20240428
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2014 május 12, hétfő

Ukrajna: a (sakk) játszma folytatódik…

Szerző: Madarász László

Többször olvastam a neten, hogy Ukrajna délkeleti felén polgárháború van, esetleg „csak" polgárháborús helyzetről beszélnek. Szerintem egyik megfogalmazás sem állja meg jelenleg a helyét, már csak azért sem, mert az ukrán vezetés külföldi zsoldosokat alkalmaz, és ugyebár ők nem ukrán állampolgárok. Akkor valójában mi is történhet, illetve mi fog még történni a szomszédos országban?

A válasz talán meglepő lesz, de szerintem a Szövetségi Vészhelyzet-kezelő Ügynökség (FEMA), éles helyzetben törzsvezetési gyakorlatot tart! Őket nevezik egyes cikkek amerikai szakértőknek. Előző írásomban (Ukrajna: világos lépett, területet nyert.) már vázoltam annak lehetőségét, hogy a dollár bedöntése zavargásokhoz fog vezetni az USA –ban. Nos, jelenleg a FEMA törzskara, ezek levezetésére vonatkozó elképzeléseinek, éles helyzetben történő tesztelését végzi. Feltehetően stratégiájukat a divide et impera (oszd meg és uralkodj) elvre alapozták, hiszen az már a Római birodalom óta jól működött. Ennek lényege az lehetett, hogy az ukrán és orosz (USA –ban: fehér és színes) lakosságot egymás ellen fordítsák, és miután a küzdő felek lassan kimerülnek, a reguláris erők rendet tesznek.

Az várható volt, hogy az ukrán katonaság nem fog kezet emelni fegyvertelen honfitársaikra, ezért jó előre gondoskodtak arról, hogy erre alapot teremtsenek azáltal, hogy az ukrán fegyveres erők egyenruhájába bújtatott zsoldos had kiprovokálja a polgárháborút! A számítás nem jött be, ezért a Jobbszektor, Sylvester Stallone, Schwarcenegger, stb. kommandós filmjein nevelkedett szélsőséges és kalandvágyó ifjúságát hívták segítségül. (Odesszai mészárlás) Ez sem jött be, hiszen válaszként az orosz lakosság nem alkalmazott erőszakot az Odesszai ukrán honfitársakkal szemben. Miután a tervük füstbe ment, improvizálnak: kevés sikerrel! Az ukrán reguláris erők az ő számukra megbízhatatlanok, ezért azokat csak háttértámogatásként vetik be. Ám valószínű, az ukrán hadseregnek még a statisztaszerep eljátszására sincs túl nagy kedve, és a bomlás folyamatai már látszhatnak azon. A Jobbszektor nacionalista fiataljai is megtapasztalhatták, hogy az amerikai kommandós filmek és a valóság két külön fogalom, itt igazi golyóval lőnek, és nem lehet tudni, melyikre van „ráírva” valamelyikük neve! Gondolom harci kedvük is alábbhagyott. Az ukrán erők harciasságát az is csökkentheti, hogy lényeges ellátási különbségek lehetnek közöttük és a zsoldos sereg között.

A másik oldalon az önvédelmi erők élvezik a lakosság támogatását, sőt az elmúlt időszakban jól felfegyverzett orosz önkéntesek tömege érkezhetett a térségbe, akik csak parancsra várnak. Ezt pedig hamarosan megkapják! A népszavazás után délkelet Ukrajna függetlenné vált! Napok kérdése, hogy a hatalmi szervek megalakuljanak. Ezt követően seregeik megindulnak az „ellenség” erői ellen, elvágják utánpótlási vonalaikat és felszámolják azokat, vagy nekiszorítják őket az orosz határnak. A túloldalon Szergej tárt karok helyett, töltött fegyverekkel várja elsősorban a zsoldos hadat! Mivel Szergej ujja már igencsak viszket, momentán a ravaszon, a zsoldosoknak még egy fehér rongyot sem lesz idejük előkotorni az orosz oldalon. Még az sem elképzelhetetlen, hogy a „kijevi” erők is szembe fognak fordulni velük! Egyébként a zsoldosok felszámolása, amerika érdeke is egyben, egyrészt: csak tanú ne maradjon, másrészt: hazáikba visszatérve kitudja, mire vetemedhetnek! Néhány hét/hónap múlva arról olvashatunk, hogy személycserékre került sor a FEMA vezetésében. Az újabb „gyakorlatra” már vélhetően az Amerikai kontinens valamely országában kerül sor.

A lefegyverzett ukrán hadtestek és Jobbszektoros csőcselék, bűnelkövető vezetőiktől megfosztva, visszazúdul Ukrajna megmaradt térségébe, majd vélhetően előbb-utóbb a felső „majdanos” vezetők ellen fordul. Ukrajna további bomlása így elkerülhetetlenné válik.

Az Ukrajnában történtek számunkra is figyelmeztetőek! Látjuk, halljuk, hogy az idegen (zsoldos) hadak könyörtelenül fellépnek a védtelen civil lakossággal szemben. Láthatjuk azt is, hogy irányított provokációkkal akár polgárháborút is képesek kirobbantani, még az esetben is, ha Ukrajnában ez most nem jött be! Ezért engem aggaszt, hogy Magyarországra helyezik az Európai Rendőrakadémiát! Ennyire megbízhatatlanok lettünk, vagy ez valaminek az előkészítése? http://www.hir24.hu/kulfold/2014/04/16/budapestre-koltozik-az-europai-rendorakademia/

Nem tehetek róla, de ezt én sikerként nem tudom elkönyvelni!

Madarász László

Hozzászólás  

#1 probaGuest 2014-06-05 07:02
Az adminisztrátor törölte a hozzászólást

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások