20230604
Last updateK, 24 máj. 2022 4pm

rovas logo

2009 október 16, péntek

Ne fasisztázzanak minket...

Szerző: Geönczeöl Gyula,

Kérem emlékezzenek vissza az Orbán kormány idejéből arra a miniszteri értekezletre, amikor Önök fölajánlották a MOL-nak, hogy a kormány ÁTVESZI a GÁZ ÜZLETÁGAT, mert a MOL panaszkodott, hogy "ráfizet". Természetesen pénzt akartak kizsarolni a kormányból és a költsegvetésből. Amikor azonban a kormány bejelentette, hogy átveszi a gázüzletágat, akkor a MOL nagyon gyorsan visszatáncolt a követelésétől. Nem véletlenül.

 Ne fasisztázzanak minket, hanem választ várunk ezekre a kérdésekre

Alábbi levelemre, amelyet honlapokon lehet olvasni, nem kaptam választ a mai napig sem. Ugyanakkor Makó miatt újra és újra fel kell vetni a korrupt MOL privatizációt és az ország természeti kinceinek elherdálását. Ne fasisztázzanak minket, hanem választ várunk ezekre a kérdésekre.

Geönczeöl Gyula,
CleOHIO
2009. oktober 16

 Geönczeöl Gyula levele Peczné Gáll Ildikó részére a Nemzeti gázkincs elherdálásával kapcsolatban

2007.11.02. Kíváncsian várjuk Geönczeöl Gyula lejjebb olvasható levelére Peczné Gáll Ildikó válaszát. (szerk.) T.c. Pelczné Gáll Ildikó Képviselőasszonynak, Magyar Országgyűlés, Budapest

Tisztelt Képviselő asszony!

Előszor is szíves elnézését kérem, hogy mivel az Amerikai Egyesült Államokból írok, itt nincsenek magyar betűk, tehát pontokat, vesszőket nem használhatok.

A mai hírekben olvastam felháborodásáról, hogy csökkennek a gázár támogatások, 150-160 milliárd forintról, 80 milliárdra, ha jól értettem.

Felháborodásában támogatom Önt és szeretném hozzátenni a következőket: A Kádár korszakban az Országos Kőolaj és Gázipari Tröszt az OKGT mintegy 10 ezer kutatófúrást végzett az országban és pontosan fölmérték, hol volt található kőolaj, földgáz és melléktermékként a termálvíz. (A termálvízek kerültek egyedül helyi önkormányzati tulajdonba, jellemző módon azonban a jelenlegi kormányzat ezeket is vissza szeretné szedni, kérem figyeljenek oda, mert az önkormányzatok nem képesek minden esetben következetesen föllépni a központi erőszakoskodásokkal szemben).

A Kádár korszak óta azonban, sokkal nagyobb szélhámoskodás folyik a kőolajjal és a földgázzal, úgymint a Nemzeti Bank adósságállományával és a nemzeti vagyonnal is. A gyönge operettköztársaság kezében pedig minden elúszik. Ezért aztán egyre nagyobbak a terhek az ország megmaradt, megnyomorított lakosságán.

Az OKGT a MOL vállalattá alakult át. A MOL kizárólagos joggal rendelkezett a kőolaj és földgázügyekben. 1989-ben az ország önellátó volt földgáz termelésben és a MOL kezelte a kutakat. A MOL kizárólagos jogait azonban 1991 után a józan észnek ellentmondó módon megbontották. Már akkor fel kellett volna erre figyelni! És ma meg kellene tenni pár dolgot, mert jobb késő, mint soha!!!

A MOL fölösleges, felületes és ostoba privatizálása során a földgáz lelőhelyek jogi helyzetét, tulajdonviszonyait senki se mérte föl, nem rendezte és a MOL ezeket a lelőhelyeket a mai napig használja, gyakorlatilag a saját hasznára fordítja. Valójában az ország népe a saját területén levő földgázt egy felelőtlenül és fölöslegesen idegen kézbe adott vállalattól, a MOL-tól, méregdrága áron megvásárolja.

Kérem emlékezzenek vissza az Orbán kormány idejéből arra a miniszteri értekezletre, amikor Önök fölajánlották a MOL-nak, hogy a kormány ÁTVESZI a GÁZ ÜZLETÁGAT, mert a MOL panaszkodott, hogy "ráfizet". Természetesen pénzt akartak kizsarolni a kormányból és a költsegvetésből. Amikor azonban a kormány bejelentette, hogy átveszi a gázüzletágat, akkor a MOL nagyon gyorsan visszatáncolt a követelésétől. Nem véletlenül. Miért nem néznek ennek utána? A 160, vagy a 80 milliárd ártámogatás ugyanerről a dologról szól, mert az ország a külföldi kézbe átszélhámoskodott magyar vállatnak a saját földgázlelőhelyei termését fizeti ki az ártámogatásokon túl. Kérem mutasson nekem bárhol a világon még egy helyet, ahol ilyesmi lehetséges!

Mellékelem azt a kutatást és a vitát is, amit ebben az ügyben folytattam. 1991-ben a nevetséges 22 milliárd USD adósságot rendezni lehetett volna, de a belügyes, máig mindenható, megtűrt, és belügy szervezésében intézkedő 3-as ügyosztály nem engedte meg az adósságrendezést sem. Kérdezem, ki az úr a mai Magyarországon, hogy ekkora vagyonok eltűntetése és ekkora közterhek, 80 milliárd USD adósságok fölhalmozása lehetséges a felelősseg kérdésének felvetése nélkül? Milyen rezsim ez a hazai? A legkorruptabb banánköztársaság bárhol a világon maszületett bárány ahhoz képest, ami a mai Magyarorszagon folyik.
Benfentes üzletelésekért és külföldi kormánytisztviselők megvesztegetéséért meg az USA-ban is kemény börtön bűntetéseket szabnak ki. Sokkal kisebb ügyek miatt, ezt tegyük hozzá.

Remélem levelem nem bántja Önt, nem ez a célom, illetve remélem lesznek az Ön környezetében, akik ezeket a kérdéseket komolyan veszik és segítenek Önnek.

Bátor felvetését természetesen a fentiek tükrében szerettem volna méltányolni.

Maradok Tisztelettel,

Geönczeöl Gyula,
Cleveland, OHIO


Hozzászólások megtekintése a régi honlapról

Megnyitva 2453 alkalommal

Hozzászólni csak a bejelentkezett felhasználók tudnak

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások