20230203
Last updateK, 24 máj. 2022 4pm

rovas logo

2014 január 24, péntek

Európai Unió az akácfák és a méhek ellen

Szerző: fenyorveny.hu

A meghatározó agrár- és erdészeti szakmai szervezetek teljes megdöbbenésüknek adnak hangot, hogy az Európai Unió az akác korlátozására, kiirtására, illetve támogatásból történő kizárására törekszik.

akacmezA szakmai szervezetek emlékeztetnek, hogy az Európai Unió akácállományának a fele Magyarországon található, ez a mennyiség a hazai erdőállomány egynegyedét teszi ki. A szakma szerint tudományos szempontból kiemelendő, hogy az Európai Unió egy olyan fafaj visszaszorítására és kiirtására törekszik, mely számos gazdasági, környezeti és klimatikus előnyt kínál. Kiválóan alkalmas a futóhomok megkötésére, s így a talajerózió megállítására. Őseink ezért tudatosan telepítették még a XVIII. században. Az akác méztermése nemzetgazdasági jelentőséggel bír, a magyar méz döntő része akácméz.

Továbbá az akác kérge számos gyógyszer és gyógyhatású készítmény alapanyagaként szolgál, köhögéscsillapító és gyomorsavszabályzó hatása széles körben ismert. Az utóbbi időben virágának gasztronómiai jelentősége megnőtt, gondoljunk csak az akácteára. Külön kiemelendő, hogy az akác kemény fája lehetővé teszi a fa ipari felhasználását. Az akácból készült oszlopok, támok, szőlőkarók, árvízvédelmi oszlopok, karámfák, kerítéselemek, parketták és bútoralapanyagok keresettek egész Európában.

Az akác jól tolerálja az éghajlatváltozást, a talajvízszint csökkentésének következtében több térségben kizárólagos fajtává vált. Az akác a faanyagban megkötött légköri szenet egyik leghosszabb ideig tároló fafaj. Az akác tüzelőértéke kiváló, ezért mind tűzifának, valamint megújuló energetikai - biomassza - célokra jól használható, energetikai ültetvényeken kedvelt fafaj. Nem véletlen, hogy számos európai uniós tagállam és más országok tanulmányozzák az egyedülálló és fenntartható magyar akácgazdálkodást, s gondolkodnak az akác országukban történő elterjesztésén.
Össztűz alá vette az EU az akácot:

UNIÓS CÉLKERESZTBEN AZ AKÁCMÉZ → ECHO TV →

Gyakorlatilag egyetlen törvény szövegének módosításával kiszolgáltatták hazánkat a GMO maffiának. Mivel hazánk továbbra is az Európai Unió tagja, a határellenőrzés hiánya és a törvény által engedélyezett hiányos tájékoztatás miatt Magyarországot is eláraszthatják olyan termékek, melyek genetikailag módosított alkotóelemekkel fertőzöttek.

GMO-FERTŐZÖTT MÉZ MAGYARORSZÁGON

Az Európai Parlament határozott arról, hogy a virágport mostantól a méz természetes alkotóelemének kell tartani, nem pedig összetevőjének. Emiatt mostantól a címkéken nem kell feltüntetni a genetikailag módosított virágpor jelenlétét, mert a mézben a virágpor aránya nem haladja meg azt a mértéket, amely fölött a törvény szerint az alkotóelemeket jelölni kell. Gyakorlatilag egyetlen törvény szövegének módosításával kiszolgáltatták hazánkat a GMO maffiának. Mivel hazánk továbbra is az Európai Unió tagja, a határellenőrzés hiánya és a törvény által engedélyezett hiányos tájékoztatás miatt Magyarországot is eláraszthatják olyan termékek, melyek genetikailag módosított alkotóelemekkel fertőzöttek.

Ennek hatásáról pedig már nyugaton is meggyőző tanulmányok születtek. Emlősökön végzett állatkísérletek bizonyítják, hogy a genetikailag módosított élelmiszerrel etetett élőlények génállománya már néhány generáció után súlyosan roncsolódik, életképtelen, születésüknél fogva beteg egyedeket hoznak a világra. Az ember jóval hosszabb élettartama miatt lehetetlen vizsgálni és érdemben bizonyítani, hogy a GMO-fertőzött élelmiszerek fogyasztása hosszabb távon milyen hatással van az emberi génállományra, de az emlősökön végzett állatkísérletek eredményei miatt a minimum az lenne, hogy bizonyító erejű, átfogó vizsgálatok befejeztéig évszázadokra betiltják a génmódosítás minden formáját, mert a táplálékláncon keresztül igen hamar az emberi szervezetbe kerülhetnek a "hibás programok".

Ezzel szemben az EU gyakorlatilag eltörölte a GMO-val fertőzött méz forgalmazására vonatkozó korlátozásokat. A magyar EU-képviselők ugyan bírálták a törvénymódosítást, de ez édeskevés. Ultimátumot kell adnunk az Európai Uniónak! Vagy visszavonják a törvény módosítását, vagy Magyarország lezárja a határokat és lépjen ki a schengeni-övezetből! Nem engedhetjük, hogy a GMO-szennyezett termékek elárasszák Magyarországot! Továbbá hazánk számára nemzetbiztonsági kockázatot jelent a szomszédos országok által alkalmazott GMO-szabályozás is, mert amint egy szomszédos ország is enged a korlátozásokon, a beporzáson keresztül a fertőzés pillanatok alatt hazánkban is jelen lesz. Akkor pedig már késő.
Követeljük, hogy az EU képviselők adjanak ultimátumot az Európai Uniónak! Követeljük, hogy Magyarország nyilvánítsa nemzetbiztonsági kockázati tényezővé a GMO kérdést! Követeljük, hogy Magyarország lépjen ki az Európai Unióból és a schengeni-övezetből!

Forrás http://www.fenyorveny.hu/2014/01/europai-unio-az-akacfak-es-mehek-ellen.html

hidfo.net/Lépjünk ki az Európai Unióból (facebook)


Beküldte Ugrin András

Megnyitva 4340 alkalommal

Hozzászólás   

#4 égaljaTengerszem 2014-01-30 22:00
miért irsz Te is olyan cikket amit fentebb látható :sad:
#3 Nagyég aljaithaka 2014-01-30 21:26
NINCS, NINCS, NINCS !!! nekünk igaz Magyaroknak szűkségünk az EU-ra, még eddig mi hasznunk volt belölle ??? semm !!! sött a rengeteg vesztükt ! kiirtották a sertés, a Marha, a juh állományainkat azért, hogy Kertész Ákos által be hurrogott moslékal etesenek ami megvan fertőzve génállományal, nézetek magatok körül tisztelt Magyar testvéreim, mitök járjátok bucsujárásként az orvosokat, azért mert a gyogyszert elkell adni a multiknak a betegek meg nem gyogyulnak, a másik oldalon meg a zsidó orvosok 5-7 ezer forintért vizsgálnak és irnak receptet, a multik áruházából vásárolt génkezelt élelmek kifordul az ember szájából, rengeteg gyomorrák, vastagbélrákban halnak el az emberek, mitgondoltok mitöl vannak ezek, a fehér lepelt már nem lehet tovább huzogatni a hazugságukon, hogy elfedjen minden mocskosságukat. EU hagyjad Magyarországot békében, II. - világháború után is talpra áltunk mi Magyarok, most nem rombolta le a bomba házunkat és csak sanyarogunk mert a rengeteg pénzünket zsebre vágta az EU- meg a drága politikusaink, nem csak Magyarországon, hanem egész EURÓPÁBAN !!! Aki hazugságra épitette fel a várát, az mindég inog mert akarhogyan is csicsergi az emberek fülében a ravaszságát az sosen hangzik szavahihetöen ! Nem kell nekünk Kertést Ákos, sem az EU, szeretnénk már ön-ön magunkat eltartani, nem a segélyezetteket hizlalni munka nélkül, és szaporitani a Magyarnép terhét elégvolt a rabszolgaságunkból ! :eek:
#2 2234 MaglódSzabó József 2014-01-29 09:27
Vér lázító amit az EU akar csinálni az akácosokkal.Emlékezünk a sertésekre szarvasmarhákra libamájra alma..........s még sorolhatnám.Most az akác,majd a fenyő,nyár,s így tovább amíg minden el nem fogy.(A Franciák érdeklődnek az akác telepítése iránt.)Kérdés:Szükségünk van nekünk így az EU.ra?
#1 ismerősmehecske 2014-01-28 10:49
Ugyanazt akarják eljátszani mint a cukorrépával,sertés állománnyal,szarvasmarhával és sok egyébbel.Kiakarják irtani a Magyar méz piacot.

Hozzászólni csak a bejelentkezett felhasználók tudnak

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások