20240416
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2018 február 14, szerda

Nemzetegyesítő Mozgalom NEEM

Szerző: Bene Gásbor dr.

Akik most a NEEM pártot támadják, nem csak a Jobbikot vagy a Fideszt segítik, hanem a régóta a nyakunkon ülő párturalom fennmaradását is. Azt a teljesen hamis párturalmat, amely Széchenyi István szerint megosztja a Nemzetet. Támadásukkal tehát a Nemzet egységesítését próbálják akadályozni!

2018-ban nem a baloldal győzelme, a liberalizmus visszatérése a tét – hiszen az utóbbi bizonyos szempontokból már régen beépült a hatalmi struktúrába – szerintem ugyanis az értékelvű politizálás lehetőségének visszaszerzése lenne az új képviselők erkölcsi kötelessége.

Ahogy Papp Lajos professzor úr írta: ” Évek óta érlelődött bennem egy gondolat, egy álom: létrehozni egy pártot, ami a nevében párt ugyan, a választási törvények okán, de mégis más…. Álmom volt, hogy azt a szellemiséget vigyük vissza az Országgyűlésbe, ami Széchenyi idejében volt. Önzetlen, a Nemzetükért áldozatra is képes honfitársak képviseljék az Ország és egyben Kárpát-Haza érdekeit.”

Ezen elképzelés alapján alakult 12 fővel a Nemzetegyesítő Mozgalom, rövidített nevén a NEEpárt azért, hogy ernyőt biztosítson minden alulról szerveződő közösségnek arra, hogy a saját jelöltjét indítsa képviselőnek. S így az erkölcsi alapon álló értékelvű politizálás és a pártos megosztások szembenállása között dől majd el a választási verseny 2018 áprilisában.

Akik most a NEEpárt alapító tagjait, segítőit és szimpatizánsait támadják, azok lelepleződnek. Azok bizony nem szeretnének pártonkívülieket látni a magyar országgyűlésben, mert hisznek abban a pártokráciában, amiről Bogár László közgazdász professzor azt mondta: A pártok miatt hullt a Nemzet darabokra.

Így kerülnek egy platformra a bal és jobb oldal pártpolitikusai és a liberális értelmiség szellemi martalócai. Így kerülnek melléjük azok a magukat radikális jelzővel illető és nemzeti elkötelezettséggel bíró pártocskák és személyek, akik ebben a teljesen értelmetlen és a „szalámi taktikára” építő választási harcban épp a NEEM pártra kezdenek tüzelni. Holott bizniszpártok és esélytelenek tömege jelenik meg a színen. Olyanok, akik félmilliárd közpénzt fognak elpocsékolni a választási cirkuszban csak azért, hogy a nagypártok közül biztosan nyerjen az egyik, s biztosan ne legyen pártonkívüli képviselő az országgyűlésben. Hiszen azok képesek lennének félretenni az önös érdekeiket és nem kellene igazodniuk a pártfegyelem alapján rájuk osztott szereppel. Helyette a lelkiismeretük alapján szavazhatnák meg a nemzet számára fontos törvényjavaslatokat, nem nézve, hogy melyik oldal terjesztette be azokat!

Félelmetes jövőkép ez a pártokrácia számára!

Megjelenne az Országgyűlésben eddigi pártképviselőkkel szemben a valódi népképviselő: a nemzet követe! No ezt nem akarják azok, akik most támadásba lendültek! S megjósolom: nem fogják abbahagyni, mert főnökeik nem engedik!

Dr. Bene Gábor

Forrás: Nemzetegyesítő Mozgalom

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások