20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2019 július 21, vasárnap

Egy csirkefogó nemzetközi síkon

Szerző: Magyaródy Szabolcs

 

Scotus Viator

Valódi nevén nevén Robert William Seton-Watson ez a csirkefogó, nemzetközi síkon, hihetetlen károkat okozott a Magyar Királyságnak. A nemzetiségeink kíméletlen elnyomásával, kizsákmányolásával vádolt minket. Cikkei, előadásai, kampány tevékenysége alapozta meg Trianont. Ez a fickó fordította ellenünk Európa közvéleményét, feltehetően a szabadkőmúvesek lelkes támogatásával.

Mi azóta is védekezünk a koholt vádak ellen, adatok halmazával, az pedig felesleges és káros tévedés. Ugyanis a legjobb védekezés mindig a támadás.

Akkoriban is, minden gyarmattartó állam, nem csak a szerzett területek lakosságának kiirtásán, anyagi ellehetetlenítésén dolgozott teljes erőbevetéssel, de saját kisebbségeit, parasztjait elnyomta, kizsákmányolta, kiéheztette, kivándorlásra kényszerítette, a „feles” földekről lesöpörte. Csak néhány esetet említsünk példának:

1/ A „nagy francia forradalom” idején, Franciaország lakosságának több mint a felét idegen nép alkotta. Más nyelven beszéltek, más hagyományaik voltak. Például, németek, bretonok, korzikaiak, oxitánok,baszkok, olaszok. Azzal kezdték a „nagy szabadság bajnokai”, hogy elvették iskoláikat, nyomdáikat, megnyomorították egyházi szervezeteiket. Ebbe például a bretonok nem nyugodtak bele és fegyveres ellenállásba kezdtek. Ebben alulmaradtak, kb kettőszázezer (200,000) halott után. A francia martalóc sereg hihetetlen kegyetlenséggel fojtotta vérbe a felkelést. Volt olyan megye, ahol minden élőlényt megöltek a „civilizált” franciák. Csak néhány évtizeddel ezelőtt engedélyezték a kisebbségi iskolák megnyitását. A „szeparatista” baszkok és a korzikaiak ellen még ma is hajtóvadászatokat tartanak.

2/ Angol barátaink. Welsz és Skócia elnyomása közismert. Az angol földesurak rájövén, az egyiptomi gabona sokkal olcsóbb, mint az övék, Ezért a szántóföldek nagy részét legelőnek alakították át a gyapjú termeló juhok részére, melyhez nagyon kevés munkás kellett. Ezzel egyszerűen lesöpörték a földjeikröl a „croftereket”, akik aztán mehettek világgá, azaz a gyarmatokra, ha tetszett, ha nem.

Az írek jártak a legrosszabbul. Egyik évben a krumpli termés tönkrement, Óriási éhinség kezdődött. Az írek tízezrei haltak éhen, amikor Angliában óriási élelmiszer készletek voltak felhalmozva. Ezeken ülve, az angolok nyugodtan végignézték a tragédia lefolyását, Majd miután segítették az írek százezreit hajóra rakni, lassan kezdték etetni a maradék ír népet. Persze a rettenetesen túlzsúfolt hajózási viszonyok között a kolera óriási veszteségeket okozott. kivándorlásra kényszerített tömegek tízezrei között.

E tények világszerte ismeretek voltak, ezekkel lehetet volna nagyon komoly ellentámadást intézni. Erről a hajóról még ma sem késtünk le... No de a mai fiatal író, újságíró, politikus titánok közül ki hallott ezekről a szörnyűségekról?

Magyaródy Szabolcs

2019, július 12

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások