Print this page
2012 augusztus 08, szerda

Kínai méreg a tejporban (is)

Szerző:

Honfitársunk elküldte hozzám is figyelmeztető kör-levelét, hogy jelentessem meg a nagyobb tömegek elérése érdekében. Azonnal egy gyors kutatásba kezdtem a svéd cikkek közt is mert még én is használok tejport kenyérsütéskor. Sajnos amint bepötyögtem a google-ba a "MELAMINE" a tejben, (persze svédül) Azonnal kidobott néhány cikket 2008-tól de még 2010-ben is találtak a kínai tejporokban ezekből a mérgekből.

Azt állítja a kínai kormány, hogy 2008-ban két embert kivégeztek ez végett, mert legalább 6 gyermek halt meg a 300 000 gyermekből akik megbetegedtek ettől a méregtől. Tehát ez a körlevél igen is nagyon fontos, hogy tejesítést kapjon. Ide teszek három svéd cikk linket ennek alátámasztására:

 Melamin i mjölkpulver i Kina/ Melamin Kínában a tejtermékben/ - Ebben a cikkben még 2008-ban leírja, hogy a svédországi "Arla Foods" is együttműködik a kínai "Mengniu Dairy" céggel mely többek-közt tejport is termel Svédország számára is.

Melamin i mjölkpulver i Kina / Melamin Kínában a tejtermékben/ - Ez a cikk már 2010 ben jelent meg melyben találgatnak, hogy a két évvel azelőtti csomagokból maradt volna fel termék, vagy újabb mérgezésről van szó, de újra csak a kínai tejporban találták.

Gift hittat i kinesisk mjölk / Mérget találtak a kínai tejben / - Ez a cikk is 2010-ben foglalkozik ugyanevvel az esettel ahol leírja, hogy 500-szor több melanin-t használtak a ?"megengedettől"? Már az is kérdés miért van egyáltalán megengedett méreg? Leírja, hogy ez ipari vegyszer amit amit különben a plasztiktermékekben, műtrágyákban és a betonban használják.

Az ország kódokat nem ellenőriztem le, de bízom azok helyesek. És most a levél közlése: >Zoli<


MI AZ, AMIT MA MÁR EGYÁLTALÁN MEG SZABAD VENNI ???? /Vagy csak hülyítik az embert ????????????Élj állandó veszélyérzettel?/ MA MÁR ELLENŐRIZETLEN ÁRÚK TÖMEGE KERÜLHET A BOLTOK POLCAIRA ????????? MI AZ ÁLLAM SZEREPE ?????????? MA MÁR MINDENBEN MAGUNKRA VAGYUNK HAGYVA ???????
RENDEZZÜNK BE OTTHON EGY VEGYI LABORT ??????

NOS, EZEK UTÁN ELKÜLDÖM AZ ALÁBBI LEVELET !!!!!!

 Itt kezdődik:

Küldjétek tovább akinek csak lehet!!
A vonalkódokkal is lehet , SŐT KELL az árucikkek
között VÁLOGATNI !!! A magyar termékek támogatása pedig
kötelességünk is lehet(ne)!!

1. Ne vegyetek semmilyen tejport, krém vagy tejterméket ami Kína-i (Hong Kong) és Taiwan-i eredetű, mert MELAMINE-t tartalmaz.
Ez egy ipari vegyszer, amiből előállítják a műanyag tányérokat, vagy deszkalapokat. A MELAMINE, ha bekerül a szervezetbe, leblokkolja a májat, vesét (a vese nem tudja feldolgozni és vesekövet csinál) és olyan kárt tesz benne hogy visszafordíthatatlan, és nagyon sok esetben halálos.

Aki pedig átvészeli (nem hal bele) annak 3 naponként vérszűrés alá kell vesse magát, hogy életben maradjon, és örök életen keresztül vesebeteg lesz, amit nem lehet egyáltalán gyógyítani.

Ma már olyan betyár világot élünk, hogy a kínai üzletemberek nem teszik rá a nevüket a termékre hogy "Made in China" = "Kínában készített", mert tudják, hogy a világ nem veszi meg a termékeiket, és ezért ők mindent megtesznek, hogy elrejtsék a származás eredetét.

Inkább kódokat használnak gondolván arra, hogy az emberek nem tudják és nem fognak rájönni a termék eredetére.

A kormányok nem tesznek semmit ellene, és nem is tiltják be ezeket a termékeket, vagy legalább a fogyasztókat informálnák, arról, hogy totálkáros minden, ami a fenti felsorolt országokból dömpingben jön be.

Sok nyugati ország importálja és ebből a (tejtermék) alapanyagból készítenek sok mindent mint: cukorkát, csokit; a süteményekben, még a pizzatésztában is megtalálható. A kávéházakban a tejes kávét (capuccino, stb.)

Az első 3 szám a BARCODE (VONALKÓD) - ból az országot mutatja, hogy a termék honnan származik. Minden barkód "első 3 száma", ha ezekkel a számokkal kezdődnek 690, 691, 692, stb. egészen beleértve a 695-öt, az mind "MADE IN CHINA" .

Azok atermékek, amik 471-el kezdődnek "Made in Taiwan" .
Nekünk jogunk van ezeket tudni, de az állam ebben nem segít.
Ezért résen kell legyünk és tanítsuk egymást, hogy ne kerüljünk bajba.

Tehát ha megtanulunk egy pár bárkódot, akkor mindjárt könnyebb:

690 ~ 695-ig Made in China .
471 ~ Made in Taiwan
00 ~ 13 USA & CANADA
30 ~ 37 FRANCE
40 ~ 44 GERMANY
49 ~ JAPAN
50 ~ UK
57 ~ Denmark
64 ~ Finland
76 ~ Switzerland and Liechtenstein
628 ~ Saudi-Arabia
629 ~ United Arab Emirates
740 ~ 745 - Central America (Közép Amerika)

480 ~ Made in the Philippines(Fülöp szigeti), és

599 MAGYARországon előállított termék; ezt vegyétek!!

Kérlek, küldd tovább, és nagyon vigyázz az egészségedre !!!

Beküldte: Begovits László


Egy később felfedezett cikk mely nagyon is ide illik.

Formaldehiddel kezelt kínai kel

A gombáknak és a tenger gyümölcseinek tartósításához is használják

Kína legjelentősebb zöldségtermelő bázisában, a kelet-kínai Santung tartományban mérgező formaldehiddel tartósítják a szállításra váró friss káposztákat. Mint kiderült, a jelenség általános, a „titkos” gyakorlat szakmai berkekben régóta ismert. Nyilvánosságra kerülése az online blogokban komoly felzúdulást keltett, s a kínai élelmiszer-hamisítások újabb botrányaként emlegetik.

Az oknyomozó civilek arról számoltak be, hogy a nagybani zöldségárusok Csingcsou (Qingzhou) településen formaldehidoldatot szórnak a kínai kelre, hogy piacra kerüléséig a hosszú úton is „friss” maradjon. A Hszinhua hírügynökségnek a hírek nyomán készített összeállításából az is kiderül: az eljárás immár több éve „népszerű” módja a zöldségek „frissen tartásának”, s nem csak Csingcsouban, a kínai kel hagyományos termőhelyén. Innen egyébként főleg az északkeleti országrészt és a környező – keleti parti – tartományokat látják el a népszerű zöldségfélével.

Ha a „kezelés” elmaradna, a teherautókra szorosan felpakolt káposzták 2-3 nap alatt megrohadnának – magyarázta egy termelő. Mint mondta, ezért is hunynak szemet a gazdák a szállítók, kereskedők bevett gyakorlata felett.

A rendőrség megkezdte az ellenőrzéseket, és kereskedők tucatjait hallgatták ki, többeket tetten értek. Az egyik érintett kereskedő elmondta, úti célja 10 órára van, s ezért kénytelen a kémiai megoldáshoz folyamodni. Megjegyezte: csupán azt teszi, amit mások is 3-4 éve. A zöldségkereskedők Santung és Hopej más részein ugyanígy járnak el.

A vegyszert szakboltban vásárolják, 2,5 liter csupán 1 eurónyi jüanba kerül, s ez a mennyiség 20 tonna zöldség frissen tartásához elegendő. A szert leginkább a tavasszal és nyáron betakarított káposztára fecskendezik, télen, a csúcsidőszakban, nincs rá szükség.

A kihallgatott kereskedők elmondták, ők maguk is fogyasztják az effajta káposztát, csupán előzőleg lehántják róla a külső leveleket, levágják a törzsét és jól megmossák.

Tunghszia (Dongxia) járásban biztonsági ellenőrzésbe kezdtek, amely 46 mezőgazdasági feldolgozóra, 80 kereskedőre és csaknem 400 termelőre terjed ki. Ezzel egy időben hatalmas, a formaldehid egészségre káros hatására és ellenőrzésekre figyelmeztető poszterek út menti elhelyezéséről döntöttek. A megoldás a hűtőkocsi lenne, de ezek megvásárlása jelentős befektetést igényel, a termék árát pedig megdrágítaná.

Korábbi jelentésekből arra lehet következtetni, hogy a formaldehidoldatot más helyeken a gombáknak és a tenger gyümölcseinek tartósításához is használták. A formaldehid elsősorban fertőtlenítésre, tartósításra és balzsamozásra használt vegyi anyag; mérgező és rákkeltő. Különösen veszélyes a bőrre, a szemre és a légzőszervekre. Az élelmiszerekben E240 néven terjedt el. Az Európai Unióban tartósításra és balzsamozásra 2007 ősze óta tilos használni, az Egyesült Államokban szintén rákkeltő anyagnak minősítették.
 

http://www.magyarszo.com/fex.page:2012-08-02_Formaldehiddel_kezelt_kinai_kel.xhtml