20240501
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2021 június 06, vasárnap

Magyar Egyiptomi Nyelv 6. rész

Szerző: Gáspár Vilmos és Gáspár Éva

Az ÚJJÁ TEREMTÉS NAPJÁT azt március 26.-án ünnepelték az ősök 5786 évvel ezelőtt - a párhuzamos 26–O3–’26.-ai dátumhoz. Egy Tengely csuszamlás történt azon a napon. 

Magyar Egyiptomi Nyelv
MÉH 6. Rész

A galaxisi szűz MÉHÉBŐL, az Anyu-Kőből (Anyu Csillagból = Cygnus – Hattyú – Lúd – Északi KERESZT) négy fekete lyuki kitörés történt és az egyik a NÉGY kitörésből a MÉHKASON ment keresztül március 26.-án. Ennek titkát az ősi magyar egyiptomi sumérok napról napra nagyon pontosan leírták. Ezért van az Egy Dollároson egy MÉHKAS még most is a Sas felett. Ezért mutatják Egyiptomban a Fáraók nevében a MÉH betűt.

Ezért van ez a MÉH jelen a Kereszt (=’NÉGY’) mellett a Vatikánban. Erre fogunk elég példát mutatni a világ minden részéről, de emlékezzünk arra, hogy csak a Magyar (M.E.S.) nyelv kötötte össze a női MÉH fogalmát a MÉHKASSAL. A kitörés olyan volt mintha mérges MÉH-ek szabadultak volna ki a MÉHKASBÓL.

Ezt írták le az ősi Zsidók úgy, hogy TŰZ jött le az égből, vagy hogy a Mózes arca lepirult az Isten látomására. A legismertebb vallásos vissza emlékezés erre, meg a Krisztus Urunk példájának a tanítása az Újjá Születésről március 26.-án. Így, a saját példájával emlékeztetett minket a Jézus az Újjá Teremtés Napjára. Húsvétkor történt, ami már Suméroknál is jelen volt.

Az ősi Egyiptomból az ősi Magyarok segítségével tudjuk majd ezt megfejteni. Sajnos, az egyetemi tanulmányok ebben nem fognak segíteni. Mivel akik ma a ’hamis egyiptológiát’ tanítják az egyetemeinken azok tudatosan vagy tudatlanul, de persze jó fizetésért félre vezetik a népet.

A csillagászat és kozmológia sajnos nem egyértelmű azoknak sem, akik doktorátust kapnak ezekből a tárgyakból, vagy azoknak sem, akik valami elfacsart fajta misztériumot próbálnak kitenyészteni ebből a csillagászati tudományból. A misztikumok, a politikai és vallásos csalók, az elitek, akik a világot vezetik, azok sajnos majdnem minden tárgyal, anyaggal, történelemmel ugyan azt a félre vezetést alkalmazták. Nobel díjat, Pulitzert adományoztak azoknak, akik legjobban segítették őket a hazugságaikban. Legtöbbször jóindulattal és lelkesen, de az agyalágyult professzorok tudatlanul segítették ezt az ördögi félrevezetési ’tudományt’.

Az őseink belerakták a MÉH nevét MINDEN fáraó nevébe. A Fáraónak 5 nemesi titulusa van. A 4. név a MÉH Trón neve.

1. Hórusz – Heru / ERŐ név.

2. Nebty - Két Hölgy – Nekhbet / Wadjet (’Ő gyárt’) - Az Alsó és Felső Egyiptomi királyság név.

3. Arany Hórusz ERŐ Sólyom név.

4. Trón név – ebben van a MÉH – Királya az Alsó és Felső Egyiptomnak. (Ekkor tört ki a NÉGY, ami a KERESZT!)

5. Sa Ra – A ’Nap’-Fekete Lyuki Fény Fia a Cygnus Lúdból. / Sa a Lúd, tehát a Lúd-Cygnus-KERESZT FIA.

A következő képen látjuk a 4. Trón nevet, vagyis ’Király nevét az Alsó és Felső Egyiptomnak’. Ez az EGYesÜLés vagy a Két Tengely összekötődésének története a 4. és 5. SA RA névben. 

v egyiptom1

A szöveg Ramszesz Fáraónak valami történelmileg kitalált had útjáról beszél. Ez nem történelem volt. A Rá-Mes /Rá-Mos / Rá Mosás – azt jelenti, hogy RÁ, a Cygnus Fekete Lyuk kitörési FÉNYE megszületett úgy, hogy a Föld meglett MOS-va egy Cunámi által. A MOS / MES szó az a ’vízi születést’ jelenti. Vízzel történő ’Baptizmus’.

v egyiptom2

Ezért, a Rá-Mos, Mos-(h)e (Egyiptomi Mózes), Ál-Mos, Vil-Mos, eMESe, MES-siás az mind ebből a ’VIZZEL KAPCSOLATOS SZÜLETÉSI’ MOS/MES szótőből erednek. A fáraók és Mózes is ezt a ’tri-literal’ egyiptomi ABC jelet használták arra, hogy a kozmikus eseményre utaljanak kitalált nevekkel. Azt akarták őseink, hogy találjuk meg ezt a rendszert az egyiptomi alfabetben és oldjuk meg az ősi titkokat. Ahogy nézegetjük a képet, fontos magyar szavakat ismerünk fel az Egyiptomi Kozmológiában. A VAS, ERŐ, SŰT, SÁ-RA, MOS mind fontos fogalmak. Ezen a felső képen a Fáraónak a 4. és az 5. nemesi titulusa van leírva. A baloldalán a képnek felül van a MÉH amelyik minden fáraó 4. nemesi nevében benne van. Ez azért van így, mert a MÉHKAS (M-44) ami március 26.-án a napút ekliptikáján van.

 v egyiptom3

Az egyiptomi őseink a MÉH-nek két nevet adtak. A testét BI-nek hivták (A Svédek, Norvégok, Angolok, Lettek, még most is úgy hivják). A Fullánkot meg csak a Magyarok hívják MÉH-nek, ami a bizonyítékunk, hogy mi vagyunk az ősi Egyiptomi titkok megteremtői és megfejtői is. A Finn és Görög egy kicsit hasonló.

Ez a magyar MÉH szó ez nagyon fontos az ősi Egyiptomi ÚJJÁ Teremtési mitológiánkban. A nő, vagyis a Tejúti Galaxisi Szűz MÉHÉBŐL jön az a fekete lyuki Erő, ami a Tengely csuszamlást okozza, és ez által jelzi a régi ciklus végét és az Új Világ Rend kezdetét. Ezt tanította a Jézus Krisztus is az Ő maga példájával. Na, szerencsére nekünk nem kell a Zsidó-Keresztény példákkal bajlódnunk, mert itt van az ősi Magyar Egyiptomi Sumér leírás, amit mi örökítettünk meg és sokkal pontosabban értjük meg az eseményeket. Nem mondom, hogy a megtévesztő vallási példák a világ minden részéről nem kellemesebbek lennének feldolgozni az emberi agyunkban, de az őseink azok az igazat örökítették meg. Még akkor is, ha nem a legjobb híreket kapjuk tőlük. Az ÉGI SZŰZ MÉHE, ahonnan a NEGYEDIK Óra / Év születése történt nem véletlenül lett a MÉH néven hívva, mint a MÉHECSKE. A kettő fogalom összekötése cementezte le ennek a Cygnus fekete lyuknak a kitörését és hogy melyik irányba ment. Most már tudjuk, hogy a RÁK-on, az ARANY SZARVAS SZIVÉN (Fiastyúk / Plejédek) és a MÉHKAS-on ment keresztül ez a kitörés. Hivatalosan ezt senki nem tudja, és majdnem elhihető lenne ez, ha csak nem látnánk ennek a csillagászati tudásnak a nyomát az amerikai Egy Dolláros pénzen, az egyiptomi Dendera Zódiákus csillagászati plafonon és nagyon sok más helyen. Még az amerikai állam alakítása is erre a dátumra van alapítva. A párhuzamos dátum, 26 március 2O26, az pont 25O évre van az 1776-os Függetlenségi Naptól. Ez a két dátum a titok. Szeptember 17 és március 26. A Washingtoni emlékmű torony ugyan erre a két dátumra emlékezik. A Zsidóság és sok más vallás erre a két dátumra építette a nemzet alakításukat és a vallási ünnepeiket. Tehát, a magyar nép az egyetlen, aki megtudja fejteni ezeket a kozmikus / bibliai titkokat. A Zsidó Új Év szeptember 3. hete körül van és a húsvét, meg március vége felé.

Mondanunk sem kell, hogy a Krisztus is ezt próbálta nekünk tanítani, de nem vagyok biztos benne, hogy úgy értjük, ahogy Ő próbálta ezt nekünk a tudatunkba hozni.

Szerencsére, a Magyar Egyiptomi Sumér nyelvünkben megmaradt legalább az Újjá Teremtési mitológiánknak nagy része, amiből ezt az eseményt vissza tudjuk építeni. Ahhoz, persze hogy értsük a pontos dátumokat, megkell néznünk azt, hogy mik azok a dátumok, amiket az őseink lejegyeztek és hűen megtartottak a jövőre, ami jövő most van és hirtelen nagyon fontos lesz. Az Egyiptomi példa után, ahol a Magyarok nagyon pontosan és hazudozás nélkül a csillagászati alapokra építették az igazságot. Lassan megmutatjuk, hogy hogyan írták ezt le, hogy az egész világnak lehetősége legyen megfejteni. Nem mondták azt, hogy az Isten minket választott ki kedvenceinek, hanem csak őszintén, a legjobban ahogy tudták, leírták a Kozmikus Igazságot. A második legjóbb, de persze nemzet alakítási alapokra helyezett idő folyamat - az a Zsidó-Keresztény vallásban maradt meg híven.

Sajnos, amikor etnikumi önmagasztaló vallási alapokra van építve a Kozmikus Igazság, akkor azt nagyon nehéz visszahozni az ’Égi Tudásra’. A legősebi csillagászati kép a Dendera Zodiákus plafonból ered. Ez az egyiptomi Vénusz templomban volt, amit a Napóleon Bonaparte elvitt Franciaországba. Az amerikai Egy Dolláros ugyan azt a két dátumot őrizte meg.

Ahogy elkezdjük megvizsgálni a képeket, látjuk, hogy a Dendera Zodiákuson két dátum van megjelölve. A szeptember 17.-i a 7 óra felé, és a március 26 az 1 óra felé. A két dátum meg van jelőlve az Egy dollároson is. Az Egy dolláros másik felén a George Washington FEJE van, ami a KőFő FEJET jelképezi. Tudjuk, hogy ez most hirtelen elég hihetetlen, de ezer és ezer példákkal fogjuk tudni ezt bebizonyítani.

v egyiptom4

Szóval ez a két ősi dátum, ami megtörtént durván 5786 évvel ével ezelőtt, - alkotta sok nemzetnek a ’történelmét’, a Magyarokét is és persze a Zsidó Nemzetalakító monda sem volt kivétel. A monda alapját, amit 3333 ével ezelőtt írtak le, azt a Egyiptomi ünnepekről másolták át korábbról. Amikor már tudjuk, hogy tudományosan miről van szó, akkor könnyebb látni ennek a vallásos ünnepeknek a szerepét.

Mivel annyira erősen egy vallásos alapra volt ez le fektetve, így egy kissé meghökkentő az, hogy a tiszta Kozmikus Igazságra épített Egyiptomi történeteket a görögök, a zsidók és mindenki más a saját hasznukra dolgozták fel. A mi feladatunk az, hogy ezt visszaadjuk a világnak abban az igazi Kozmikus Igazság formájában, ahogy az őseink ezt elmagyarázták eleinte.

Az egyiptomi őseink két dátumot jelöltek meg a Dendera Zódiákus csillagászati plafonon. Az egyik a 17 szeptemberi dátum, a másik a 26 márciusi ’Újjá Teremtési’ dátum. A képen alul a 7 óra környékén a bekeretezett okker sárga kör embereket mutat, akik esnek el. Ez a 17 szeptemberi dátum, ahol a Nagy Földrengés és a Nagy Cunámi történt. A kezük a hátuk mögött van, mintha rabok lennének. Ez történt szeptember 17.-én, 5786 évvel ezelőtt és a mi Magyar Egyiptomi SUMÉR őseink írták ezt le a legjobban. A párhuzamos dátum ehhez, a 5786 évhez - az a szeptember 17 – 23, 2O22-ben lesz. Ezt a szeptember végi dátumot a Zsidóság a ’Rosh Hashanah’ (Új Év) és egy héttel később a ’Jom Kippur’ ünnepségével tartják a tudatukban, anélkül, hogy értenék a kozmikus titkot. A történészek nagy többsége azt állítja, hogy nincs sok történelmi alapja a Zsidóság Egyiptomból való kivándorlási meséjének. Persze, hogy nincs, mert nem történelemről beszélünk, hanem annak a kozmikus eseménynek a leírásáról van szó, ami 5786 évvel ezelőtt történt meg. Abból a tudásból alakították ki a ’történelmüket’, ahol az Istennel találkozott a Mózes, - ez az Újjá Teremtési dátum héber módon leírt változata. Úgy írták le, azt az eseményt, ami ma már majdnem 5786 éve történt, hogy a népük elfogadhassa és emlékezzen arra, hogy valami fontos történt ezer évekkel ezelőtt. Nagyon okosan lett megoldva az, hogy a rejtett értelemben leírt események emberi példákkal lettek megörökítve.

Csak a fő rabbik tudják az igazságot, és az átlag hívő még mindig haragszik az Egyiptomiakra a történelmi igazságtalanságért, ami soha nem történt meg.

Mi, Magyar Egyiptomi Sumérok, ezt a Kozmikus Igazság rejtett értelmét sokkal körülményesebben oldottuk meg. Hogy a jövő nemzedék értse, hogy nem ’istenekről’ beszélünk, így a csillagászati állat formákat használtunk fel az igazság elmondására. A csillagászati tudományra alapozott állat-fejes emberi-testes ’istenek’ őszintébbek voltak, hogy ne lehessen őket összekeverni történelmi személyekkel, vagy a Szellem alakban létező Egy Igaz Istennel.

A ’MÉH’ szavunk, ami ott van az Egyiptomi ABC-ben, ott van a Teremtési Mitológiájukban, egy fontos csillagászati fogalom. Itt mutatjuk ezt be.

v egyiptom5

Ez a MÉH tri-literal betű az egyiptomi ABC része. Nagyon érdekes módon a fullánkot itt az ostor képpen mutatjuk. Egy szájat vagy az ’egy’ egyesülés jelét utánozza. Ezt mostan itt sok lenne elmagyarázni, de az őseink bölcsen összekötöttek fogalmakat, hogy ha megfejtjük, akkor ne legyen kételyünk. Hozunk még erre sokkal több példát a jövőben.

Valószínű, ez a csillagászati tanitás adta az ötletet a Hébereknek a ’nemzet teremtési’ mitológiájukhoz, ahol ők ’rabok’ voltak az Egyiptomban (Orion – szeptember), és az Isten segítségével, később a Vörös Tengeri víz szétválasztásával megmenekülnek.

A Dendera Zódiákusi csillagászati plafonon ennek az ősi természeti csapásnak a 3 és féléves története van lerögzítve. A mai párhuzamos dátumok szerint ez a 17 szeptember 2O22-es Cúnámi lenne 5786 évvel ezelőtt, azután, hogy a FÉNY megjelent a december 24.-i SZENT ESTÉN. Ezt a mi egyiptomi őseink a Skorpió Király történetével ábrázolták, amiről következő cikkeinkben még többet fogunk írni. Ennek ’szent’ emlékét későbbi vallásos vezetőink és szentjeink felelevenítették a saját példájukkal. Minden vallásos ünnep erre a pár ősi kozmikus eseményre utal, és el van mondva egy olyan csodálatos vallási módon, amit az egyszerű ember képzelet világa el tud fogadni. Ez persze adott alkalmat azoknak a bárdoknak, akik az Istent ki akarták sajátítani, vagy éppen valami ’fontos’ morális értékeket bele iktatni az ’isten szavába’. Így változott meg az egy kozmikus természeti esemény, amit az Isten okozott, egy olyanná, amit az emberek képesek voltak az agyukkal megérteni.

Ezen a csillagászati tetőn az őseink elmesélték a 3 ½ év kozmikus történetét, amit minden nemzet megőrzött a mondáiban és vallási hitükben, de persze ezer évekkel később mesélték el egy olyan formában, ami az etnikumokat és vallási hívőket majd, hogy nem megállította abban, hogy megértsék ennek a lényegét.

A következő képen az Alsó Egyiptomi Királyság neve van lebetűzve a MÉH, a H(ő) és az Ő betűkkel. Itt most nincs időnk arra, hogy kifejtjük azt, hogy a kozmikus Föld dinamó szinten mit értettek az ’ALSÓ Királysággal’? Ha nem mutatnánk be ilyen körülményesen azt, hogy mik ezek a részek akkor ez nehéz lenne.

v egyiptom6

Most ezeket nem fogjuk elemezni ebben a cikkben, de később ezekre visszatérünk amikor már jobban értjük a fogalmakat.

Elnézést kérek a következő képen nem volt időm az angol szöveget átfordítani magyarra.

v egyiptom7

Következő cikkeinkben pontosan be fogjuk tudni mutatni a csillagászati állásait ennek az eseménynek. A RÁK és a MÉHKAS, a Fiastyúk, ami az ARANY SZARVAS SZIVE és még sok más fogalmat, ami tisztábbá teszi az, amit az őseink akartak tanítani.

Itt ennek a Sumér változata van le örökítve a következő képen a RÁK-kal és a Föld feltőrésével. Akinek nem még ettől nem fájdult meg a feje, annak ebből többet mutatunk a következő cikkeinkben, még a Vatikáni tudást is bele értve.

v egyiptom8

Köszönjük a Raffai Zoltán Úrnak a segítségét ennek megjelentetésére.

Tisztelettel, Gáspárné Éva és Gáspár Vilmo

 

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások