20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2022 március 29, kedd

Here we go again / Már megint itt tartunk

Szerző: Magyaródy Szabolcs

Az orosz, ukrán kiegyezés küszöbén vagyunk. Rövidesen elhallgatnak a fegyverek, s minden belpolitikai helyzet vissza áll.

Ezek között lesz a  kárpátaljai magyarok  elleni általános  támadás folytatása, Nem  csodálkoznék, ha  az „új, denácifikált”  kormány nem  engedné  vissza a  Magyarországra  menekült  magyarokat.  

Nem csak  az ukránok fognak büntetni minket a  fegyverszállítások  megtagadásáért, de az EU sem fog védeni bennünket, az orosz  gáz további  vásárlása miatt. Igaz, a németek ugyanezt csinálták, de ők nagyhatalom, mellyel nem tudnak packázni.

Az  oroszok  sem  fognak  sokat  törődni velünk, mert a nem védett  kárpátaljai hágókra szükségük van egy esetleges rájuk kényszerített Európa ellenes  támadás  esetén. Ugyanis a második világháború során, a  jól elhelyezett Árpád vonalon nem  tudtak áttörni. A vörös  hadsereg kénytelen volt a román átállással megnyílt Dél Kárpátok hágóin lassan átszivárogni. Tehát az EU elsőrendű, fontos  érdeke volna Kárpátaljáról kiszorítani minden  keleti  haderőt.

Az   egyedüli megoldást  egy általános népszavazás adná. Ukrajna egy szovjet adminisztrativ egység volt, nem egy történelmi ország helyreállítása. Nyugat csak  azért  fogadta  el zokszó nélkül a jelenlegi  Ukrán határokat, hogy lehetetlenné  tegye a környező államokkal  való békés  együttélést. Tehát egy háború magjait ültették  el, mint ahogyan a Kárpát medencével tették. Trianonban és Párizsban. Régi  római közmondás  szerint: Divide  et impera, azaz . „OSZDD MEG ÉS URALKODJ”

Ha  népszavazást rendeltek  volna el, az ukránok egy harmadával kisebb államot kaptak volna, DE TELJES BÉKÉT A SZOMSZÉDOKKAL. Ez persze nem állt a világ urainak érdekében. Még az 1991- es  népszavazást a kutya sem ismerte el, melyben  teljes  autonómiá kért a  lakosság  nagy  többsége. Ebben a  betelepített oroszok, ukránok is szívesen  belementek volna.

A nemzetközi jog alapjait Hugo Grotius fogalmazta meg. Szerinte minden nép joga  abban  az országban élni, amelyben akar, sőt  csatlakozni is jogában áll.  Ezt a  nemzetközi jogot a nagyhatalmak kényük, kedvük  szerint  alkalmazzák, helyesebben fütyülnek rá.Ők csak az “erősebb kutya” realitását ismerik  el és  könyörtelenül  alkalmazzák.  

Van valami  megoldás?

Magyaródy Szabolcs

--

Honlapjaink:
English: www.hungarianhistory.com
Magyar  magyarcorvinuslibrary.com
Blog: corvinuslarmafa.blogspot.ca

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások