20240430
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2021 augusztus 11, szerda

Judit véleménye egyik történelmi cikksorozatra

Szerző: Aldobolyi E Judit

Judit olvasónk terjedelmes hozzászólása az "Öt perc történelem fiataloknak" a Bánhegyi Ferenc honfitársunk által indított értékes sorozat egyikére pontosabban a 17. részre reagált volna, de terjedelme végett nem fért oda ezért mint egy cikket jelentetem meg és utalást teszek a kérdéses cikk alatt is erről.

Ezek az öt perc történelem írások nagyon értékesek. Legalább is számomra. Csak remélni lehet, hogy mások is így vannak vele.
Nagyon hasznos számomra is feleleveníteni a régen tanultakat. Sok minden visszaidéződik a múltból, sok minden amit vagy már elfelejtettem, vagy nem is tudtam esetleg.

Szerencsétlen vakegér honfitársaim!
(Természetesen, akinek nem inge, nem veszi magára!)

Már azt se tudják, hogy a lengyel természetes testvérnépe a magyarnak? - csak a nagy szláv nyelv gyártással kitörölték az agyukból a Szita-hunságot! Szerencsétlenek! Mind a kettő egy, egy népcsoportja a magyari fajta NÉPNEK a hétből. A hét pedig, a magyar, a hun, a kun, a székely, a palóc, a jász, a besenyő(bosnyák). Aki nem hiszi, járjon utána. Mint én is tettem! INNEN TUDOM.

Egyik alcsoportja a hét magyari népnek a palóc, akiket a szláv nyelvre áttérített lengyelek egymás között, polovec-nek neveznek a mai napig. Ők fönt laknak a mai Felvidékünkön, és észak Lengyelországban Zakópánéval pl., a Kárpát koszorú északi hegyeinek, dombjainak tövében. Ott laknak mint Polovec 'szláv' népcsoport, vagy tán tartomány, ezt nem tudom - ők is a Trianoni szétszabdalás következményeként. Mert különben logikusan, ezer-száz évig közös volt a HAZA! Trianon előtt közös volt az országhatárunk! De a nagy trianoni Osztap Bender manipulátorok, csináltak addig soha nem létező országokat Magyarországból, amihez kellett földterület, különben nem lett volna ország, azok azt meg nagyon akartak országot kiszakítani Magyarország testéből! ! Persze azt is érdemes lenne megvakargatni egy kicsit, azt a Benes meg Maszarik dolgot, mert amit eddig írtak az nagyon nem mindenben fedi a valóságot, de az talán egy másik téma.
Logikus nem? Na ugye.

A lengyelek a Kárpát hegyeink északi részén vannak, ott is vqltak amióta felszámolásra került A NAGY BOLGÁR BIRODALOM ÉSZAK EURÓPÁBAN, A ÚGYNEVEZETT népvándorlás UTÁN. . Maga a NAGY BOLGÁR BIRODALOM MEGALAKULÁSA természetes következménye volt az Atilla halálát követő vérengzés felszámolásának.

A Szkita-Hunok északra vonultak, megalapították a NAGY BOLGÁR birodalmat, ott várva ki, az Atilla HALÁLÁt megbosszulandó NAGY HAZATELEPÜLÉSI VÁNDORLÁST ÁZSIÁBÓL vissza Európába, a Kárpát medencei Ó HAZÁBA visszatelepülő aminocsoportjainkat.

Mi magyarul Palócoknak nevezzük őket a Lengyel Kárpátoktól az északi hegyvonulat déli hegyeinkig, egészen az Eger környéki városokig. A karpáti hegyeinkig, az északi Kárpátok déli dombjainál. Ott élnek a palócok-polovecek a mai mapig! Abból csaptak el maguknak országterületet a szerencsétlen Felvidéki palócainkból, s nevezik azt SZLOVÁKIÁNAK. holott ott is az alapnép magyar volt s a mai napig is az! Igy három részre kaszabolták a Palócföldünket.
Egy rész Lengyelországhoz tartozik, a középső részt ma Szlovákiának nevezik, s a Kápátok déli vonulata a dombokkal, BALASSAGYARMATTAL, EGERREL, a Vámosmikola környéki, mikófalvi stb falvakkal, a déli oldalon minimum a Dunáig a mai napig Palócföld!

Ezt csinálták az északi területeinkből a nagy manipulátorok! Hogyan nem tud az én korosztályom otthon ilyen minimális dolgokat? Miket irkálnak össze? Mert, hogy a fiatalok nem tudnak erről szinte semmit, a magát Magyarnak nevezni merő SZDSZ-es, történelmünket átíró elvetemült tananyagunkba belerondító óta, még érthető, mert tilos volt tudni és terjeszteni erről bármit is lépésváltás után is, az Orbán kormányig. De, hogy a idősek, a II. VH. alatt születettek, az én korosztályom se tudja, az bizony nagy szégyen rájuk nézve! Hiszen ott vannak a neves, idegenbe menekült tudósaink, a Bobula Idák, a Baráth Tiborok, a Badinyi Jós Ferencek, a Katona Sándorok, Padnyi Viktorok és így tovább munkáit miért nem forgatták, forgatják?

Innen is látszik, mennyire elszaporodtak otthon a majomgénnel kevert magyarul beszélők! Amit én itt írtam most, arról alig, alig, vagy egyáltalán senki nem beszél!
Ha netán tévednék, s tud valaki nekem felmutatni otthoni, ilyen irányú anyagot, mélységes elnézést fogok kérni az illetőtől.
. . .
Szerencsétlen otthoni honfitársaim. Mit képzelnek? Véletlenül voltak Lengyelország királyai Erdély, -Erdőelve- fejedelmei? Ezt se tudják már az idősebbek se, hogy le mernek írni folyamatosan a lengyel-barátságot? Az nem barátság, AZ A LEGNEMESEBB TESTVÉRSÉG! NEM TESTVÉRISÉG! TESTVÉRSÉG, AHOGY ÉDESTESTVÉREK VAGYUNK A HORVÁTOKKAL, A JÁSZOKKAL, A KUNOKKAL, STB. MIND Atilla HUNJAI, MAGYAR NÉP VAGYUNK. 

AHOGY TUDÓSAINK ÁLTAL MÁR LEÍRÁSRA KERÜLT S NEM EGYSZER ELHANGZOTT KÜLFÖLDI KONFERENCIÁKON is! De a TELJESEN bekebelezett magyarul beszélő Tudományos Akadémiánk VÁJTFÜLŰI, nem tűrik el a Habsburgok megteremtette irány megváltoztatását! Csak ha majd végleg azok lesznek uralmon! Abban bíznak, hogy akkor majd bejelenthetik, hogy ők a MAGYAROK, s azt is, az mit jelent!.

Mi meg csak legyünk türelemmel, várjuk ki a végét az eseményeknek! Mert nem nőnek a jegenyefák az égig. Mi, a volt emigrációba kényszerültek ezeket amiket itt írtam mind, mind tudjuk. az otthoniak nemigen. Bár ma már tudhatnák, mert nem tiltott irodalom! Isten bizony, szégyen ránk magyarokra, hogy idáig jutottunk!!

Kedves honfitársaim. Kinek a történelmét tanulták az iskolában az ötvenes, hatvanas és a későbbi években is, egy jó ideig? Vagy beindult a teljes memóriavesztés állapota?? De a nyomorult Magyarul beszélő Bálint aztán végleg hazavágta az egészet. Azóta se sikerült rendesen helyreállítani a tananyagot, bár látni már erre kísérletet. Valakik egyfolytában akadályozzák! Mást akarnak tanítani nekünk mint amit mi akarunk a gyerekeinkkel taníttatni! Hát nem jópofa?

Ugyanis, én még a fentieket tanultam ez előtt hatvan-hetven évvel, a Rákosi kommunizmusában! Pedig az se volt piskóta! Az '56, meg a 45 előtt nyomtatott tankönyvekből tanultunk! Mert hála istennek a moslék Rákosi rendszernek hosszú ideig nem volt pénze új tankönyveket nyomtatni, így használtuk hosszú ideig a háború előtt nyomtatott, igen tartalmas tankönyveket. Adva egyik iskolagenerációról a másikra tovább! Vigyázni kellett rá, sokszor úgy is két gyerekre jutott egy könyv. De a tanárok megoldották a dolgot.

Azért mert ma már nem ismeri a sok beszivárgott a magyar történelmet, attól még van magyar történelem! Azt hiszik feltalálták a spanyolviaszt mert jópofáskodnak a magyar-lengyel két jó barát kiabálással? Azt se tudják miről beszélnek!

A Magyar-Lengyel nem két jó barát, hanem a legszorosabban vett testvérnép! Vakegerek! Ahogy a Jászok, Kunok se nemzetiség Magyarországon, hanem magyari népcsoportjaink, testvérnépeink mint a Palócok, vagy az Avarok, Hunok, stb. mint írtam volt már! Mindegyik egy-egy a hét magyari fajta népcsoportunkból! Igen jó lenne ha ezt is bevennék a magyar történelembe.

. . .

Szégyen, gyalázat ennyit se tudni népünk történelméről, pedig idegenbe került tudósaink, hatalmas munkát hagytak maguk után, kikutatva és elmondva az igazságot a világnak a történelmi ferdítések jó részéről, és nekünk magyaroknak is! Igen, igen szomorú, hogy a primitív cselédlány 'paaartunk és kormaaanyunk' Kádár rendszere tovább ölte a Kárpát medence ősi népéből, hogy kik vagyunk mi MAGYAROK. Nem tehetett róla Kádár se, , nem adhatott az se mást mint ami a 'lényege' volt!
Ezért szomorú, mennyire nem érdekel ez ma már senkit, hogy egyik valótlanságot írják a másik után, még azok is, akiknek többet illene tudni a dolgokról! Csak a nagy duma van otthon a magyarságról, de azt se tudják miről beszélnek?! Nem tudják kik a MAGYAROK!

Szerencsétlenek. Nézzenek utána a történelmünknek, Ha valakinek a világon, nekünk van irodalmunk mindenről, az év-százezredek távlatából, csak nem a Magyar Bálintok és az azóta is "magyarosodottak" által elénk rakott ferdítéseket kell olvasni, tanulmányozni, hanem a saját történelmünket! Akkor hátha megtudják, kik a lengyelek és kik a magyarok, horvátok (crovatok), hunok, kunok, és igy tovább.

. . .

Irgalom atyja ne hagyj el!
AEJ.

Utalás a szóban forgó cikksorozatra amire reagált olvasónk ⇒

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások