Print this page
2013 február 21, csütörtök

Magyar lelkek, Magyar emberek vagyunk

Szerző: Szőnyi Bartalos Mária

Önök, akik nem magyar lélekkel bírnak annak ellenére, hogy Magyar hazánkban tartózkodnak, ideje megismerkedniük a magyarság szimbólumaival, a Magyar Zászló színeinek lélekre ható jelentőségével és jelentésével. Ezt csak akkor érezhetik, érzékelhetik igazán, ha önök is viselik a ruházatukon, a hajukban, vagy a kalapjukra kokárdát tűzve a magyar színeket.

Annál inkább fontos ezt megtenniük önszántukból, hogy egyáltalán legyen valami fogalmuk arról, milyen hatást fejt ki az önök lelkére, tudatára a magyar piros-fehér-zöld szimbolikus szín. Ugyanis önök, más országokból Magyarországra érkezők, rövidebb és hosszabb ideig itt, nálunk tartózkodók bizonyára tisztában vannak azzal, hogy önöknek fontos hozzánk, magyarokhoz, a magyar népi kultúránkhoz alkalmazkodni, mert bármennyi időre is veszik igénybe Magyarország vendéglátását, ennek a népnek a kultúráját nem befolyásolhatják, csupán megismerhetik, azaz: alkalmazkodhatnak hozzá. Amennyiben tiszteletben tartják a kultúránkat, szimbólumainkat, úgy szíves vendéglátásban részesülnek, és mi is tiszteletben fogjuk tartani az önök országának kulturális szokásait, amennyiben elmegyünk az önök országába. Így lehet a tisztelet egymás kultúrája felé kölcsönös.

Az önökre is ható szimbólumaink megjelennek az utcákon, emberek ruházati viseletében, ezért megismerkedhetnek azzal az érzésvilággal, amit a piros-fehér-zöld kokárda, szalag, vagy egy hímzett ruha, mellény, nyakkendő kivált önökből.

Mivel volt rá példa és van arra, hogy idegen országok bele akarnak szólni a magyarok szimbólumvilágának alkalmazásába, ezért nagyon sokan úgy határoztunk, hogy minden nap hordani fogjuk a Magyar Zászló színeit, a piros-fehér-zöld színt. Csupán azért tesszük, mert lelkünknek jól esik, de azért is, hogy mindenki megláthassa e színeket és érzékelje, megtapasztalhassa, hogy saját személyében, lelkében milyen hatást fejt ki.

Előkerülnek a régi hímzett ruháink és újakat is készítünk, készíttetünk azért, hogy minden országban és itthon megismerkedhessenek a magyar kultúrával. Lányaink, asszonyaink hajába piros-fehér-zöld szalagok kerülnek. Ez lesz újra a magyar divat, amely határokon átívelő jelentőséggel bírhat.

Tisztelettel és szeretettel üdvözlöm mind azokat, akik újra felvirágoztatják a piros-fehér-zöld Magyar Zászló szimbólumának lélekre és szellemre ható jelentőségét bármilyen formában, és nem csak az ünnepnapok, hanem újra a hétköznapok részévé is teszik.

Mert mi, MAGYAR LELKEK, MAGYAR EMBEREK VAGYUNK, ÉS BÜSZKÉK VAGYUNK A MAGYAR ZÁSZLÓNK PIROS-FEHÉR-ZÖLD SZÍNEIRE, DE BÜSZKÉK VAGYUNK A TÖRTÉNELMI ZASZLÓINKRA IS.