20240429
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2017 május 25, csütörtök

Kell-e nékünk az EU?

Szerző: v Kövér György

Egy volt szocialista államokból álló KözépEU-t kellene létre hozni. Nagyon sok közös van köztünk. Mindegyik államot a történelem folyamán igyekeztek bekebelezni ua. a nagy birodalmak.

Ránk erőszakolni saját kulturájukat, ideológiájukat, kizsigerezni, saját hasznukra forditani képességeinket, tehetségünket, szorgalmunkat.(az oszmán, a cár, a sváb, a német). Rövidebb-hosszabb időre az övezet kis, viszonylag gyenge országai felett uralkodtak is. Végeredményben mindegyiktöl megszabadultunk. Az utolsó, a legrövidebb idegen uralom (a szovjet) mindössze 45 évig tartott.

1945-ben szovjet követelésre kihirdették azt a „hírhedt” törvényt, amely megtiltotta a tisztességre méltó címek és rangok használatát.

Ahol a társadalmi életben nincs rang és osztálykülönbség, ott nincs tiszteletadás, és az egyszerű embernek nincs kire felnéznie bizalommal, nincs mihez igazodni... Az emberi méltóság, a társadalmi rend, az értelmiség lebecsülését és leértékelését hozták ezek a tiltó törvények. Csak a társadalmi létra legalsóbb fokán lévőknek lehetett feljutni magas pozicióba.Ennek a negativ hatása máig is érezhető

Most pedig önszántunkból dugtuk be a fejünket a hurokba, adtuk fel függetlenségünket. De-facto az EU vazallusai vagyunk. Azzal áltatnak minket, hogy mi csak nyertünk az Unióval, hogy kevesebbet fizetünk be, mint amennyit kapunk. De ez nem is lehet igaz. Hisz az EU gépezetének működtetése a népes hada luxus fenntartása a tagdíjak egy részét emésztik fel. A maradékból, ha az egyik állam többet kap, a másiknak kevesebb jut. És még is cserébe a csatlakozásért hagytuk, hogy a szemünk láttára megfosszanak minket nemzetgazdaságunktól, nemzeti önállóságunktól, nemzeti bankunktól, nemzeti sikerágazatainktól. Rosszabb ez, mint a KGST volt. Mert akkor, még a szovjetek által megszálltan is, legalább sokkal jobban éltünk megszállóinknál. Az EU-nak mi csak a haszonszerzés szempontjából vagyunk kellőek. Az olcsó, de jól képzett szorgos magyar, s más keleti rabszolga a fontos. Most gyarmati sorban tengődünk, és az a jövő, hogy a rabszolga elmegy majd a gyarmatosító országába. Hasonló árak, megélhetési költségek és a nyugatiakhoz képest magasabb adók mellett a töredékét keressük ugyanazért a munkáért, színvonalért, mennyiségért, mint egy szintén uniós nyugat európai ország dolgozó. Az EU-nak föl sem merül, hogy az Unió területén ugyanazért a munkáért, teljesítményért egyforma, vagy legalább hasonló bért fizessenek”

Sajnos a társadalmunk politikailag aktív részének csak  egy elenyésző hányada bátorkodik/képes a túlnyomó többséggel elfogadott vélemény ellen gondolkodni.

Sokan, nagyon sokan össze tévesztik a szezont a fazonnal. Féltek a szovjetektől elítélték, és most riogatnak az oroszokkal. Pedig az Oroszország népei talán még jobban szenvedtek a szovjet rendszertől mint azok, akikre ráerőszakolták az ideológiájukat, s akik azt magukévá tették. A Kreml diktátuma „puhább”volt mint most a Brüsszelé. A szovjet köztársaságok gazdaságilag függetlenebbek, önállóbbak voltak, mint most az EU hoz csatlakozott kis országok.

A rohamosan fejlődő/erősödő Eurázsiai unióval kötött gazdasági szerződések kedvezőbbek, gyümölcsözőbbek lehetnek mint az EU. Ne álltassuk magunkat, hogy az EU átreformálódik, megszeret minket, figyelembe veszi igényeinket, sajátosságainkat.

Ne dőljünk be a szép szavaknak…

v. Kövér György
Ungvár - Záhony


Szorosan kapcsolódó téma: Bűnös Európa. Mottó: "Magyar az, akinek fáj Trianon"→

Hozzászólás  

#2 belgium/Andennenagy lajos 2017-06-26 08:21
én is ezt (kb) tanácsoltam még a 80-as évek dereka, vége felé. Hogy a meglévo K-E-i (ún) kapcsolatokat (gazdasági) fenntartva együttesen
induljanak a 'szabadság', a szabad kereskedelem felé ...

senki sem hitt nekem ...
senki sem hitte el, hogy nyugat ..., mint valami karvaly lesekedett (már akkor) ránk, mint prédáira.
Ezeknek nem konkurencia, hanem piac kellett ...

még talán ma is lehetne ez ellen tennünk. Itt elsosorban úgy, hogy az adóságcsapdából kihúzzuk magunkat (az magyar államot). Ma
egy magyar dolgozó a 8 órai munkájából 6 -ot arra szenteli, hogy az államadóságok kamatait, kamatos kamatait fizesse. Egy ilyen állapotban
egyetlen ország sem lehet képes lábra állni ...

ki kell (és nagyon gyorsan !) nevelni egy olyan szakemberek 'tömegét', akik képesek egy egészséges gazdálkodást, kereskedelmet (el)végezni. Olyanokat, akik tudják, hogy NEM a
munkaeszközöket, hanem a TERMEKEKET kell
eladni !!!
(az a nagy bajunk, hogy ... a mi gyengeségünk
erkölcsi, észbeli is. Pl-ul egy magyar diploma nem azonos a szakmai tudással) ...

szeretettel, L
#1 1213Bp. Vadgalamb u. 48Horvath Ernone 2017-06-21 20:37
A regisztrálás az apostolimagyarkiralysag.hu-ra részemről megtörtént volna, de érdemben senkivel nem tudtam beszélni a pontosítások végettt, válaszlevelet még nem kaptam.
Nagyon várom a kapcsolat megerősítését, mert ha nem kapok segítséget, a bankok martaléka leszek.

Kérem adjanak hírt magukról.
Köszönöm.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások