Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

Sze2020Oct21

2020. Április 17., Péntek 17:17

A privatizált közhatalom visszatársadalmasításáról

Írta:  Király B Izabella
Értékelés:
(20 szavazat)
(egy háziasszony agymenése a rendszerváltás lehetőségéről)

A felhatalmazási törvénnyel Orbán világossá tette, hogy egy-személyben ő a felelős mindazért, ami ebben az országban történik. Aki visszaél a teljhatalommal, meglehet, hogy a végzetét provokálja. Egy táborba hozhatja az ellenfeleit. Mert mi lenne, ha az önkormányzatok vezetői elfelejtenék a párthovatartozásukat, és a helyi lakosság érdekeinek a védelmében összefognának? És szervezett formát is adnának ennek az összefogásnak!

A rendszerváltozás (1990) a magyar társadalom többsége számára katasztrofális következményekkel járt. Mára aztán nem csak az össznemzetet illető közvagyon, de a közhatalom is „privatizálódott”. A valaha vívmányként követelt többpárti parlamenti demokrácia önmaga karikatúrájává vált.

A politikai pártok felett eljárt az idő. Mára csak a polgármesterek összefogásától remélhető olyan erő, amely képes lehet a szükséges és időszerű rendszerváltozás megvalósítására. A polgármesterek többsége felelős vezető, és nem pártkatona, és nem tolvaj, gazember. Tisztában vannak a településük lakóinak minden problémájával. Sokan közülük az ország-világ helyzetét is világosan látják.Magyarországon 3154 település van. Közigazgatási határaikkal lefedik az ország teljes területét. Minden polgármester köteles a helyi lakosság érdekeit képviselni. Közhatalmi helyzetüket tekintve a legnagyobb legitimitással rendelkező közszereplők. Őket a helyi lakosság többsége közvetlenül választotta. (Nem úgy, mint a miniszterelnököt, vagy a köztársasági elnököt!) Történelmi a felelősségük, de a lehetőségük is! Ők beindíthatnák a több lábon álló helyi gazdaságot, ezzel az ország gazdasági és társadalmi életét is! (Az önkormányzati fejkvótának, és az alanyi jogon járó nemzeti osztaléknak hitelek nélkül is meg lehet teremteni a fedezetét.) A polgármesterek esküjüket ezzel a mondattal zárják: „Tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorlom.” Ha a hatalom nem képes az össztársadalmi érdek érvényesítésére. akkor a polgármestereknek élniük kell az „ellenállás történelmi jogával”. Milyen szép lenne, ha Magyarország polgármesterei mutatnák meg a döglődő kapitalizmus népeinek a békés, törvényes kiutat a globális válságból! Nyergelj! Fordul! Go Local!

Törvényes akadálya nincs, hogy a polgármesterek egy Országos Gyűlésen megtárgyalják a kialakult helyzetet, és számba vegyék a lehetőségeiket. Akár egy árnyékkormányt, és miniszterelnököt is javasolhatnának. Miért ne? A társadalom a polgármesterek közreműködésével egyszerűen és békésen visszaszerezhetné a közhatalmat. Ebben természetesen minden egyes állampolgárnak felelőssége és szerepe van. Sürgős lenne!

Beküldte Király B Izabella

Megjelent: 368 alkalommal

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 68.2%Austria 1.3%
Romania 5.1%Canada 1.1%
United States 4.5%France 0.9%
Ukraine 3.4%Sweden 0.8%
Russian Federation 2.8%Switzerland 0.4%
Germany 2.4%Netherlands 0.2%
Slovakia 2%Australia 0.2%
United Kingdom 1.9%Kuwait 0.1%
Norway 1.4%Italy 0.1%
Serbia 1.4%Poland 0.1%

Today: 584
This Week: 1815
Last Week: 4695
This Month: 14198
Last Month: 18110
Total: 2493591

Belépés