Print this page
2022 július 17, vasárnap

A Big Reset-ről...

Szerző: Pataky Zoltán

„Vagyok, mint minden ember, fenség” /Ady Endre/ --- Emlékezzünk / Európa halála Vajon mi is el leszünk temetve, vagy csak ott leszünk az Öreg Hölgy temetésén? Emlékezzünk!

Nem tudok megbékélni azzal, hogy egy véget nem érő őrületbe kergetnek bennünket a korona-vírussal és mindazzal, ami mögötte van. Mert mi is megy végbe? A Világgazdasági Fórum alapító elnöke nemrég nyíltan beszélt egy Big Reset-ről - nagy újraindításáról - s biztosan tudom, az emberek többségének elkerülte a figyelmét, nemcsak ez a kijelentés, hanem legfőképpen annak lényege és a benne rejlő szándék-, amely ma már nem más, mint a kimondottak kivitelezése. Mert mit is mondott ennek kapcsán a nagy „megváltó“? Értelmileg adom át azt, amit mondott.

A váltás után boldogok leszünk, magánélet és tulajdon nélkül!

Marxista-kapitalista alapon folyik ennek az agyrémnek a megvalósítása! Mert ugyebár, a szocializmus nem vált be, éppen úgy, mint a kapitalizmus sem, és mint korábban a feudalizmus is csődöt mondott. Csődöt mondtak a rabszolgatartó társadalmi formák minden időkben, s mégis bevettük, szót fogadóan az éljen a szabadság, a test vériség, egyenlőség maszlagot. És mivel nem vagyunk hajlandóak térdre rogyni előttük, hát térdre kényszerítenek bennünket vírussal, erőszakos bevándoroltatásokkal, azok akik tömeggyilkosok,  bérencek, nemcsak Európában hanem az egész világon. Azok például, akik azt mondták mindössze 7-8 (!) évvel ezelőtt hogy „Wir schaffen das“ meg társaik az antifa szervezet, akiket ilyenek irányítanak, pénzelnek és bevetnek a nemzetállamok ellen miközben, Rómában a pápa „menekültek“ lábát mossa, és a terrortámadások után, mint Nizzában és Németországban, a karácsonyi vásárban tömegével öltek meg ártatlan embereket. Jogokat harsognak azok számára, akik sohasem tettek még egy szalmaszálat sem arrébb a fejlődés, a kultúra és megértés útjából. Ezek pedig egyre többen vannak.

Egyik gusztustalan, embert gyalázó formája - többek között - az LMBTQ is! Gondoljunk csak a Meseország mindenkié, förmedvényre, amelynek veszélyeit ma talán még fel sem fogtuk! Vergődik Európa, és miközben én Európa halálával foglalkoztam, mintha valami, vagy valaki megerősíteni akarná mindezt, Bécsben megtörtént a tragédia! Így azt, amit a végére tartogattam, előbb fejtem ki. Nézzük meg Európa térképét. Melyek azok az államok, amelyek a leginkább egyelőre még csak veszélyeztetettek. Tudjuk, hogy Franciaország, Olaszország elveszett, sajnos Ausztria is beállni látszik a vesztesek soraiba, mert akkora a muzulmán vallású emberek száma, hogy szinte „kínálkozik“ a vesztesek sorába való belépés!

Sajnos. Akkor, amikor Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy megvan a valós veszélye annak, hogy a bevándorlókkal terroristák is bejönnek Európába, az EU liberális oldala nemhogy felhorkant hanem kígyót békát üvöltött rá! Legkésőbb a bécsi események után, rá kellene jönnie az EU vezetőinek arra, hogy végzetes hibát követtek el! De, „Wir schaffen das!“ Ehhez jön még a vörös cseresznye a hófehér habos tortára Ausztria vezetőjének, Kurz kancellárnak aranyköpés sorozata. Idézet: „Kurz óva intett a társadalmi szakadástól.

A kancellár szerint a történtek nem a keresztények és a muszlimok, vagy Ausztria és a migránsok összeütközéséről szólnak. "Sokkal inkább azok között zajlik a küzdelem, akik hisznek a békében, és akik háborút akarnak" - vélekedett. Megjegyezte: a vallás és a származás nem indokolhatja a gyűlöletet. Hozzátette:“.. az ellenség az iszlamista szélsőségesség, nem a muszlimok. Sohasem felejtjük el a tegnap este áldozatait, és közösen megvédjük alapértékeinket" - szögezte le, hozzátéve, hogy egy idősebb férfi, egy idősebb nő, egy fiatal férfi és egy pincérnő vesztette életét a támadásban. "Nem hagyjuk, hogy a terroristák megfélemlítsenek minket.  Nem engedünk teret ennek a gyűlöletnek. Ha olyan szerencsések vagyunk is, hogy egy alapvetően biztonságos országban élünk, tudnunk kell, hogy a világ sajnos nem biztonságos. A merényletet olyanok követték el, akik gyűlölik életvitelünket és alapértékeinket - mondta. Egyúttal megígérte, hogy fele lősségre vonják a támadás elkövetőit és kitervelőit.

Bontsuk fel az elejétől a végéig: Őfőméltósága óva int a társadalmi szakadástól. Vagy van egy varázscérnája, esetleg kötele, vagy vak, vagy annak tetteti magát! Az osztrák társadalom alapjaiban megrengett, szakadások mindenütt. Mivel akarja összetartani? Integrálhatatlanok integrálásával? Vagy áttér egy más hitre? Esetleg megérti a szerencsétlen terroristákat és majd pártjukat fogja? Közvetlenül utána eltereli a figyelmet - azt hiszi, hogy sikerül - és tovább csacsog, hogy nem arról van szó, amit láttunk, tapasztaltunk, hanem egészen másról, és meg is magyarázza! A béke és a béke ellenesek között folyik a harc! Osztrák területen?

Háborúban vagyunk? Igen! Majd folytatja azzal, hogy szélsőségesekről van szó egy és ugyanazon körökből, akik tulajdonképpen nem – mind - szélsőségesek! Majd gyorsan biztosítja is állampolgárait, akik megválasztották, hogy azért az ország alapértékeit megvédi! Hogy? Így? Mint egy tűzijáték, tovább durrog, amikor filozófiai fejtegetését nagy szó-robbantásokkal tetőzi meg. Igaz, hogy – csak - egy idősebb férfi és egy idősebb nő, egy fiatal férfi és egy pincérnő vesztette életét. Ennyit tud erről mondani? Csak ennyit? Azonnal meg is ígéri, hogy a félelemnek és a gyűlöletnek teret nem fog engedni. Hogy is van ez?

A terroristák csupa szeretetből és önzetlenségből gyilkoltak? Hidegvérűen! Majd elszólja magát, ahelyett hogy ezzel kezdte volna, vagyishogy olyanok követték el, akik életvitelüket és alapértékeit az osztrákoknak-európaiaknak - gyűlölik. De azért megígérte, hogy felelősségre vonás lesz! A bájmók. Közben a legújabb hírek szerint az osztrák kormány bezárat egy pár muzulmán központot, templomot, ahonnan az eksztremista muzulmán ideológiát terjesztették. Nem kései reakció vagy esetleg pánik reagálás ez? Későn van, mert eddig el sem lett volna szabad jutnia annak az ideológiának! Franciaország, Németország, elveszett, csatlakozik az elveszettek hez Ausztria és Olaszország is. A térképen látható hogy az öreg kontinenst délről és nyugatról fenyegető horda létszáma egyre jobban duzzad. Átcsapott a szellemi bűz Lengyelországba is, templomokat nemcsak fenyegetnek, de gyaláznak is a megfizetett liberális demokrácia szellemi ügynökei. Amerikában Trump vesztésre áll Bidennel szemben és ma már világos, hogy csalásból van bőven elég. Valóságos szennyhullám közvetlenül fenyegeti Európát, és kérdés, hogy mi ellent tudunk-e majd állni, és egyáltalán meddig bírjuk majd az „új világrendszerben“ fenntartani magunkat. A „Big Reset“ a nagy újraindítás, erőszakosan közeleg.

Pataky Zoltán

A kiemelések és a külalak a MM szerkesztőtől