20240419
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2022 július 11, hétfő

Menekültek, vagy új Honfoglalás?

Szerző: Pataky Zoltán

Borzalmas dolog az amikor a Hazában, legyen bárki Hazájáról szó, háború van és az miatt menekülni kell! De valami tökéletesen látszik, hisz az orrunk előtt megy végbe, mégpedig az, hogy némely menekülteknek több joguk van azokkal szemben akik ugyanazon Hazából menekültek. ...

Az Ukrajnából elmenekült Ukránokról és zsidókról van szó! A nem zsidó, Ukrán menekülteket is ellátja a kormány, de láss csodát a szegény Zsidók, akiket mindenütt nem éppen kedves légkör vesz körül,- vajon miért - kiemelt figyelemmel ajnároz a kormány! Mindez hol is történik? Nem nehéz kitalálni. Magyarországon! A szegény, évszázadok óta üldözött zsidók, - ismét, vajon miért - akik most Ukrajnát is a hátuk mögött hagyták, kivételesen jó körülmények közé kerültek. Miről is van szó? Ismét egy idézetet hívok segítségül, majd utána elemezzük az egészet. Itt az idézet amely eredetileg az MTI -től van:

„Az ukrajnai zsidók köszönik szépen Orbán Viktornak a balatonőszödi kóser falut  Az Ukrajnai Zsidó Közösségek Szövetsége (FJCU) elnöke, Mayer Tzvi Stambler rabbi levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, amelyben köszönetet mondott Magyarországnak az ukrajnai zsidó menekültek befogadásáért, egyben kifejezte reményét, hogy hamarosan sikerül megteremteni a békét Ukrajnában - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A rabbi levelében úgy fogalmazott: "instabilitás és bizonytalanság idején mindennél nagyobb szükségünk van barátokra és kölcsönös támogatásra. Sajnos az utóbbi időben azt látjuk, hogy beteljesedik a Biblia baljós próféciája: "Reggel azt mondod: Bárcsak este volna! Este pedig azt mondod: Bárcsak reggel volna!". Szörnyű és véres háború dúl Európában. Emberek milliói kénytelenek elhagyni otthonaikat, abban a reményben, hogy biztonságosabb jövőt találnak. Ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy Magyarország a válság első pillanatától fogva példát mutatott a rászoruló ukránok, köztük a zsidó közösség tagjainak megsegítésében." Közölte: az Ukrajnai Zsidó Közösségek Szövetsége (FJCU) átfogó jótékonysági szervezetként működik, amely az egész országot lefedi. 162 közösséget, 36 zsinagógát, 29 zsidó iskolát, 33 óvodát, 4 jesivát üzemeltet, valamint 5 középiskolát, amelyek mindösszesen 500 ezer zsidót szolgálnak ki. A háború kitörése hirtelen véget vetett ennek a rendkívüli és virágzó jólétnek, az általunk koordinált fejlesztéseknek - írja Mayer Tzvi Stambler rabbi, kiemelve: ezekben a zűrzavaros időkben különösen értékes számukra Magyarország humanitárius tevékenysége. Felidézte, hogy a magyar kormány egy nagy területet biztosított az Ukrajnából menekülő zsidóknak, amelyen egy ideiglenes kóser menekülttábort hozhattak létre. Csaknem 500 embernek ad menedéket a 18 hektáros balatonőszödi üdülő falu, ahol az embereket a kóser étkezés biztosításával, a különleges vallási követelmények figyelembevételével várják, elősegítik a gyermekek oktatását, valamint gondozzák azokat a nőket és időseket, akiknek otthon kellett hagyniuk férfi hozzátartozóikat. Ezen kívül segítséget nyújtanak a menekülteknek az izraeli vagy helyi zsidó közösségekbe történő integrációhoz is.” (MTI)

Tizennyolc (18!) hektáros balatonőszödi üdülő faluba „helyezte” el a kormány a zsidó menekülteket, - Jusson eszünkbe, honfitársuk Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde - új hullám érkezett Hazánkba, és ez a hullám már biztos lehet abban, hogy az országunkban élő és eredményesen működő zsidó hitközségek, mert ugye több van belőlük, a szárnyaik alá veszik a „sajátjaikat” rákényszerítve a kormányt, hogy ápolják és óvják őket! Egyenlőbbek az egyenlő-bekknél! Kóser étkezés, csend és nyugalom biztosítva! Természetesen, közben naponta jönnek Izraelből a repülőgépek tele az új „Honfoglalókkal”, majd üresen repülnek vissza! De sebaj majd idővel beköltözködhetnek a lakásaikból, és házaikból kiköltöztetett magyarok helyére! A hétköznapi Ukrán menekültek, viselkedésükkel már régen bizonyítottak, akkor amikor a segélyként kapott élelmiszer csomagokat és ruhákat tömegesen dobták,szemétre! Van valami hasonlóság közöttük és a zsidó menekültek között? Van! A hasonlóan nagyképű viselkedés, a természetesnek vett segítség, amelyet ha nekik, nem tetszik, jó hangosan bírálnak.

Egy példa az Urán menekültekkel szembeni humánus bánásmódról és az arra való reakciójukról, Németországban. Van egy Magyar ismerősöm aki a német DPD-nél dolgozik. A DPD a német posta csomag kiszállító vállalata. Nos, megjelentek a kormány és a munkaadó vállalttól elküldött Ukrán menekültek, hogy a csomagok válogatásában dolgozhassanak, mint munkatársak, állandó munkaviszonyban. Nem telt el öt perc és kivonultak avval a megjegyzéssel, hogy bizony ők, ilyen alantas munkát azért a bérért, 1200, (ezer kettőszáz) Euróért nem csinálják! Figyeljük csak meg a közös vonásokat a két fajta Ukrán menekültek között. Egyikőjük sem erőlteti meg magát, hanem „természetesen” hagyja magát „támogatni”, és nem hajlandó dolgozni! Sebaj, kormányunk, érthető humanitárius beállítottságára való tekintetre hivatkozva, megtesz mindent az ingyen élet megvalósítása érdekében. Csak minden alkalommal félre löki a sajátjait a Magyarokat, akiket, rabszolgákként dolgoztat a németországi autó üzemekben! Kifelé velük az országból, mert már így is túl sokan vannak!

Kétségbeesett haraggal

Pataky Zoltán

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások