20240429
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2016 július 17, vasárnap

Önmagam kételye és türelmetlensége, elmúlt 26 év

Szerző: Gavallér János

Kételyek az egyszerű paraszt emberben

Adjon az Isten! Tudom, tanulatlan parasztságom, nyers modorom, nem egy kellemes beszélgető partner és sose számonkérésnek, sértésnek szánom, amit mondok, inkább figyelmeztetésnek. De, apámtól azt tanultam, hogy mindenből le kell vonni a következtetést, mint a mesék záró akkordja; vagyis fel tenni a kérdést: Mi ebből a tanulság? Személyes sértésnek vettem 2006-ban, ahogy a hazámról beszélt Gyurcsány, tehát aki hajlandó vele tárgyalni az számomra szalonképtelen. Aztán csodáltam Géczi Gábor logikus eszmefuttatásait, 2006 óta számomra mérvadó gondolkodás. Jöttek csoportok, gárdák, betyárseregek, szövetségek, TV és nem történt semmi, hagyták/hagyják a tömeget, a népet tönkretenni, becsapni, kifosztani.

És itt jött egy óriási bukfenc, ebben a fenenagy kapitalista demokráciában. Tehetős emberek, értelmiségiek, csak csupán azon megfontolásból, hogy a kibontakozó átalakulás haszonélvezői legyenek, azaz egzisztenciájuk realizálása érdekében, a leszakadó, létbizonytalanságba süllyedő emberek kárára önön felemelkedésükkel voltak/vannak elfoglalva. Apám, rég így fogalmazott, az átmenet idejét haszonszerzéssel, "privatizáció által" előnyszerzéssel foglalkozó emberek a legaljasabb gazemberek. NA, EZÉRT VAN NEKEM BAJOM sok mindenkivel, és akikre felnézek, azok tárgyalgatnak, ilyen emberekkel. Elmúlt 26 év, mire várunk még?

Annyi, de annyi mindenkit számba véve, akik tudják a "tutit" és előadásokat tartanak hétről-hétre az ország szinte minden területén - természetesen nem fizetésért, csak csupán költségtérítés címen, számla nélkül "hakniznak". Nos, ha ezek az emberek kiállnának a parlament elé, Papp Gábor, Papp Lajos, Orosházi Ferenc, Halász József, Borg Gergely, Geri Tibor, Juhász Zoltán, Jakab István, Czeke András végtelen a sor és elvinnék magukkal azt a 7-10 embert, -a riadóláncot tetszenek ismerni?- megdöntenék a kormányt. Az ellenállási jog alapján válhatnának NEM-essé. Igen ám, de oda lenne a hakni!

Tetszenek engem érteni?

Az embert csak tettei alapján lehet és kell megítélni és ez legyen igaz minden diplomás emberre is! És ha ez igaz, akkor nincs ekkora korrupció, de van sok kirekesztett, megbélyegzett ügyvéd, bíró, orvos, jogász, stb., mert a többség életét az határozza meg, hogy hogyan viszonyul a törvényeit megszegő, remélhetőleg kisebbséghez. Össze tudnak-e uraim és hölgyeim fogni a tisztességesebb társadalom érdekében, vagy folytatódik a hakni?

2016.07.17.
Üdvözlettel Gavallér János!

Hozzászólás  

#1 A hakni pedig folytatódik, mert ez a vilá rendje.Bodor Attila 2016-07-18 08:15
Egy másik cikkhez írtam bejegyzésként, ide is illik.

"Amint fent úgy lent", avagy.ami kicsiben az nagyban és fordítva.
Ha van Isten , vagy világot irányító szellemiség, közös tudat stb. amely népünk mögött áll, miért ily erőtlen?
Azt tapasztalom a világunk kettősségre épül, a kettősség játszótere, tánca.
Ha megnézzük a kis évkört négy évszakra oszlik, melyben kettő, a tavasz és a nyár, a teremtő, létrehozó erő hatása alatt áll, ugyanakkor az ősz és a tél a romboló, leépítő erőé.
A nyár végére a természet asztalán bőséges élelmet halmoz fel és elszaporodnak az élősködő, lustálkodó egyedek, amik a sok termést felemésztik, de nem csak a termést, hanem a termelőt is. Ilyenkor a termést hozó háttérbe szorul és nehéz idők járnak rá.
Majd az első fagyok az élősködőket és mulatozókat megritkítják, aztán a tél beálltával már csak kevesen maradnak.
A mag ilyenkor már begyűjtötte a télire valót és magába fordulva várja a következő tavaszt, amikor a teremtő, építő erő hívó szavára újra munkába fog és gyarapít.

A népek közt vannak akik az egyik, vagy másik erőhöz tartoznak, hisz a két erő általuk nyilvánul meg, materializálódik.
Mag népe és szemita vagy semmitő..

Ha létezik kis év, akkor nagy évkör is, ami 26000 kis év és abban is léteznie kel évszakoknak.
Dr. Tóth Ferenc azt írta: még ősz van. Majd, ha az élősködők is pusztulni kezdenek, abból tudhatjuk, hogy megjöttek az első késő őszi fagyok.
Tehát az őszben vagyunk. Számomra nem kétséges, hogy ezt éljük.
Amit fontosnak tartok, hogy tisztában legyünk azzal, hogy kik vagyunk?
Ha tisztában vagyok azzal, hogy ki vagyok, akkor tudom a feladatom és ha teszem is azt, akkor bennem béke van.
Tudom a világban mindenki teszi a dolgát. akinek fogyasztania kell az zabál. Aki pusztító az ront.
Van aki zavarodott, mert nem érti a világ rendjét, táncát.
Neki keresnie kell, "mert aki keres, az talál", avagy, ahogy népünk tanítja, "ha nem hiszi, utána jár".

Hogy mit lehet tenni?
A hasonlóan gondolkodókat megkeresni, a közelünkben. Nem az ország másik végében, mert a szomszéd tud segíteni adott esetben, hisz ő van a közelben.
Kezdjük el egymást segíteni önzetlenül, bízva hogy nekem is megadatik amire szükségem van.
Jó tett helyébe jót várj, tartja a szólásunk.

Figyeljünk egymásra és készüljünk a téli fagyokra.
Nem rettegve, félelemmel, hanem bölcs nyugalommal.
Ahogy a tél előtt a parasztember fedett helyre viszi amit kell, tartalékot halmoz fel és előszedi a meleg holmit. A lelkét lecsendesíti, és a teremtőre, a nagy rendezőre figyel, mert a darabot ő irányítja a világ színpadán.
A tél a megpihenés, az elcsendesedés,a befele fordulás ideje. Menj be, vagy mennybe? Érted? Vagy csak beszéled a magyart?
A mennyek országa köztetek, vagy bennetek van?

A tücskök csak hadd zenéljenek, hisz ők ehhez értenek, ez van beléjük kódolva. Minél jobban húzzák, abból tudhatod már érzik vesztüket.
Ne csodálkozz rajta, kutyából nem lesz szalonna.
Ne csodálkozz, tedd a dolgot és megnyugszol.
Az egyszerű parasztember békéjét kapod.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások