Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

Sze2020Oct28

2016. Október 13., Csütörtök 17:04

Szírek Pannóniában

Írta:  Péterfai János István
Értékelés:
(5 szavazat)
Magyarországon, 2016 október 2-án lezajlott a népszavazás, aminek eredményeképpen a szavazók 98 %-nál magasabb arányban úgy döntöttek, idegenek, példának okáért Brüsszel hivatalnokai ne dönthessék el, kik telepedjenek meg az országban. A népszavazás további sorsa a Parlament kezében van.

A Közel-Keleten több országban is borzalmas öldöklés zajlik, a menekülő tömegek Európa felé veszik az irányt, Merkel kancellár invitálára. A rendkívül gazdag arab államok nem fogadják be a menekülőket, akik között nagyon sok a szíriai. Más menekülők is vannak, Irakból, Afganisztánból, sok a keleti keresztény, valamint az olyan személy, aki a jobb élet reményében hagyja el hazáját. A háttérben tőkés körök ügyködnek, azzal a hátsó céllal, hogy elpusztítsák a mai keresztény többségű Európát. A beözönlők többsége muszlim vallású, sok közöttük a rejtőzködő terrorista.

A történelemben egyszer már megtörtént, hogy szírek nagy számban laktak Pannóniában. A Római Birodalom idején, amikor a provinciákban keveredhettek a néptömegek, Pannóniába is sokan költöztek más területekről. Szírek is érkeztek szép számmal. A népességen belül a szírek erősen elkülönültek a többségtől. A 2. század végétől a szír vallás templomai a különböző városokban egymás mellett épültek fel. A szírek saját anyanyelvükön kívül elsősorban görögül beszélhettek, míg a pannónok és kelták főleg a latint használták.

A szírek öntudata attól is erősödhetett, hogy a 3. század egyes császárai családi kapcsolatok révén is kötődtek Szíriához. Septimius Severus felesége szír volt, utána Elagabalus és Alexander Severus már szír származásúak. A császárok nagy kedvezményekben részesítették a szíreket, ami miatt a lakosság körében csak gyűlt a harag. Amikor a pannóniai és germániai légiók fellázadnak Alexander Severus ellen 235-ben, és meggyilkolják, akkor az utána következő császár, Maximinus a hadsereggel öleti le a szíreket. Tóth István: A rómaiak Magyarországon című könyve így mutatja be a szírek pannóniai kipusztítását.

Más leírás szerint a nép mérhetetlen haragja az igazságtalan kedvezmények miatt, vetett véget a szírek pannóniai jólétének. A szírek kaptak néhány napot, hogy hagyják el a tartományt, akik nem menekültek el, azokat megölték.
Később gótok és alánok, majd a hunok, utánuk a langobárdok települtek be Pannóniába.

Azt le kell szögezni, hogy Pannónia népességében ősidőktől kezdve, jelentős volt a magyarul beszélő lakosság. Rovásírásos feliratok 30.000 év óta folyamatosan készültek nem csupán a Kárpát-medence, de szinte egész Európa területén. Az illyr és pannón földrajzi névanyagban is jelentős a magyar nyelvű bizonyítékok sora. A Sza nép Szala (ma Zala) megye környékén élt. Augustus Szavárdiából, az Eufratesz felső folyásától, telepít át Pannóniába sok szavárdot, mert a szavárd magyarok és a szírek között folyamatos volt az összeütközés. Később Claudius császár alapítja Sza Váriát, amit Szaváriának nevezünk, a benne lakó Sza, vagyis egy magyar nyelvű nép után. A Sza nevű magyar nyelvű népről több jelentős történészünk is megemlékezik. Úgy tűnik, a szírek agresszív megnyilvánulásai már nagyon régiek. Talán összefüggés lehet az Augustus korában történt áttelepítés, és a pannóniai szírek elleni népharag között.

Csupán hallottam, amit bizonyítani nagyon nehéz, hogy a mai Szíriában az alaviták az egykori magyarok (szavárdok) utódai, a szunniták viszont más népektől erednek. Talán ez is oka lehet a szíriai rettenetes polgárháborúnak, aminek legyen mihamarabb vége!

Megjelent: 1058 alkalommal

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 68.2%Austria 1.3%
Romania 5%Canada 1.1%
United States 4.5%France 0.9%
Ukraine 3.4%Sweden 0.8%
Russian Federation 2.8%Switzerland 0.4%
Germany 2.4%Netherlands 0.2%
Slovakia 2%Australia 0.2%
United Kingdom 1.9%Kuwait 0.1%
Norway 1.4%Italy 0.1%
Serbia 1.4%Poland 0.1%

Today: 172
This Week: 1696
Last Week: 5363
This Month: 19442
Last Month: 18513
Total: 2498835

Belépés