20240501
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2014 március 16, vasárnap

Segítséget kínálok az adósságban úszó embereknek

Szerző: Hegedüs György

Tisztelt olvasók és tagok! - A weboldalukra tévedve és átnézve jutott az a gondolat az eszembe, hogy az én foglalkozási területemről is megosztanék gondolatokat a levelező lista tagokkal. Hátha néhány családot nagyon is érdekelne az, amit kínálni és megoldani tudok.

A helyzet a következõ.
Tudom, hogy sok embert és családot a pénzhiány hatványozottan hátráltat. Tudom, hogy mennyien „szenvednek" a lakáshiteleik miatt a családi költségvetésbõl kivonni kényszerülõ kiadásaiktól. És ezek a kiadás fajták nem hogy csökkennének a törlesztéseik során, hanem csak szaporodnak. „Hála" a bankok telhetetlen pénzéhségének.

Levelem lényege ebben egyféle segítséget kínálni és nyújtani azoknak az adósságban úszó embereknek, akiknek deviza (CHF vagy EUR) alapúnak mondott lakás, autó, személyi hiteleik vannak, hogy õk ne a bankjukat szponzorálják a folyton növekvõ havi részletekkel, hanem változtassák meg a bankhoz fûzõdõ eddigi adós viszonyukat annak a jogos igazuk érvényesítésével, amelynek az az alapja, hogy ezek a banki hitelszerzõdések érvénytelenek és semmisek. Az emberek ne érvénytelen szerzõdéseket törlesszenek holtig tartóan a drága bankjuknak, hanem a mai jogszabályoknak is megfelelõ új adós viszony keretében, ellenõrizhetõ elszámolás mellett tartozzanak, és nem annyival ami a bank álmaiban van, hanem ami a jogos követelésüknek megfelel.

Törvényes keretek között ezt jogi úton, jogi eszközökkel lehet elérni. Ennek már van bírósági gyakorlata is, és én ezen a területen dolgozok. Ezért tudok mindenkinek errõl pontos felvilágosítást adni, a jogi útról pedig a részletes lépéseket. Nem vagyok ügyvéd, mivel régebb óta ebben a jogi környezetben dolgozok, ezért referenciákkal együtt tudok utat mutatni a rászorulóknak. Ez azért is nagyon fontos lépés lenne az adósok részérõl, mert ha az igazuknak helyt ad bíróság (már több mint 160 ilyen nyertes perhez segédkeztem) akkor az ingatlanukról és autójukról is azonnal lekerül a banki jelzálog, amihez nem is kell kérni a bank engedélyét. Így a legnagyobb személyes családi vagyontárgy többé nem lehet a bank zsákmánya. Ez pedig óriási lelki tehertõl szabadítja meg az adósokat.

Mert nem az a gond, hogy az adósok nem akarják megadni az adósságukat, hanem az hogy nem szeretik ha a bank lerabolja õket, ellehetetleníti a családokat, teljes bizonytalanságban tartja õket, hogy mennyit is akar elvenni tõlük az önkényük alapján. Mivel sajnos a hatalom ebben nem segít, amit segítségnek neveznek az csak maszatolás. Az egyedüli hathatós és végérvényes megoldás a peres eljárás, és ezt egyedül kell megoldani, például a segítségünkkel. Mivel magánjogi szerzõdés a hitelszerzõdés, ezért ebbe kívülrõl úgysem nyúlhat bele senki. Azt meg nehogy elképzelje valaki, hogy egyszer csak olyan levelet kap a bankjától vagy valamelyik párttól, hogy elengedték a fele adósság tartozását.

Én a jogi peres lehetõséget kínálom mindenkinek, akinek ilyen holtig tartó hitelszerzõdése van, hogy kérjen segítséget és a segítséggel együtt fogjon hozzá ehhez a személyes, de jól érzékelhetõ rezsicsökkentõ projektjéhez. A megtakarított pénzt pedig fordítsák a családjukra, vagy munkájuk finanszírozására. A CHF alapú céges hitelszerzõdések is hibásak, így itt is van orvoslási lehetõség, és adósság csökkentési keresnivaló.

Aki pedig a végrehajtás közelében van, vagy már beszélget a végrehajtójával, õk kötelezõen azonnal forduljanak hozzánk, hogy ez a borzasztó folyamat megállítható legyen. Azért borzasztó, mert például a kilakoltatások többsége érvénytelen semmis szerzõdés alapján történik. Ez pedig a hétköznapi nyelven azt jelenti, hogy ez a szerzõdés létre sem jött. És ha az említett kilakoltatott tulajdonos csak egy hónappal korábban velünk találkozott volna, ma is házában élne a családjával. És még a háza is megmaradt volna. Hát ilyen világban élünk. Ezért minden információ fontos, ami az adósok jogi lehetõségeirõl szól.

Az biztos, hogy a fizetett média mellett egy ellenoldal (korrekt segítséget kínáló) összefogására is szükség lenne. Mert aki ma ez ügyben segítséget keres, õt az internetes hírek inkább elbizonytalanítják, mint hogy jogos megoldás felé vezetnék. És ez pont a bankok érdeke.

Megértésükre számítva,
Tisztelettel

Hegedüs György

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Credit Help Center Jogvédelem
Budapest
www.facebook.com/credithelpcenter
06 30 245 2974

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások