Print this page
2013 február 03, vasárnap

Nyilt levél a Miniszterelnök Úrnak

Szerző: Fodor Sándor

"Kérem , vegye példaértékűnek az izlandi államfő gondolatát , miszerint : "a pénz piacok érdekei a fontosabbak vagy az átlag emberek demokratikus jogai ?" ! Ő az utóbbit választotta ."

Miniszterelnök Úr !

Nem tudom , levelem eljut-e Önhöz , esetleg , ha el is jut meghallja-e , hogy nem hátsó szándék vezetett e levél megírásához ! Egy sóhaj ez , amit tekintsen óhajnak , figyelem felkeltésnek !

Nem hatalmazott fel senki sem , hogy ezt a levelet megírjam , de a napjainkban zajló történések erre kényszerítenek .

Ön Miniszterelnök Úr , a 2/3-s szavazattal hatalomra jutott pártja és ez a társadalmi rend MEGBUKOTT ! Nincsenek kétségeim , hogy a régebbi szándékai nem NEMZETÓVÓ tettekkel voltak töltve . Azonban a kezdeti lelkesedése , amikor még megfelelő kommunikációja is volt az ország népe felé , alább hagyott és megváltozott valami hatására !

Az Ön és Önök kommunikációját és cselekedeteiket elemezve , már nem látszik , hogy a NEMZETET , az ország népét és annak érdekeit képviselik ! Ha hinnék az összeesküvés elméletekben , ami ugye "badarság" , azt mondanám , hogy egy másik , egy "HÁTTÉRHATALOM" érdekei vannak előtérben .

Már hiába próbálják JOGI és más egyéb buktatókra hivatkozva elhitetni az emberekkel , hogy a javulás nagyon hosszú folyamat és még várjunk türelmesen , mindenki látja , hogy lefelé csúszunk .

Nos , felhívom a figyelmét , hogy a türelem elérte a KRITIKUS HATÁRT ! Innentől , már abszolút az Ön , Önök felelősége , hogy mi fog történni az országban . Önök , beleértve a 23 év óta kormányon lévő politikai elitet is, mély nyomorba taszították az országot és az itt élő emberek többségét. Akarva-akaratlanul asszisztáltak ehhez a folyamathoz az emberek megosztásával. Ám a kritikus határ elérésénél már nem lesz az embereknek veszíteni valójuk és a kisebb-nagyobb csoportokra megosztva nem tudni, milyen indíttatásból (félő, bosszúvágy) és milyen eszközt ragadva próbálnak érvényt szerezni sérelmeiknek. Titkon bízom benne, nem ez az Önök célja !

Miniszterelnök Úr ! Ahhoz , hogy ezt a folyamatot megállítsa egy dolgot tehet . Vegye a bátorságot , álljon ki a népe elé és a népe mellett !!! Valljon színt , álljon ki az elesettek mellett , cselekedetekkel !! Hagyják abba a jogi és egyéb csűrést-csavarást !!! Határozza el , kit képvisel , kinek az érdekeit SZOLGÁLJA ?!

Kérem , vegye példaértékűnek az izlandi államfő gondolatát , miszerint : "a pénz piacok érdekei a fontosabbak vagy az átlag emberek demokratikus jogai ?" ! Ő az utóbbit választotta .

Ezt , még most Ön is eldöntheti , még meg van az a lehetősége , hogy a történelmi arcképcsarnokba hova kerüljön a későbbiek folyamán !

Engedje meg , hogy Mahatma Gandhi szavaival búcsúzzak :

"Kétféle hatalom létezik. Az egyik a büntetéstől való félelemmel éri el a célját, a másik szeretetteljes cselekedetekkel. Az szereteten alapuló hatalom százszorta hatékonyabb és maradandóbb, mint az, amelyik a büntetéstől való félelemből ered."

"Ha Isten velünk , ki ellenünk "?!

Fodor Sándor

Megnyitva 2374 alkalommal