20240429
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2017 június 18, vasárnap

Magyarságunk

Szerző: v Kövér György

Május végén Szeged közelében - Kálozon egy magán területen ( szervező v. Dr. Bene Gábor) és juni 17 Budapesten, szintén magán területen (szervező v. Zetényi Csukás Ferenc) a hivatalos szervek tiltása ellenére Horthy Miklós szobrot avattak. - Ehhez az eseményhez kapcsolódik egy régebbi a NIF publikált és egy friss írásom...

Megérett az idő az igazság felfedéséhez

Az alulképzett feltűnési viszketegségben szenvedő pártaktivisták inkább művelnék magukat, pótolnák a hiányos ismereteiket a két világháború közötti korszakról és Horthy Miklós Kormányzó Úr személyéről is. Hisz éppen Ő tette akkor a kirabolt, csonka, kis országunkat naggyá...

Horthy Miklós1920 óta a Horthy Miklós kormánya  volt a LEGIGAZSÁGOSABB, a LEGHATÉKONYABB.  Sajnos, hogy még mindig szép számban vannak korlátozott (vagy számító?) meglehetősen befolyásos személyek, akik nem akarják (képtelenek) ezt beismerni?!  Hát a kormány, a FIDESZ mikor deriti ki végleg az igazságot?

Talán  féltik a poziciójukat... Horthy depolitizálta a kormányát, a kormánya tagjait nem párthovatartozásuk, hanem szakmai, műveltségi azaz profi megfelelésük alapján nevezett ki. Olyanokat, akik elkötelezettek a magyarság tudateszméje mellett, az-az nemzeti felelősséggel rendelkező személyeket. Ettől fél a sok fideszes államtisztségviselő.. Nagyon sokukat közülük haveri alapon neveznek ki. Mivel mással magyarázható a jelenlegi kormányapparátus triplájára duzzasztása? A sok hozzá nem értő előadó, szívtelen bürokrata a kormányhivatalokban, akik a § mögött képtelenek meglátni az embert. Ha a sorsunkat s a Hazánk sorsát kizárólag a párttagokra biznánk(hemzseg közöttük az alulképzett, a cinikus a HASZONLESŐ, a hibás,ártalmas döntéseket hozó), akkor már rég nem lenne MO.

Nagyon sok pártszónok, politikai elemző  a kimagyarázkodás és a tömegbutitás bajnoka...
Csak ne bízzuk az igazság kiderítését a MTA-ra, és azon belül a történelem- tudomány szakra. Köztudott, hogy szerte a világon ezt prostituált tannak nevezik.

Az akadémikus „tudósaink" az 56-os eseményeket, a Petőfi ügyet, eredetünket többféleképpen ismertetik, attól függően, milyen színezetű kormány rendelte az elemzést. Ha kell, ezek azt is bizonygatni fogják, hogy 2x2=3, vagy akár 5., de sohasem az igazat.!

Figyelembe véve az utóbbi bírósági ügyeket, az „igazságszolgáltatás"-ban sem bízhatunk. Egyes bírák, jogászok, ügyészek is szófogadóan olyan ítéleteket hoznak, amit elvárnak tőlük, parancsszóra elferdítve értelmezik/alkalmazzák a jogot, a törvényt . Mivé lett a Hazám?, ahol bárkire  rákenhetnek bármit is.   Már az anyanyelvemet -  a világ egyik leggazdagabb nyelvét - szegényítik:  lassan ismeretlenné válnak olyan a fogalmak mint jog, igazság, igazságosság.

v. Kövér György
Ungvár - Záhony


 Igazságot!!! (Horthy Miklós emlékének)

2015/02/12

A kormány határozatait, rendeleteit konkrét személyek készítik elő. A döntések sikere, a társadalmunkkal való megértetése nagymértékben e tisztviselők műveltségétől, felkészültségétől, a megoldandó problémák súlyának megértésétől, a hibás döntések következményeinek felméréséhez való képességétől függ.

Talán éppen ezért nem egy probléma megoldásában, az igazság helyreállításában a kormány nem meri bevállalni a felelősségét. Húzza–halogatja a kérdéshez való hozzáállásának kinyilvánítását.

Bármilyen döntés, határozat előkészítése, annak minősége visszavezethető egy-két konkrét személyhez. Horthy Miklós nyilvános, hivatalos elismerése ("rehabilitálása") végeredményben a kormánytól függ, s azon belül bizonyos mértékben konkrét beosztású személyektől. Nem kell Sherlock Holmes, vagy Poaro nyomozó ahhoz, hogy kiderítsük azoknak a nevét, akik ellenzik, illetve gátolják az igazság helyreállítását. Hisz minden beadványnak, javaslatnak, leírt szövegnek van egy konkrét szerzője.

Gondolom, célszerű publikálni rövid ismertető tényeket a Kormányzó úr személyéről, nemzetünk érdekében kifejtett pozitív tevékenységéről, ismertetni a nagyközönséggel az ellenzők nevét, betöltött pozícióit és magyarázatukat (kimagyarázkodásukat). Hisz jogunkban áll név szerint megismerni ezeket az embereket, és azt is, ki irányítja, mi vezérli őket... mitől, kiktől tartanak, kik elvárásainak igyekeznek megfelelni?!

v. Kövér György
Kárpátalja

A rovat további cikkei: « Ilyenek vagyunk ? A vitézi rendről »

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások