20240418
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2009 január 05, hétfő

Hogyan találtunk egymásra?

Szerző: Őszkatona

Amit eddig olvastam honlapodon abból azt veszem ki hogy társaságod gondolkodása nagyon hasonlit énmagaméhoz. Jól esik olvasni. Nem nagyon értek az internettezéshez de azt már tudom hogy egy honlap összeállitása és fenntartása komoly munka. Köszönöm hogy foglalkozol a magyarság jövőjével.

Egy öregnek az a legfontosabb hogy tovább adhassa tudását, élettapasztalatát, hitét szeretteinek. Mindenkinek megvan a saját mondanivalója, habár lahet hogy az mást nem érdekel. De az már az ő gondja. Mivel hogy én is már a naplemente felé nézek, nekem is van egy néhány gondolatom amit tovább szeretnék adni a te internettes segitségeddel.

Mindig jó ha tudja az ember kivel van dolga. Tehát egy pár szót magamról. Családom tavankúti, de engem Szegeden kapott el a sors tengere ami aztán a világ több partjára sodort. Mint minden más hontalan magyar, oda mentem ahol becsületes munkáért egy becsületes szelet kenyeret adtak. Igy keveredtem Európából, Ázsiába, Amerikába, s tovább. Katonáskodtam, fagyoskodtam az Északi Tenger partján Grönlandtól Alaszkáig, ittam a langyos angol sőrt és a japán rizsbort, miközben családom fölnőtt, a gyerekek, unokák elszálltak. Hovatartozásommal nem igen törődtem amig meg nem hallgattam Baráth Tibor bácsi előadását Montreálban évekkel ezelőtt. De akkor aztán kiborult az évtizedek óta visszaszoritott honvágy. Azóta is érdekel múltunk megismerése.

Na de most nem ez a lényeg. A lényeg az hogy az ember nem tudja merre menjen ha nem tudja hol van. És nem tudhatja hol van ha nem tudja honnan indult. Ez a valóság épp úgy vonatkozik egy nemzetre mint egy egyénre. Ezt minden gondolkodó ember tudja. Szerintem is fontos a múlt megismerése annak aki keresi Isten felé vezető útját, legyen az ember vagy nemzet.

De a múlt változik - ahogy azt az ötvenes években suttogták. És a legnagyobbat a magyar múlt változott. A kutatónak, tehát, a magyar múlt megismerése a legnehezebb. De nem csak szellemileg. Aki manapság az igazságot csak meri is keresni, azt azonnal letámadja a hazugság istene, szóval, cselekedettel, bünügyi erőszakot beleértve. A megfélemlitett vagy összevert hazafi mást nem tehet mint befogja száját és csak tovább suttog családi, baráti körökben ahellyett hogy trombitálja a világnak Isten igazságát. Manapság, a múlt megismerésének a legnagyobb akadája a félelem. Ezen a helyzeten szeretnék egy pindurka mértékben segiteni.

Amint emlitettem, mindenkinek van mondokája ami, érzése szerint, elősegiti szerettei jólétét. Ide tartozik a testi biztonságot igérő önbizalom, más szóval, az önvédelem képesség tudata. Ehhez viszont kiképzés sükséges. Sajnos az átlagos embernek, háziasszonynak ilyesmire lehetősége nincs. De ez nem azt jelenti hogy tehetettlenn áldozatként kelljen leélnie életét, félelemben, nem tudván mikor támadják le az utcán vagy otthonában, és akkor mit tehet. Az idecsatolt Egyszerü Önvédelem Sétabottal cimű begyakorolt teknika megad annyi önbizalmat amennyi kell ahhoz hogy a letámadott ne érezze magát tehetettlennek. De hangsúlyozom hogy, ha csak lehet, a veszélyt legjobb elkerülni: Csak a buta és a kakaskodó teszi magát ok nélkül veszélyhelyzetbe.

Ha jónak látod, légy szives javitsd ki helyesirásomat és tedd föl mondokámat honlapodra. Majd alkalom adtán bővitem mondanivalómat ha érdekel.

Hazafias szeretettel,
Öszkatona.

_____________________
_____________________

Én viszont jónak látom és várom is a kedves Ôszkatona minden jelentkezését. Majd itt találjuk meg mind azt amit egy tapasztal és világot látott harcos nemzettársunk reánk fog hagyni. Ez is szorossan tartozik a MAGYAR MEGMARADÁÉRT célunkhoz és eszménkhez. Isten hozta (szerintem küldte) közénk.

>Zoli<

Eltárolt hozzászólások

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások