Print this page
2018 január 06, szombat

A magyar Szent Korona szerkezetéről

Szerző: Nagy Róbert Zoltán és Barabássy Miklós

Kedves Barátim! - Dénes barátomon keresztül Megkeresett az Úriember. Egy vita estet kért, h Szervezzek Részére kutatási témájában.

Szentkorona pántCikke csatolva! →

Az Úriember:

Barabássy Miklós Marosvásárhelyen születtem 1950-ben. 1974-ben Temesváron szereztem gépészmérnöki diplomát. Közben matematika tanítással foglalkoztam. 1985-ig a marosvásárhelyi főiskolán, és a Bolyai líceumban tanítottam docensként anyagismeretet és gyártástechnológiát (főleg a tűrés mezők és gyártási pontosságok terén). Közben egy kutató laboratóriumban anyagvizsgálatokkal és hőkezelés technológiákkal foglalkoztam. 1985-ben családommal disszidáltunk Németországban ahol rövid időn belül német állampolgárok lettünk. A Bochumi Egyetemen szereztem egy második mérnöki diplomát is. Nagyon sikeres mérnök lettem, Kölnben a Fordnak terveztem sebességváltókat és motorokat. Csúcsidőben 500 körüli mérnöki kutató-fejlesztő dolgozott a kezem alatt. A Budapesti Műszaki Egyetem tiszteletbeli tanára is lettem. Több világszabadalom szerzője voltam.

5 éve nyugdíjaztattam magam és így azonnal sikerült Magyarországra költöznünk és azóta foglalkozom mind intenzívebben a koronával.

A cikknek van egy 13 oldalas változata is ahol sokkal részletesebben van elmagyarázva az egész. Az azonban egy hetilapnak túl hosszú, így főleg a magyarázatokat vártam meg. Így is utána lehet számolni. Ez a hosszabb változat kivonata. Az egész egy készülő könyv egyik fejezete. A cél az is hogy felkeltsük az olvasók érdeklődését a könyvre, és az esetleges kételkedők nézeteit is beépíthessük a további könyvszerkesztésbe amit 2019-re tervezünk.

Előre is köszönöm, ha elolvassátok és véleményezitek!

Nagy Róbert Zoltán
20/312-5925
Matiné
éjjel - nappal délután,