20240429
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2018 szeptember 01, szombat

Röpcédulám - Álságos migráció

Szerző: Gavallér János

Van-e valakinek kétsége afelől, hogy nem a migráció az alapprobléma, hanem a zsarnokság? Őszintén mondom, rühellem, hogy bárgyú birkának néz a politika. 

Az alapprobléma, hogy fenntartható-e még a pénzhatalom a lelkekben létező szolidaritás fölött – nos, a világelit rájött, hogy a banki kizsákmányolási módszerei elavultak/ A bank kötelezettsége volt, hogy megóvja azokat az állampolgárokat a hitelfelvételtől, akik nem fogják tudni azt megfizetni.

A bankok javarész elvégeztették ezt a kockázatelemzést a bank érdekkörében, melyért több tízezer forintot számoltak fel. Ha nem jól mérték fel a kockázatot, az a bankok felelőssége, hiszen nekik állt rendelkezésükre megfelelő szakértői gárda, továbbá törvény szerint a bankok kötelezettsége volt a visszafizetés képességének megállapítása. Ha ezt a vizsgálatot nem megfelelően, vagy egyáltalán nem végezték el, akkor az a bank mulasztása volt, és „egyértelmű teljes érvénytelenséget okoz" (állapította meg a bíróság)./, csak addig tudják fújni ezt a lufit, míg az emberek más, komolyabb problémával nem szembesülnek. Nincs olyan ember a földön, aki rosszat akarna, ezért el kell hitetni – paradoxon –, hogy rossz egymás kirekesztése az élet-boldogulásának való kirekesztettségéből. Azaz el kell mindenkinek fogadnia, hogy az emberek joga emberként élni. De természetesen, mint örökjog, a gazdagság, a magántulajdon fölött szerzett kizárólagosság szentségét senki sem sértheti meg – soha senkinek joga, tán lelkiismereti törvények alapján, megkérdezésig terjedő lehetősége sincs, a szerzet magántulajdon jogosságát firtatni-, soha senki sem tudhatja meg bűnös, vagy ártatlan háborúk kimenetelének gazdasági következményeit, de bűncselekmény sorozatok kimenetelét sem (titkosítás). Magyarázatként, legyen csak annyi elég, hogy „az erősebb kutya b@__ik".

Nos, gyorsan, kihívta a tudatosság versenyre a tudatlanságot – természetesen, azt is írhatnám, hogy a gazdagság a szegénységet, egy olyan versenyre, ahol csak és kizárólag a szegénység veszíthet, mert úgy hivatkozni az emberi jogokra, hogy annak minden lélegzetvételéből hasznot húzva a gyarapodás csak és kizárólag a már gazdasági erőfölénnyel rendelkező csoport részesülhet, talán nem humánus, de demokratikus-, minden tévhitet kizárva demokratikusan. Évszázadokon keresztül sulykolt dogmatikus tanítás szerint, „szeresd felebarátodat, mint önmagadat", elv alapján – természetesen a hatalom bitorló pénzcentrikusság külön, hozzá nem férhető banki törvények szerint működteti érzésvilágunkat.

Hogy mennyire érzékelhető a kiszolgáltatottság egy olyan irányított gondolatmenet körül, ahol központi szerepe van a szerzett javak szentségének, azt csak „Tiborc „tudná elmesélni, de lélekjelenlétünknek köszönhetően érzékelhetjük, hogy nem a mások iránt megtestesülő humanitárius érzékünk a meghatározó, hanem egy rejtett, érzékelhetetlen „felszalámizás" a lényeg.

Kik hibáznak ebben az országban? Hibázik az anya, mert szül? Hibázik az apa, mert dolgozik, akár két-három műszakban és hó végén koppan kifordított zsebéből a semmi? Hibázik az utcaseprő? Hibázik a munkanélküli?

A talpnyaló egzisztenciaszolga hajtja és hajtja: - „Meg kell húzni a nadrágszíjat!" Óriás betűkkel hirdetik, nem kell vízum az USA-ba! Kik utaznak? Akik évek óta - mindegy hogy milyen rendszer volt, mindegy hogy milyen rendszer lesz-, oda-vissza járnak kelnek a világban (mit mesélhetnének; a Horváth tengerparti nyaralók, a Miamii utak, Hollywood, New York, Indonézia és a ciprusi off-sohrt cégek, dicsőségetek hírmondó útjai, ahol szórtátok az állam jó gazdájaként a pénzt), akiknek nincs drága kenyér, gáz, tej, levegő! Akkor is így van, ha nem akarják beismerni, hogy ők a társadalom tűrőképességét kihasználva, pártállami maradvány-egzisztencián hízva, ki GMK-ázták, privatizálták zsíros állásaikból a jelent. „Mi az, hogy!" a törvények betartásával már megengedhetik maguknak a fejlett kapitalizmus vívmányainak élvezetét és jóléti államról prédikálva az utolsó fillért is ellopják, leírják, korrupt-gazdasági lobbit építve fel, egymás közt szétosztják! Egy-két kivételtől eltekintve, minimum, igazgató, Tsz főkönyvelő, polgármester, bankvezető meg miegymás volt és lesz, ha a csillagok ragyogása örökre el nem múlik, de a társadalom, az egyén, a munkás az bizony rosszul végezte a dolgát! Van még köztetek ember, ki az embert emberi értékként joggal bíró gondolkodó lénynek hiszi?

Tudom és megértem embertársaimat abban a hiszemben, hogy személyileg senki sem tud tenni semmit, vagyis a sok évszázados sulykolás, miszerint a mindenkori hatalom kiszolgáltatottja vagy, gyökeret eresztett – ennyit a demokráciáról.

Talán lépegethetünk tovább! A jelen uralkodó logikája alapján, karmikus Szentencia, hogy mindig lesznek nyomorultak, akiknek kötelessége a még nyomorultakról való gondoskodás, de mindig lesznek sérthetetlenek, akik meghatározzák annak mikéntjét, hogy hogyan viszonyuljanak a szerencsétlenek a még szerencsétlenebbekhez, de a fenséges „uralkodóikat" imádják, tehát szükségük van az emberi együttérzés frekvenciáira, azért hogy támadhatatlanul szolgálják a demokráciát. Látható, hogy fából vaskarikává vált a kapitalizmus is. – de akkor is és mégis, hangzik mindig a haldoklók halálimája-, vagyis képtelen a kapitalizmus fő élvezője, a magántulajdon tovább generálni igazságosságát, hát egy elfogadhatatlan kompromisszum elé állítja a világot: Osztdmeg kilátástalanságban a kilátástalanságot és én gondoskodok rólad, logikátlan logikát migráció fedőnévvel illeti.
2018.08.31.

Hozzászólás  

#1 ENSZ UNHCR-EU ÉS BEVÁNDOROLTATOTTAKR Zoltán 2018-11-03 23:02
Névtelen ENSZ UNHCR-EU bankkártyát használnak a migránsok a Balkánon


www.origo.hu/nagyvilag/20181103-migrans-nevtelen-bankkartya.html

A hős migránssimogatók "Ujjlenyomatok Bulgáriában – miként állítsuk meg a visszatoloncolást" című röplapot osztogatnak az illegális bevándorlóknak, amelyben azt ecsetelik hosszan, hogyan lehet kijátszani a hatóságokat,magyarul bűncselekményre buzdítanak.

A következő remek trükköket javasolják: (Amíg a w2eu szervezet honlapján látható anyag hazánkra vonatkozó fejezetében elsőként a Menedék Alapítvány élérhetősége szerepel, a Balkánon osztogatott papírokon a Migszol nevű szervezet élérhetősége volt feltüntetve.)

Ha felnőtt vagy, valld gyereknek magad, így nem toloncolhatnak ki, szabadon mozoghatsz az unió területén és nem vehetnek őrizetbe
Ha butus voltál, és Bulgáriában bevallottad hány éves vagy, nem gond, Németországban vagy ott, ahol le akarsz telepedni regisztráltasd magad újra, de akkor már ne feledkezz meg az életkorodról!
A menekültszállón kaviár helyett konzerv volt ismét? Ne habozz, és panaszkodj a civil szervezeteknek, ők majd segítenek elkerülni a Dublin III. rendeleten alapuló kitoloncolást.

A füzetben ezen felül van még számos telefonszám, hátha kellene segítség, vagy például térkép is, ha eltévednének.

w2eu.info/bulgaria.en/articles/bulgaria-dublin2.en.html

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások