20240429
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2019 július 21, vasárnap

Hallgattassék meg a másik fél is!

Szerző: Magyaródy Szabolcs

Hallgattassék meg a másik fél is! Azaz, larinul "Audiatur et altera pars" / A rómaiaktól sokat lehetett tanulni, amig kötelező tantárgy volt a gimnáziumokban. Rengeteg közmondás ragadt meg a fejünkben, amelyek még hosszú évtizedek után is előbukkantak agyunk sötét zugaiból, ha már elfelejtettük a genitivussal járó prepoziciókat (ante, apud, ad, adveris.......)

Ezek egyike, a fenti mondás volt.

Később azt is tapasztaltuk, hogy az ellenfeleink- ellenségeink mondják meg véleményünket rólunk. A barátaink igyekeznek egy kicsit szépíteni, hiszen nem akarják megszakítani a baráti kapcsolatot.

Igy vagyunk a külföldi hirszolgáltatokkal is, melyekről már régen tudtuk, de amelyről Udo Ulfkotte: “Megvásárolt újságírók” című könyvéből határozottan meggyőződtünk, hogy azt írják, hirdetik, amit a “megbízóik” parancsolnak nekik. Angliában és Franciaországban valószínűleg egy halvány árnyalattal jobb a helyzet, elvégre azok nem háborútvesztett, még ma is megszállótt országok, mint Németország..

Az Egyesült Államokban viszont nem jobb a helyzet. Példa erre a kb 240 média, amelyek egyszerre, egyformán tiltakoztak Trump elnök vádaskodására, miszerint a média hamis híreket terjeszt róla. Általában a kb. négy-öt óriásvállalat kezében lévő média kb 90%-a teljes erővel gyártja az álhíreket, vádakat ellene. A “Russian gate” vád ellene egyetlen tényt, adatot nem tartalmaz. Még a saját ügyvédje is eskü alatt vallott ellene, olyan vádakat írt alá, amelyek egyetlen civilizált államban sem számítanak büntethetőnek.

Ugyanez a média a hamis hírek özönével támadja az oroszokat is. Ennek a hátsó rúgója minden bizonnyal a hadiipar, amely óriási hasznot zsebel be akár egy “hideg háborúban” is. Trump hiába akar az oroszokkal kibékülni (valószínűleg a kínaiaktól próbálja elhódítani őket), a háborús nyerészkedők minden eszsközt felhasználnak hogy akadályokat gördítsenek szándéka megvalósítása elé.

Ami az oroszokat illeti, ők sem jobbak. Minekünk évszázados tapasztalataink vannak velük kapcsolatban és nem csak a kommunista időkből. A mohamedánokról, akár ne is beszéljünk, hiszen 1540 óta majdnem sikerült nekik teljesen kiirtani népünket, az általuk 150 évig bitorolt területünkről.

Az amerikai barátaink sem rajonganak értünk túlságosan. A háború vége óta olyan követeket küldtek a nyakunkra, akik a baloldallal tartották a kapcsolatot és állandóan leckéztették a jobbközép kormányokat s emlegették a “fékek és ellensúlyok” fontosságát. Az elnök kacsintgatása ellenére, még nem hívták meg Orbán Viktort Washingtonba. Ezek szerint, őket sem sorolhatjuk barátaink közé… Így nyugodtan kereshetjük az “igazságot” a világpolitika színterén.

Ha az amik viselt dolgaira vagyunk kíváncsiak, előttünk vannak az arab államok, ahová igyekeztek elvinni a szent demokráciát. Valahányszor megcéloztak egyet, gondoskodtak egy jó csomó hazugságot terjeszteni róluk, hogy aljas tettük igazságosságát bizonyítsák. Eddig négy arab államot vertek szét, bobázták őket vissza a kőkorszakba. Ha a részletekre vagyunk kíváncsiak, forduljunk bizalommal néhány valóban megbízható híreket terjesztő amerikai magán honlapokhoz, például: www.informationclearinghouse.info, https://www.veteranstoday.com, stb Ezek alaposan kitálalják a kormányuk bűneit s keresik a béke útját.

Az oroszok sem angyalok, de Szíria ügyében a jó oldalon vannak. Ugyanis ez volt az egyetlen arab ország, emelyben békében és biztonségban éltek és properáltak muzlimok és keresztények. Ismervén az ottani viszonyokat, ez nem ment némi erőszak nélkül, de melyik arab országban nincs kemény elnyomás? Szíria volt a kívétel, ahol mindenki békében élhetett s a külföldieket sem csapták agyon, ha megivott egy pohár pálinkát s a nőket sem nyomták el muzlim módra. Az ottani rettenetesen mocskos, bűnös háborúról, a nyugatiak “fals flag” csirkefogóságáról és az orosz beavatkozás mértékéről jókat lehet olvasni a russia-insider.com honlapon.

Hol van az IGAZSÁG? A holdban!. Igazság sohasem volt, nincs és nem is lesz. A nemzetközi életben is, az erősebb kutya elve érvényesül

Magyaródy Szabolcs 2018, aug. 30

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások