20240429
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2020 június 20, szombat

Olasz szenátor “szájkosár” nélküli véleménye...

Szerző: Szabó Klára

 Az alábbi mellékletben egy videó fordítása van (nem teljes de szerintem nem is fontos a teljesség, a lényeg leírva), amiben egy olasz szenátor mondja el véleményét az olasz kormány vírus kezeléséről. / Üdv. Klára

A videó csak Facebookon látható. / Sara Cunial olasz parlamenti képviselőnő Facebook oldalán található, aki elhiszi, higyje el így, aki nem az, meg iratkozzon be az oldalra:

A videóban Carlo Martelli olasz szenátor szólal fel az olasz -elmúlt 3 hónapos- vírus vészhelyzet kezeléssel kapcsolatban. Őrajta nincs "szájkosár" (maszk), ellentétben a Ház elnökkel és néhány látható emberrel.

" 7 éve tartó parlamenti képviselőségem alatt ez az első alkalom, hogy leírtam beszédemet s ez engem is aggódással tölt el. Innen szeretnék indulni. Minden ami történt a vészhelyzet bejelentése óta, megérdemli, hogy egymás utáni lépésenként legyen bemutatva. Mielőtt megkezdeném a beszédemet, hangsúlyoznám, hogy a rendeletek, szabályok meghozatala nem jelenti azok törvényi erejét! Tehát ezek nem törvények, amik majd meglevő törvények érvényességét is megváltoztatják. Ez egy nagy tévedés lenne az Önök részéről, ha ezt gondolják!

Nézzük mi is történt.

Kezdem a krízis előtti fázissal. Amikor még a más országokban történt vírus helyzetről beszéltek. Amik lehetnek igazak is, de éppúgy hamisak is. Abban az időben mindenkinek volt véleménye, hogy mit kellene majd tenni, ha... a dolog Olaszországban is megtörténne.

Orvosi körökben is, szakértői orvosok körében is, akiknek szintén nincs a zsebében az igazság köve, ahogy azt a mi "szalon" immunológusunk mondja, aki minden neki feltett kérdésre azt válaszolja, hogy ő ezt nem tudja, ő másra tud válaszolni. (a szalon immunológus a fősodratú média és a kormány tanácsadója, dr. Burioni)

Képzeljék el magukat egy egyetemi vizsgán, ahol a diák közli a feltett kérdésre, hogy erre ugyan nem tud válaszolni, de másra igen. Ugye, azt mondják a diáknak, hogy menj haza s akkor gyere vizsgázni, amikor tudod a választ a kérdéseimre és nem arra, amiről te akarsz beszélni.

Ezeknek a személyeknek többféle véleménye volt s ez a többféle vélemény az első fázisban, amelyben beléptünk a médiák által okozott stresszbe, hirtelen a médiák által papolt véleménnyé alakult át. Tehát a sajtó rivaldafényébe került kategóriák, mint az orvosok, a kutatók, a politikusok, és maga az információ is, mindannyian ugyanazt az éneket, ugyanazt a misét kezdték el kántálni. Egyfajta egységes nemzeti gondolat alakult ki, és ez egy katasztrófa versenybe ment át, hogy ki tud még nagyobbat mondani- lőni, s ennek mellékhatása lett a félelem, vagyis az olaszok elkezdtek félni, mert Önök bezárták őket az otthonaikba, ahol a televízió teljesen elvarázsolta -szinte bódulatba ejtette- őket, kifejezetten ezt a szót akarom használni és nem a hipnózist, mert Mesmer úr mondhatna valamit ezen a téren. Tehát és ez egy emberi tulajdonság, hogy a beszélő félelme átragadt a hallgatóra is és mindenki félelme lett, tehát a politikus félelme ,ha netán a rossz döntést hozná vagy ha a szalon immunológus abban a pillanatban rossz véleményt mondott volna, amiről kiderült, hogy később valóban rossz volt, vagy az újságíró, aki olyan híreket közöl, ami miatt aztán leég, tehát mindenkinek a célja a saját védelme lett.

Véleményem szerint ez volt az első hiba, nem a legnagyobb, de a legelső. Mert akinek a kezében van a hatalom, legyen az egészségügyi, sajtó vagy politikai , az nem engedheti meg magának a szakértelem hiányát. Nem engedheti meg magának, hogy a saját félelme a másik félelmévé váljon.

Tehát gyakorlatilag a félelem alapján szájkosarat és pórázt tettek a polgárokra (mutatja a szájmaszkot) pórázt virtuálisan mivel 200 m-nél nagyobb távolságban nem hagyhatta el a lakhelyét, ami tényleges pórázzá alakult, az emberek elkezdtek félni mindentől, elkezdtek félni elhagyni a lakásukat, s a második hiba, amit Önök elkövettek, hogy az emberek elkezdtek félni az egyenruhában levőktől, a rendőröktől.

Mi történt?

Gyakorlatilag Alberto Sordi, A rendőr c. filmjének a rendőre jelent meg. Abszurd dolgok történtek, őrült rendeletek alapján a helyi rendőrség (Olaszországban négyféle rendőrség van) beletúrt és megnézte a vásárlók szatyrának a tartalmát, hogy az megegyezik-e az előírt 50 eurónyi vásárlás szabályával. A kormány feladata lett volna, hogy figyelmeztesse ezeket arra, hogy ez személyi motozás és a motozáshoz bírósági végzés kell, vagy a vásárlási nyugta bemutatása - még a vámhatóság sem kérheti többet a nyugta bemutatását!

(Olaszban törvény volt rá, hogy az utcán bármikor kérhette a vámhatóság a vásárolt áru nyugtáját -mivel rendszeres volt a feketén árusítás)

Kérheti a nyugtát, de nem nézheti meg mit vettél és azt sem, hogy a szatyorban levő árunak mi az értéke. De ez nem történt meg, szólniuk kellett volna a polgármestereknek, hogy kedves Polgármester úr mivel a kormány saját maga rendelte el a helyzet kezelését, így minden annál szigorúbb rendelet és szabály érvénytelen,......

A kiemelések a Magyar megmaradásért szerkesztőtől

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások