási dózisarányt írtak elő. A bizonyítékokat lásd a www.tejfalussy.com és www.tisztaso.hu honlapokon. Jelen tájékoztatás széleskörű, közvetlen és email- terjesztését ajánlja: Tejfalussy András (, +36-202181408). Verőce, 2014. 05. 07.

Kód: segitshogytegedissegitsenekmozgalom140507
#2 2621 Verőce, Lugosi u. 71.S.Tejfalussy András 2014-05-01 16:13
Csak az oldatából frakcionáló kristályosítással tisztított NaCl konyhasó megbízhatóan "gyógyszerkönyvi tisztaságú. A helyes víz, NaCl és kálium dózisokról lásd:

Tejfalussy András okl. vill. mérnök (személyi szám: 1-420415-0215) AGROANALÍZIS TUDOMÁNYOS TÁRSASÁG gmk va. (1036 Lajos u. 115.), Cégbíróság által kijelölt végelszámoló, Ptk. Megbízás nélküli ügyvitel keretében közérdekű feljelentéseivel, bejelentéseivel, javaslataival kárelhárító méréstani szakértő feltaláló (, +36 202181408, www.tejfalussy.com)I
MEHNAM-info / Mérnökképzés / Antiszemétizmus / Vitarovat Iratjel: viz-na-k-cl-arany-140428

A VÁD: ZSIDÓ VEGYI FEGYVER A KONYHASÓPÓTLÁSRA ÁRUSÍTOTT BIOKÓSER KÁLISÓ

Ma, a Kossuth Rádióban, Kránitz Balázs interjúalanya a konyhasópótlás csökkentését szorgalmazta. Miközben a kardiológusok rábeszélik a magyarokat a konyhasó ízét pótló szívrontó méreg kálisóra*. Miről van szó? Az élő egészséges emberek testnedveiben, pl. a vérszérumban és a magzatvízben 110 a víz és a konyhasó (NaCl) természetes aránya, az egészséges, természetes nátrium és a kálium arány pedig 30. (Víz/NaCl=110, Na/K=30). Élőknél a kálium 98% a sejteken belül van, s 2% van a testnedvekben. Viszont a nátriumnak a 98%-a van a testnedvekben és csak 2%-a van sejteken belül. Ezeket az anyagokat csak a testnedvekből veszíti a szervezet. Nyilvánvaló, hogy az egészséges élő ember testnedveiben lévő élettanilag optimális arányuk szerinti dózisokkal célszerű pótolni a vizet, nátriumot, káliumot, klórt. Ebből az is következik, hogy csak a víz, nátrium, kálium és klór Víz/NaCl=110, és az Na/K=30 dózisarányokkal pótlása lehet ténylegesen optimális élettanilag. Infúzióval és étkezéssel bejuttatás esetén is. Ezért az infúzióval a víz/NaCl=110, Na/K=30 dózis arányokkal juttatják be a vérbe a desztillált vizet, a nátriumot, káliumot és a klórt (lásd a csecsemőknél és felnőtteknél alkalmazott Ringer fiziológiás infúziós oldat dózisait). Pl. Napi 3 liter Ringer infúzióval 3 liter desztillált vizet, 27 gramm konyhasót és 0,4 gramm káliumot juttatnak be. Nyilvánvaló, hogy mi az előre tervezett várható hatása a kormány Stop Só programjának. Annak, hogy a magyarok étkezéssel napi 5 gramm konyhasót és 4,7 gramm káliumot (Na/K=0,43) pótoljanak, annak, hogy csalással előírták az élettanilag optimális korábbi étkezési nátrium és kálium dózisok életveszélyes, több ezer %-os megváltoztatását. Korábban azt szajkózta az ÁNTSZ, a egészségügyi miniszterek, államtitkárok, a hazudozó tudományos akadémiai vezetők, a gyógyszergyárak, orvosok, gyógyszerészek, természetgyógyászok és az általuk eluralt közmédia, hogy Na/K=1 dózisaránnyal kell pótolni a nátriumot és a káliumot. Kb. ennyi a halottak testnedveiben a nátrium és kálium arány, miután a testnedvekbe beszabadul az elpusztult sejtek káliumtartalma. A csecsemőtápszer HUMÁNA nátrium/kálium aránya ma már 0,3! Tudatos a népirtás. Kiszámítható a várható eredménye. Ugyanis 1950-ben Nobel-díjjal jutalmazták azokat a mellékvesekéreg kutatókat, akik állatokkal (patkányokkal) és emberekkel hosszabb ideig több és kevesebb nátriumot és káliumot is etettek és mérték ezek hatását. Patkányoknál és az embereknél is egyértelműen bebizonyították a konyhasódózis csökkentés és káliumdózis növelés hatásai méréséből, hogy (a Ringer-oldat dózisai szerinti optimálishoz képest) hiányos konyhasópótlástól csökken a vér víztartama, ami besűríti a vért, s emiatt a keringés fenntartásához a korábbinál magasabb vérnyomás jön létre, és a szívet még nem leállító káliumtúladagolás is életrövidítő betegségeket idéz elő és szaporodásgátló és érzelemmentesítő méreghatása is van. Ezek a konkrét hatásvizsgáló élettani mérések előre jelezték, mi lesz a következménye a rendszeresen hiányos konyhasó pótlásnak és vagy a rendszeresen túladagolt káliumnak. Kimutatták, hogy lerövidítik az életet, bárgyúsítanak és ivartalanítanak is. A még egészséges ember szervezete igyekszik ellensúlyozni a víz, a konyhasó és a kálium élettanilag nem optimális arányban pótlását, de ez a védekezési mechanizmus csak vészhelyzetekre való. Egyébként a gyors káliumtúladagolás szívleállító hatását szívműtéteknél és kivégzésre is használják. Pl. a „Fekete Angyal” is ezzel gyilkolt. Sokadszor hívom fel a hazai és külföldi jogi szervek figyelmét, hogy a konyhasó helyett kálisóval sózató hazai és külföldi kormányok tömeggyilkosok! Mint vegyi fegyverekkel, a nátrium és kálium étkezési arányát csalással megváltoztatva és az ivóvizet elfertőzve, elszennyezve tudatosan irtják a népeket. Újabban pl. az interneten „bio-kóser Bonsalt” elnevezéssel tiszta kálisót árusítanak. Valószínűsíti, hogy a sózáselrontásos (és ivóvízszennyezéses) szemita népirtást a talmudista zsidók koordinálják, nálunk pl. a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, a MAZSIHISZ. Zsidók számára csak a zsidó vallás szabályai szerint egészséges élelmiszer engedélyezhető „kóserként”. (A kenyér- és vízrontásos népirtás kötelezően elő van írva a szemiták Talmud és Mózes törvénykönyveiben, pl. lásd: Talmud, Baba kamma 93 b. lap, és Talmud, Taanith 10 a. lap és 2 Mózes 23./20-33. és 5 Mózes 7./ 2, 22.) Tehát a nem szemitáknak szánják a kálisó Bonsalt-ot. *Megjegyzés: az Óbudai Szent Margit kórház Kardiológiai Osztálya várótermében is ajánlják a konyhasóval kevert szívrontó kálisóval „sópótlást” a konyhasó fiziológiás (15-25 gramm/nap) dózisaival! Fentiek élettani méréstani és bűnügyi bizonyítékait lásd (ezen működik a www.aquanet.fw.hu és a többi honlap is) a www.tejfalussy.com honlapon, ahol a szemita csalások konkrét bizonyítékait bemutató 94. Email könyvem iránymutató a Nemzeti Kocsma-i vitákhoz is.

Verőce, 2014. 04. 28. Tejfalussy András
#1 8651 Balatonszabadirebi012 2014-04-25 11:13
Az igazán egészséges sók csak a kristálysók. Mint ahogy ebben a cikkben is írják: naturkozmetikumok.weebly.com/1/post/2014/04/a-s-jtkony-hatsai.html ez teljesen más, mint amit konyhasóként használunk! Remélem ezzel is tudtam valakinek segíteni!:)

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások