20240429
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2021 november 23, kedd

Operatívtörzs a boncasztalon / sorozat

Szerző: Oláh Sándor

A Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzset Magyarország Kormánya 2020. január 31-én alakította meg, kormányhatározattal. Fő feladata a 2019. decemberében kitört COVID-19-pandémia magyarországi kezelése és külföldi terjedésének elemzése és értékelése. Az operatív törzset Pintér Sándor belügyminiszter és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere vezeti.

operativtorzs 1

Bevezetés

operativtorzs 2Jan7.

Vang - Cse-Kang a kínai tudományos és technológiai miniszter elmondja hogy minden adatukat kiadták minden nemzetközi szervezetnek és minden kutatónak a világon a Sars Cov2-vel kapcsolatban ami csak volt!

Így egy hónapnyi teljes adathalmazhoz jutott mindenki a világon aki érintett az ügyben!

02.06 - 5. hét. 

Az 5. naptári héten tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma: 2019. január 28. és február 3. között 20%-kal több beteget regisztráltak a figyelőszolgálatra kijelölt orvosok, mint a 4. héten. A jelentések alapján végzett becslés szerint az 5. héten az ország lakosságának kb. 0,8%-a, mintegy 77 500 beteg fordult orvoshoz influenzás panaszok miatt. betegek 35,5%-a gyermek, 34,5%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 23,0%-a, 7,0%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki.

Jankovics István interjú:

a PTE virológiai kutatásokért felelős vezetője és a WHO kapcsolattartója02.06-án adott interjújában megerősíti Wang Cse szavait!

"Amikor kiderült, hogy egy genetikailag új, eddig ismeretlen vírus kezdett az emberek között cirkulálni, a kínai közegészségügyi rendszer a nemzetközi szabályozás alapján kérte a WHO-tól a járványügyi helyzet kiértékelését. A vészhelyzetet azért hirdették ki, mert a vírus nagyon gyorsan terjed Kínában és az ázsiai országon kívül is. A vészhelyzet annyit jelent, hogy minden országban létrehoznak egy epidemiológiai szakemberekből álló stábot, amely meghatározza a koronavírus okozta helyzetre adandó lépéseket, illetve jelenti az aktuális járványügyi helyzetet a WHO-nak. Az így kialakított nemzetközi figyelőrendszer háromhavonta újraértékeli a globális járványügyi helyzetet, és szükség esetén újabb intézkedéseket hoz."

"Sem a járvány kiindulópontját sem az eredeti vírusgazdát nem sikerült azonosítani"

"A vírusok terjedési képességét az úgynevezett reprodukciós indexük alapján határozzuk meg. Az esetek halmozódása és szóródása alapján kiszámolták a koronavírus reprodukciós indexét is, 2,6-ra jött ki,az influenzavírus reprodukciós indexe 1,8-1,9 körül van, a nagyon fertőző kanyaróé viszont 20. A koronavírus a közelébe nem jár jelenleg is 1,5!" 

Érdekes hogy a 2015-ös Amerikai Kanyarójárványnál senki nem kiáltott pandémiát. 

Kérdem én miért?

"A legfrissebb reprodukciós modellezés alapján 85% teljesen tünetmentes! Az interjú pillanatában a halálesetek több mint 65%-a idős korban lévő vagy krónikus betegségekben, vérnyomás ,cukor, szív, tüdő problémákkal élő."

Vagy is maga mondja el hogy fent áll a nyájimmunitás!

02.23 - 8. hét 

2019. február 18-24. között 33 900 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt, 35%-kal kevesebb, mint az előző héten. 100 000 lakos közül 347 beteg kereste fel orvosát influenzás panaszok miatt.A betegek 31,5%-a gyermek, 34,3%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 26,2%-a, 8,0%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki.

Soron kívüli tájékoztatást kér az operatív törzs az olasz hatóságoktól a járványügyi helyzetről, a váratlanul megnövekedett észak-olaszországi koronavírus-gyanús esetek miatt.
Határlépési egészségügyi szűrést rendel az Észak-Olaszországból érkezőkre is.

02.24

Új eljárásrendet alakítanak ki az észak-olaszországi járvány miatt a WHO és az ECDC ajánlásai szerint! / Ez kimeríti a hazaárulás fogalmát!

Hazaárulás  - Btk. 258.

258. § (1) Az a magyar állampolgár, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntett miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást

a) súlyos hátrányt okozva,
b) állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával,
c) háború idején vagy
d) külföldi fegyveres erő behívásával vagy igénybevételével követik el.

(3) Aki hazaárulásra irányuló előkészületet követ el, egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

02.25
operativtorzs 3Megalakul a Járványügyi Ügyeleti központ 

A hatfős egységet Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos vezeti, tagja Jackovics Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főosztályvezetője, Cseh Krisztián, az országos kórházfőparancsnoki támogató törzs vezetője, Pápai György, az Országos Mentőszolgálat orvosigazgatója, Lénárt Endre, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ helyettes főigazgatója, valamint Miklovich János, a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljának parancsnoka. A Februári átlaghőmérséklet 7 C fok volt!

03.04
Az operatív törzs bejelenti az első magyar fertőzöttet!

03.06
2019. február 25. és március 3. között 21 300 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt, 37%-kal kevesebb, mint az előző héten. , 100 000 lakos közül 218 beteg kereste fel orvosát influenzás panaszok miatt.

Jól látható a tendencia minden évben ugyan ez volt az influenzával kapcsolatban!

OT- Lakatos Tibor Ezredes:

Eddig 4 külföldi állampolgárnál diagnosztizáltuk az új koronavírust. 3 iráni és egy Britt Összesen 39-en vannak megfigyelés illetve karanténban.

Eddig 263 vizsgálatot végeztünk el.
Zajlanak a repülőtereken a szűrések. Olasz Német és francia ország és iráni útvonalakról. Eddig 6273 szűrés történt meg. 419 határátkelést ellenőriztünk.
Szeptember 7-ig a migrációs intézkedések élnek a kormány határozata által. Az iráni vízumok kiadása megszűnt. A felsőoktatási intézményeket felszólítottuk hogy a szükséges tájékoztatást és kockázati tényezőket osszák meg a hallgatókkal.
Az OT elrendelte hogy a nemzetstratégiai vállalatok és a hatóságok alakítsák ki az intézkedési terveket.

Vagy is orvosilag járványügyileg semmi nem történt kifejezetten katonai és rendészeti intézkedéseket hoztak!

OT-Müller Cecília:

Egy járvány az egy dinamikus folyamat ezért minden nap megosztjuk önökkel a releváns információkat!
Sok információ kering sok csatornán ezért fontos hogy szakavatott szakaemberek koordinálásával végezzék a feladatokat.
február 22-én jött az iráni diák ő volt az első Semmelveis egyetemen
összesen egy 16 fős csoport van kontaktkutatás alatt.
február 28 : 20 fős party ugyan úgy 9+6 fő kontaktkutatása is zajlik egyre tágul a kör.
A második diák 28-án érkezett Magyarországra szent istván egyetem hallgatója és a dél pesti centrum korházba a feleségével együtt. Ő betartott minden kérést.
A harmadik esetre tegnap derült fény egy Britt állampolgár aki Debrecenben él és gyakran járt ki milánóba . Csaka felesége és az anyósa volt kontakt.
A 4. eset Sote-es diák felesége lett kontakt és beteg.

A kontaktkutatása folyamatban van.

OT-Szlávik János:

A dél pesti kórházban folyamatosan vizsgáljuk a két iráni polgárt hogy bennük van e a koronavírus!
A Brittnél Debrecenben vesekárosodás lépett fel de már jobban van kezeljük.
A karanténban lévő 11 lány teljesen tünetmentesek.
14 japán turista egy szállodában > a Szent Lászlóba vitték karanténba tettük és teszteljük őket.

2020.03.07
Izrael bejelenti hogy tudják a megoldást a vakcina előállításához mindent tudnak és mindenük adott!

03.08 - Lakatos Tibor ezredes

A koordinációt az operatív törzs végzi!

Jelenleg minden egyes védekezési feladat állami hatáskörbe tartozik! Megvan a 6. és 7. fertőzött is.
Az aktuális helyeztekröl az egyetemek folyamatosan tájékoztatják februári felszólítás óta az operatív törzset!
Február 28 óta vizsgáljuk a fogyasztói árakat a fertőtlenítő szereket papírárut. A kereskedelmi szektor ellátottsága zavartalan nem kell pánikolni! A fogyasztás kiegyensúlyozott.
Márc 5-7 között olaszoknál a betegek aránya 53%-al nőtt dél koreában 15% az irániak között 50 %-al! És ezek betegek!
A külfölre utazók vegyék figyelembe hogy karanténban ragadhatnak! A konzuli regisztráció fontos!

Az operatív törzs látogatási tilalom bevezetését javasolja a kórházakban és a szociális intézményekben. Az országos tisztifőorvos a javaslatot elfogadta, így az ország területén valamennyi fekvőbeteg-ellátást végző és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményben elrendeli az intézkedést. Kivételt képeznek a különösen méltányolandó esetek. Az intézkedést határozatlan időre hozza.

Vagy is olyan korlátozást vezettettnek be amit akkor kell amikor a legsúlyosabb influenzás időszak van ! És hivatalosan is heti 15.000 megbetegedés van influenzás tünetekkel!!!

Kérdés mi indokolja?

03.09 - Lakatos Tibor Ezredes

Újabb 2 beteg van
Olaszolszágból nem fogadunk repülőket
6598 személyt ellenőriztünk eddig a határokon 427 személyt ellenőriztünk
Szent Lászlóban megfigyelt irániak egy része nem hajlandó betartania kért rendelkezéseket ezért rendőri megfigyelés alatt vannak!
A járványügyi szabályok be nem tartása bűncselekménynek minősül!

03.10

A Kormány 8,7 milliárd forintot biztosít az operatív törzs számára, amelyet javaslataik alapján használnak fel. Vagy is majdnem nettó 1 milliárdot minden tagnak a mi pénzünkből!

Kérdés mire?

A korábbi kijelentés értelmében minden államilag garantált és a koordinációs és adatközlési munkát végzik és ezért fizetést kapnak! Akkor mire kell a szabadon felhasználható pénz? Komolyan felmerül több vádpont is és a bűncselekmények gyanúja! 

Lakatos Tibor ezredes

jelenleg 12 fertőzöttet tartunk számon

OT-Müller Cecília:

Az eljárásrendnek megfelelően az összes kontakt esetet megvizsgáljuk laboráns szinten még egyszer amit a WHO is előirányoz szakirodalomban az ajánlásában! 

A WHO nemsokára videokonferenciát fog tartani szóval amennyiben fontos hogy változtassunk a jelenlegi menetrenden akkor megtesszük. 

A szeretteink védelme érdekében kérem a megértésüket a látogatási tilalom miatti. Vagy is újra közölte Cecília hogy a WHO ha dönt és utasítást ad akkor változtatni fognak! Ezzel újfent kimerítette a hazaárulást!

03.11 - Lockdown 1

Az operatív törzs javaslatára a kormány különleges jogrendet, veszélyhelyzetet rendelt el Magyarország teljes területére!

Vagy is az előző napi WHO pandémia kikiáltása miatt változtatott ahogy Cecilia mondta ezzel az OT kimerítette ismét a hazaárulás fogalmát! teljesen indokolatlanul tett meg olyan lépéseket amit semmi nem támasztott alá ezzel különösen nagy vagyoni és egyéb károkat okozva!

03.11
A WHO világjárványnak minősíti a korona vírust!

Merkely Béla Péter (Budapest, 1966. június 28. -) magyar orvos, kardiológus, egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának igazgatója, a Semmelweis Egyetem rektora (2018-), a Magyar Tudományos Akadémia doktora. Orbán Viktor első számú Pandémiás tanácsadója az Egészségügyi Tanács Tagja!

"A 22-24 éves korosztály szinte veszélytelen ,ha megfertőződnek akkor is csak enyhe lefolyás alakul ki náluk. A fő veszélyt ezen korosztály mobilitása jelenti mely az idősebbeket veszélyezteti!"

03.11

Mivel a gyerekek körében nem jellemző a fertőzés, a kormány nem tartja indokoltnak az iskolák bezárását a koronavírus miatt - tájékoztatott az operatív törzzsel közös sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kormány a következő járványügyi intézkedéseket hozta:

* Az egyetemek bezárnak, holnaptól távoktatásra van lehetőség. Ezt a miniszterelnökség a sok külföldi hallgatóval indokolja, akik körében gyakoribb a megbetegedés.
Minden száz főnél nagyobb beltéri és ötszáz főnél nagyobb kültéri rendezvény betiltásra kerül.

* Bezárnak a színházak, mozik, szórakozóhelyek, de a bevásárlóközpontok egyelőre normál rend szerint maradhatnak nyitva.

* Megtiltják a beutazást Olaszországból. Ez alól kizárólag a magyar állampolgárok mentesülhetnek, ha azonban ők hazajönnek, automatikusan két hétre otthoni karanténba kerülnek.

* Felfüggesztik az Olaszországból érkező repülő- és vonatjáratokat. Ausztria és Szlovénia határán visszaállítják a határellenőrzést.

Megtiltanak minden külföldre szervezett iskolai utat, így a Határtalanul program is felfüggesztésre kerül.

* A középiskolások kéthetes külföldi nyelvoktatását jövő évre halasztják.

* Arra kérték az intézmények vezetőit, hogy minden iskolai programot, március 15-ei és más ünnepséget, tábort, erdei iskolát, külföldi utazást, osztálykirándulást - beleértve ebbe a Határtalanul! programot, az Erasmus és Erasmus+ programot, külföldi nyelvtanfolyamot és a testvériskolai látogatásokat is - mondjanak le.

* A Lázár Ervin-program keretében szervezett valamennyi programot is határozatlan ideig fel kell függeszteni.

* Az óvodák és bölcsődék nyitva tartásáról a fenntartó önkormányzatok dönthetnek

03.13 a 11 hétben
Lakatos Tibor ezredes

A magyar kormány veszélyhelyzetet hirdetett!

ujabb 3 fertőzött van
A vírust nem tudjuk megállítani az OT törzs mindent megtesz amit a kormány elrendel.
Bezártuk az egyetemeket!
Betiltjuk a 100 beltéri és a az 500 fő kültéri rendezvényeket!
Előzzük meg az álhírek terjesztését!
Egyenlőre egyedi esetek vannak a és azon dolgozunk hogy gócpontok ne alakuljanak ki!

Orbán viktor - Március 13-án!

16-val bezárnak az iskolák!

A kormányfő bejelentése értelmében március 16-tól a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket, az igazgatóknak viszont be kell menni az iskolába és a tanároknak is folytatni kell a tanítást, de digitális eszközökkel, aki tudja otthonról, ha vannak ilyen eszközeik, akkor otthonról, ha nincsenek, akkor az iskola digitális eszközeit vehetik igénybe.

Az iskolabezárásokat a hét elején javasolta a Jobbik, majd a két legnagyobb pedagógus szakszervezet, a PSZ és a PDSZ is.

A szakszervezeti vezetők felelőssége ettől a pillanattól kezdve főképpen az augusztus hónaptól felértékelődik és bűnrészesként kell elszámoltatásukat követelni! De erről bővebben augusztus végén!

03.14 - Lakatos Tibor ezredes

Megfeszített erővel dolgozunk. 6 ujabb megbetegedést regisztráltunk az elmult 24 órában mindegyiknek jó az állapota! Az okmányirodákat ne terheljék foglaljnak időpontot.

2020.03.15
Meghal az első magyar a Sars cov2 által kiváltott covid19 névvel illetett tünet együttesbe vagy annak szövődményébe vagy fene tudja miben....a hivatalos álláspont szerint koronavírusban....teccikérteni?!

03.16 - Müller Cecília!
A fertőzés egy újabb szakaszba léptünk!

Az első szakaszban egyedi jelleggel léptek fel betegségek. A következő napokban belépünk várhatóan a csoportos fertőzések szakaszában!
ez a legjobban az influenza szakaszához hasonlít.

A közösségekben nagyobb számban fognak megbetegedések fognak történni.

Már nem mérhető fel hogy ki kinek adja a fertőzést.Nem tudjuk megmondani hogy mi várható.
Nem vagyunk hozzászokva a Pándémiához nagyon kedveznek a feltételek jelenleg neki és j dolgokat kell megszoknunk. az élet nem lesz olyan amit megszoktunk minimalizálni kell a kapcsolatok és ezeket szolgálják az intézkedések!
Aki teheti maradjon otthon!
A tömegközlekedést lehetőleg mellőzzük!
A helyes kézmosásról nem lehet eleget beszélni!

A zárt terek különösen veszélyesek lehetnek.

Megszülettek olyan döntések melyek lehetővé teszik az egészségügyi átcsoportosításokat amennyiben ez szükséges!

 

A sorozat részleteket és a folytatást ITT érheted el. 

1. Operatívtörzs a boncasztalon avagy a pandémia okának feltárása! Első rész: Tavaszi Hullám! ⇒

2. Operatív Törzs a boncasztalon avagy a Pandémia okának feltárása! 2. rész - A második hullám ⇒

Hamarosan következik az Operatív Törzs a boncasztalon 3. része

Hozzászólás  

#1 Jog+Vallás= Szuper-variáns Oláh Sándor sorozatR Zoltán 2021-11-27 10:21
InfoBlokk: 1. rész. Jog+Vallás= Szupervariáns * 2021.11.26.

www.youtube.com/watch?v=PO9EOkSsvPg

InfoBlokk: 2. rész. Jog+Vallás= Szupervariáns * 2021.11.26.

www.youtube.com/watch?v=vWYRuGG_uXo

Továbbá! .

RandomBlokk: OSIVOD Lancet és a tudomány oltottakról és oltatlanokról és a posttraumás stresszindrómáról!

www.youtube.com/watch?v=HnTA11ZbBBw

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások