20240428
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2017 május 09, kedd

Macron és a “legkeresztényibb király”

Szerző: Madarász László

A francia elnökválasztás második fordulóját nagy fölénnyel, a leadott szavazatok 66,1 %-nak megszerzésével, a liberális Emmanuel Macron nyerte. Fogalmazhatnék úgy is, hogy a „francia" nép most, a történelmi Franciaország felszámolását választotta!

Emmanuel Macron és a “legkeresztényibb király” I. Ferenc

Emmanuel Macron és a "legkeresztényibb király" I. Ferenc

A választási kampányban tett ígéretei szerint Macron a közszférában dolgozók számát 120 ezer fővel kívánja csökkenteni, melyből 70 ezer fő számíthat elbocsátásra, illetve 50 ezer fő nyugdíjba vonulását nem pótolnák. Ez a lépés mintegy 35 milliárd euró megtakarítást jelentene szerinte, de további 25 milliárd eurós megtakarítást óhajt elérni a szociális szférában, ebből 15 milliárdot a társadalombiztosításban, amelynek kiadása amúgy évente 2,3 százalékkal nő. A munkanélküliségi biztosításon még 10 milliárd eurót spórolna strukturális reformokkal.

Ugyanakkor:

– 15 milliárdot a fiatalok és a munkanélküliek oktatási programjaira fordítana,

– 15 milliárdot az ökológiai és az energetikai átállásra, azaz a nukleáris energia fokozatos csökkentésére és a megújítható energiaforrások nagyobb arányára a lakossági ellátásban,

– valamint a beruházások fő területeiként említette meg a közszféra teljes digitalizálását, a mezőgazdaságot, a helyi közlekedés és az egészségügy fejlesztését, mindegyik területre 5-5 milliárdot szánva.

A hátrányos helyzetű negyedekben, azaz elsősorban a külvárosokban munkát vállaló tanároknak évi 3 ezer eurós bónuszt adna a centrista elnök, s ugyanitt a munkáltatók is többletjuttatást kapnának a munkanélküliség csökkentése érdekében, mégpedig minden ott lakó alkalmazása után 15 ezer eurót. Macron környezte jelezte: tudatosan vállalják “a pozitív diszkriminációt” az elsősorban bevándorlók lakta negyedek felzárkóztatására. Vagyis Franciaország új elnöke nem fogja leállítani az idegenek nagytömegű beáramlását az országba, hanem az általa kezdeményezett megszigorításokkal járó megtakarítás igen jelentős részét a hódítók felzárkóztatására kívánja fordítani. Valaki elárulhatná már neki, hogy ilyesmivel – a cigányság felzárkóztatásával – nálunk már Kádár is próbálkozott, nem beszélve a rendszerváltást követő kormányokról, viszont sikert még senki sem ért el! Nem nehéz megjósolni: a migránsok felzárkóztatására még az általa hőn óhajtott 60 milliárd megtakarítandó kiadás sem lesz elég, egyúttal Franciaország tovább fog süllyedni a káoszba, hacsak jövőre – a parlamenti választásokat követően – nem következik be fordulat.

Álláspontom szerint Emmanuel Macron követi nagy elődjének a „legkeresztényibb királynak” a példáját. I. Ferenc francia király ugyanis az oszmán birodalommal szövetkezett a Habsburgok ellenében. Pontosabban a törökökkel való szövetséget I. Ferenc anyja Savoyai Lujza hozta létre 1525 –ben, mivel akkor maga a király a Pavia melletti csatát követően fogságba került. A francia- török szövetség ezt követően mintegy 300 éven keresztül fennmaradt! Ennek a szövetségnek (is) köszönheti a Magyar Királyság a 150 éves török megszállást, hiszen a franciák kérésére, Szulejmán Bécs városát vette volna be, ha a magyarság nem száll szembe a túlerővel és nem áldozza fel magát! Vagyis a „legkeresztényibb király” egy keresztény ország pusztulását okozta! Számomra úgy tűnik, közel ötszáz évvel nagy elődje után, Macron a muszlim inváziót fogja támogatni még saját népével szemben is. Nem, nem sajnálom a franciákat, ezt választották, ők akarták. Én jobban aggódom Hazámért, hiszen könnyen elképzelhető, hogy néhány év múlva egy egyesült francia-német emírség lesz a szomszédunk!

Madarász László

Megjelent: http://magaspart.hu/macron-es-a-legkeresztenyibb-kiraly/

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások