20240502
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2021 szeptember 21, kedd

Helyzetjelentés Olaszországból

Szerző: Szabó Klára

"Olaszország az első olyan európai ország, amely kötelezővé teszi a Covid-igazolvány meglétét minden munkavállaló számára - számol be a hírről a CNBC.

Október közepétől azok az olasz munkavállalók, akik nem rendelkeznek Covid-igazolvánnyal, felfüggeszthetőek lesznek a munkavégzés alól, 5 nap után pedig a fizetésüket is visszatarthatják..."

"A Green Pass megmutatja, hogy valaki megkapta-e legalább az első koronavírus-oltást, negatív lett-e a tesztje, vagy nemrég gyógyult-e ki a Covid-19-ből" Eddig a hivatalos sajtó, és most jöjjön Klára jelentése:

Kedves Zoli!

Miután az olasz kormány ama rendelkezést hozta, hogy az Európai Unio által greenpassak nevezett -általuk utazásra ajánlott- oltásigazolványt nemcsak az utazáshoz, de mindenféle tevékenységhez akarja kötni, így többi közt tegnap este komoly demonstráció volt Triesztben is ez ellen. A ma reggeli hivatalos rádió kénytelen volt legalább annyit bemondani, hogy ezres tömeg tiltakozott.

A 180 000 fős népességű városban legalább 20 000 ember vonult fel tiltakozásképpen eme rendelet valószinűleges törvényre emelése ellen, ami elvileg október 15-én történne meg. Már arra az időpontra is bejelentettek demonstrációkat, mivel pl. csak a rendőrség kötelékében a 20%-uk nem óhajtja magát beoltatni, így ezek fel lesznek függesztve és a kérdés, hogy 20%-kal kevesebb rendőr, hogyan veszi fel majd a "harcot" a rendbontók és a bűnözőkkel illetve a sok illegális migránssal szemben? Ugyanis elvileg dolgozni is csak eme greenpass felmutatásával lehet majd mindenkinek.(iskola, óvoda, önkormányzat, katonaság, privátszféra, bármi, stb.)

Ismerve a korrupt olasz pártokat, mindegyik meg fogja szavazni, talán az a pár független képviselő nem, akik viszont nem sokat számítanak. Az egyik ilyen, Cunial nevű független (volt 5csillagMozgalom) képviselő a minap az olasz parlamentben történő felszólalásakor a beszédét azzal kezdte, hogy elkezdett felsorolni név szerinti cégeket/embereket, akiktől az olasz Speranza egészségügyminiszter pénzeket kap-ott. Az első 30 másodperc után elvették a szót a képviselő asszonytól.( ironikus, hogy a speranza szó reményt jelent)

Valamint a múlt héten szerdán a szlovén parlamentet rohamozta meg a feldühödött tömeg, miután ott meg bevezették szintén a fenti greenpass kötelező használatát az összes létező emberi élethez szükséges tevékenységhez. Enélkül csak élelmiszerboltba illetve a korházi elsősegélyre lehet csak menni. Tehát munkahely, óvoda, iskola, benzinkút, bevásárló központ, mozi, színház, étterem, fodrász, orvos, fogorvos, stb.

Nem hivatalos hírek szerint a tömeg bejutott a parlamentbe is s onnan kidobtak politikusokat. Illetve le is tartóztattak szlovén politikusokat korrupció miatt.

Pontosan persze senki nem tud semmit, mert a sajtó nem beszél, de kétségtelen, hogy a napokban némi könnyítés történt Szlovéniában. Ez Triesztben azért izgalmas, mert Trieszt a szlovén határ mentén fekszik és Ljubljana csak 90 km.

https://terrarealtime.blogspot.com/2021/09/slovenia-il-popolo-assalta-il.html?m=1&fbclid=IwAR1mFaYrc9TOVzCtl96dtbTiABUkcsETsPBaHTRJTc9zXJMR8pisd0M8JZs

üdv, Klára 

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások