20240430
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2021 február 04, csütörtök

Összefoglaló az olasz helyzetről.

Szerző: Szabó Klára

Rövid összefoglalóm kérdéseidre. Olaszországban ne gondold, hogy sok minden változik, Ugyanis a 21 tartományból 3 autonóm, s ezek maguk is meghatározzák a szigorításokat, általában szigorúbbak, mint a kormány. Én egyik ilyen tartományban élek.

Az ország tartományait színekre osztották, aszerint, hogy mennyi a fertőzött, aminek a száma a teszteltekből áll össze, ama teszt,amit a kitalálója se ajánl a korona kimutatására.

E szerint 5 tartomány van narancssárga színben. A többi sárga, s ezen belül eljátszadoznak a tartományi elnökök, hogy a mi megyénkben pl. erős sárga a szín. Ne kérdezd mit jelent ez.

A lényeg, hogy Olaszországban a múlt hét végéig egyáltalán nem lehettek nyitva az éttermek, bárok, csak elvitelre, s most a héten kinyithatnak, de csak este 6-ig. És 6-10-ig megint csak elvitelre.

Majd este 10-töl reggel 6-ig mindenkinek kijárási tilalom, kivéve a munkába menőket,de ezt önigazolással kell igazolni s megállíthat a rendőr ellenőrizni, ezenkívül a múlt hét végéig nem lehetett nagyon sok tartományból a másikba elutazni, attól függően milyen színű a tartomány (fertőzöttek száma). A mi tartományunkban még a szomszéd faluba se mehettem át, csak nyomós okkal és önigazolással. Igaz, de a kutya nem kérte. A nyomós ok lehet az is, hogy nincs elég pénzem és a szomszéd faluban olcsóbb a Lidlben az étel... No, ennek köszönhetően alig volt ember az utcán bárhol is. És mindenütt kötelező a maszk, kivéve ha egyedül vagy és nincs közeledben egy lélek sem,akkor leveheted.(egyéni séta).

Annyi változott, hogy hétfőn kinyitottak az iskolák ,tehát mindenki mehet most fizikailag is, Az egész jelenleg 15 napra szól, s akkor meglátják, hogy a "fertőzöttek" alapján (ami már növekszik hivatalosan) mi legyen majd... A bölcsőde-óvoda nyitva, de maszkban kell lenni a dolgozóknak, a piciknek nem. Az elemi iskolák nyitva 1-5.osztályig, de mindenkinek kötelező a maszk, kivéve ha a gyerek az órán ül, történt egy abszurdum is, hogy a tanító néni annyira besz@ri volt, hogy a kisgyerekek arcára ragasztotta a maszkot, nehogy levegyék. És a szülök ez ellen sem tiltakoznak...

A 6.osztályosok szintén járnak még iskolába, mindenki maszkban, de a felsőbb iskolák mind zárva. Online oktatás van. Az egyetem első éve járhat , de maszkban mindenki, és a többi évfolyam online.

Irodák, munkahelyek,boltok,mindenütt kötelező a maszk. Színházak zárva, múzeumok talán nyitnak, de csak online lehet jegyet rendelni, ha be akarsz menni.

Férjem barátja a múlt héten 450 euró büntetést kapott, mert egy bár előtt 2 másik barátjával beszélgettek, - akkor még elvitel lehetett a kávéra a bárból - s egy járókelő feljelentette őket, hogy csoportosan vannak és maszk nélkül . Ugyanis gyülekezni se lehetett, a kijövő rendőr mondta is, hogy sajnálja, ő nem szabná ki a büntetést, de miután bejelentés érkezett s nekik ki kellett menni, így muszáj intézkednie..
Szóval én az átlagembertől félek, mert iszonyú buta és irigy és bosszúálló...
Az oltást nyomják, de most 2-3 napja lassabban, mert nincs elég.:-))

Nagyon nyomasztó az egész, nincs mosoly, nincs jókedv, nincs szemkontaktus, sőt a buszon főleg a besz@rattott öregek rád szólnak, ha nincs az orron a maszk... olyankor arrébb ülök... Őszintén ilyen élet nekem nem kell. A szomszédos Szlovéniában nem tudom mi lehet, tavaly odajártunk benzinért, aztán már nem, mert nem lehet, ha meg Horvátországba akarna az ember menni, akkor oda meg érvényes negatív teszt kell
Ugye, nekem 50 méter a szlovén határ s 30 km a horvát határ...,

Én nem szeretem az olaszokat. Úgy tűnik ez történt most Olaszban: Egy Facebook bejegyzés 2020. augusztusából Olaszországot illetően: A Conte kormány év végére megdől. Matteo Renzi fogja megdönteni. Ezt 2019-ben a Bilderberg határozta el, ahol azt kérték Renzitől, hogy garantálja a PD és 5csillag közti egyezséget.Majd egy saját pártot kell alakitania és kilépnie a PD-ből oly módon, hogy ő lehessen a mérleg nyelve a következő utasításra várva.

Az utasítás, ami akkor jön, ha megegyezést találnak Draghi nevében, akit Forza Italia is támogat és a Liga Salvini ellenes oldala is. Ha ez nem következik be, akkor fel kell gyorsítani minden olyan gazdasági megszorítást, (MES, Recovery Fund), ami ketrecbe zárja Olaszországot oly módon, hogy egy feltételezett közép-jobb kormány ami netán így szavazás alapján jönne létre, semmit ne tudjon csinálni az ígéreteiből, mivel az ország előre eldöntött vágányokon fut, ami megszeghetetlen kötelezettséget jelent és külföldi több helyről történő irányítottságot...

Ja, Draghi az uj kormány...tönkreteszik az egész Olaszországot, meg szerintem az egész világot

A kormányuk totálisan korrupt, és igen Draghirol beszélnek, s még rosszabb mint a többi. Draghi egy sátánista. Monti szintén... Berlusconi sokkal jobb volt, mert nem engedte az IMF-t bejönni, ezért kellett mennie...igaz, a maffia is segitette.

Az jelen olasz kormány Soros által pénzelt társaság, az 5 csillag mozgalom is Soros pénzű. Renzi alaposan tönkretette az országot, Conte még jobban. Salvinit is Soros kényszeritette elmenetelre. Különben kinyírták volna. És igen, itt rengeteg kormány váltakozik. Most Conte 2x is, de egyenlőre nem tudni mi lesz, választás e vagy újabb technikai kormány. Hírek szerint Olaszországot gazdaságilag tönkre kell tenni, mint a görögöket.

Sz. Klári

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások