Print this page
2021 október 16, szombat

"Nesze neked Olaszország!" Helyzetjelentés

Szerző: Szabó Klára

Tudod, keményen tiltakoznak a kikötői munkások az un. greenpass miatt, ami egy teljes diszkrimináció. Ugyanis anélkül nem mehetsz dolgozni.

Ezt akkor kapod meg, ha saját költségre (alkalmanként 15 euro!) 2 naponta tesztelteted magad ezzel a Pcr és hasonló tesztekkel, amivel az orrunkba fogalmam sincs mit nyomnak fel. Soha nem volt olyan, hogy az ember orrából vegyenek kenetet! Vagy be vagy oltva vagy átestél hivatalosan a covidon.

És okt.15. óta ellenőrzik a munkahelyeken! 20 000 kamion sofőr nem dolgozik most, mert hol a fenében csináltasson 2 naponta tesztet, de oltatni nem akarja magát. Csak Trieszt városában a helyi tömegközlekedés 650 autóbusz sofőrjéből 150 nem oltatta magát s okt.15-én beteget jelentett másik 50, akiket persze most ellenőriznek, hogy valóban betegek-e... Így alapos járatkiesések vannak. S persze a tudatlan, önző emberek nem értik, hogy mit is jelent ez a rohadék greenpass. Ez lesz az a kártya majd, amire nemcsak az lesz becsippelve, hogy megkaptad az oltást, hanem majd szép lassan ez fogja helyettesíteni a személyi igazolványt, a jogosítványt, a bankkártyát, az összes egészségügyi adat rajta lesz, és egyebek. vagyis majd egy teljes ellenőrzést fog jelenteni.

Szóval igazolvány nélkül nem dolgozhatsz egy elvileg a munkán alapuló társadalomban s ez még az olasz Alkotmányban is leírt, hogy az olasz társadalom munkán alapuló...

Ma is tüntettünk a trieszti kikötő nemzetközi bejárati kapujánál, ahol a kamionok érkez(né)nek a konténerek elvitelére vagy az áruért, ami érkezik a Földközi-tengerről vagy a Szuezi-csatornán át az Indiai-óceán térségeiből.(Kina, Vietnám, stb)

Trieszt kikötője az elmúlt évtizedekben nagyon fontossá vált mivel az Észak-Közép-Európába menő árúk kikötője lett valamint innen érkezik a gáz Ausztria felé is. 800 ember dolgozik a kikötőben, amiből 5-600 állami alkalmazott a többi külsős privát cégek dolgozói.

Aki akar mehet be dolgozni, senki nem állja útját, a privátok nem követelik meg a greenpasst, azok dolgoznak is. Elvileg kötelező lenne s büntethető a cég, ha a dolgozóinak nincs ilyenje. Az állami alkalmazott kikötősök idén tavasszal is csináltak egy komoly megmozdulást, amikor a kormány elmozdította helyéről a kikötő elnökét, akinek köszönhető a felfejlesztett és nyereséges kikötő. Nem tudom ,mi volt az ok, biztos nem engedelmeskedett a kormánynak, de a dolgozók sztrájkba léptek az elnökért és a kormány kénytelen volt visszahelyezni őt.

Most viszont a kikötőieknek elege van ebből a diszkriminatív greenpassból, ami egymás ellen uszítja a dolgozókat és oltott és oltatlan úgy döntött, hogy együtt lépnek fel.

Így péntek (okt.15-e ) óta leblokkolták a kikötő ezen fontos bejáratát és éjjel nappal ott vannak-vagyunk. A fontos ,hogy minél több ember legyen jelen, mert ha kevés ember lesz, akkor a rendőrség szépen kiszoríthatja a kevés embert.

Minden békés, sok-sok ember van jelen, reméljük éjjel is. Most hétvégén még megy a dolog, de hétfőtől segítséget kérnek, mert a tüntetők közül sokan mennek majd munkába, annak ellenére, hogy a greenpass eltörlését akarja a tüntetés, de hát az embereket nem lehet rábírni arra, hogy ne menjen dolgozni ,pedig értük is megy a tüntetés. Ugyanis aki hétfőn megy majd dolgozni, annak is kell legyen grennpasja, különben nem mehet be az irodába, iskolába, sehova se dolgozni. Étterembe, bárba, moziba, színházba, koncertre is csak greenpassal lehet bemenni...

Az üzletekbe egyelőre elég a maszk. Barátnőm esküvőre ment 1 honapja és tesztet kellett csináltatnia, hogy résztvehessen és az un. covid manager ellenőrzött mindenkit, hogy megvan-e a greenpass. Szürreális az egész!!
A hivatalos sajtó nagyon szemét módon tájékoztat, tegnap az olasz állami tv stábját szépen ki is tessékelték, amikor provokatív kérdéseket kezdett feltenni a tüntetőknek. Az őket kikísérő tömeg "eladtátok magatokat!"- skandálta.

Tegnap 6 nagy rendőrségi rohamkocsi volt jelen, ma 6 csendőrségi rohamkocsi. De nyugodtak voltak. Ki tudja hányan gondolkoznak úgy, mint a tüntetők?

Trieszt mellett tüntetnek Genova, Ancona, Messina kikötői is.

Az autósztrádákon lassító forgalom van, amit a kamionosok hirdettek és csinálnak, ami azt jelenti, hogy 30-50 km-es sebességnél gyorsabban nem mennek, igy pl. Padova-Velence útvonalat ismerős 4 óra alatt tette meg 2 óra helyett...

Személyes vélemény, hogy úgy tűnik, hogy minél több pénzt fogadott el egy kormány a háttérhatalomtól (gyógyszergyárak, stb) annál szigorúbbak a rendelkezések-törvények.

Egy érdekes interjú volt egy magyar Olaszország-szakértővel a minap Magyarországon, aki az interjút azzal zárta, hogy Draghi azért került (választás nélkül) a miniszterelnöki székbe, mert rajta keresztül Olaszország megkaphatja az un. Recovery Fund-t (korona utána kölcsön), amivel totál eladósítják az országot úgy, hogy ebből az adósságból nem fog többet felállni.

Egy volt olasz államelnök -Cossiga- úgy jellemezte Draghit annak idején, hogy egy "aljas haszonleső".

UI

A greenpass eltörlése a cél,ami nélkül ugye Olaszban nem lehet dolgozni menni okt.15. óta, s ezért péntek óta tüntet a trieszti kikötö, majd a többi is.

Elmondhatom, hogy ott voltam és leszek holnap is!

A trieszti kikötői tiltakozáshoz csatlakozott a többi olasz kikötő munkásai is, azok is tüntetnek és blokkolják a kikötőiket, a kamionosok (egész héten lassító sztrájk az aúosztrádákon), ÉS az egészségügyi dolgozók és az UJSÁGIRÓK!!
A szemét, hazudós ballib újságírók! És a tűzoltók! És a kormány okt. 30-án beszélni akar a kikötőiekkel!
Valami történik!! 
Nesze neked Olaszország!

https://www.youtube.com/watch?v=uEfQyeLYrVw olaszul

 

DE---Nézzük csak meg mit mutat és mond erről a független televízió!!!

olaszok 1

Miután az olasz kormány nemrégiben bejelentette, hogy a köz- és a magánszektorban dolgozók számára egyaránt kötelező védőoltási útlevelet vezet be, és azzal fenyegetőzött, hogy azoktól, akik nem mutatják be, megvonják a fizetésüket, és ezzel az új zsarnoki intézkedéssel szemben, amelyben egyre inkább korlátozni akarják az eddigi jogainkat, és amelynek célja egy megosztott, kétszintű társadalom létrehozása, a polgárok Olaszország-szerte tiltakoznak és tünteknek.
De ki is az a Mario Draghi, Olaszország jelenlegi miniszterelnöke, a Goldman Sachs egykori bankára, aki pénzügyminiszterként egy titkos művelet keretében eladta Olaszországot, és áron alul privatizálta Olaszország legjobb vállalatait, iparát és bankjait?

Vajon most is le akarja rombolni, kihasználva a hamis vírus és a mérgező vakcinák kitalált egészségügyi válságát, hogy felszámolja Olaszország maradékát, és a lakosságot a lehető leghamarabb eltüntesse? Milyen baljós célok lebegnek Draghi szeme előtt, hogy teljesítse azoknak a terveit, akik az árnyékból irányítják a kormányokat?
Mario Draghi azonban korrupciós múltra tekint vissza, és jelenleg számos vádat emelnek ellene, és ezt nem fogja megúszni, amint azt a polgárok felismerték, és egyesülve harcos ellenállást hoztak létre, hogy megmentsék ezt a csodálatos országot, Olaszországot.

Az Alcyon Plejádok által készített videó ⇒