20230328
Last updateK, 24 máj. 2022 4pm

rovas logo

2018 október 23, kedd

Világítsatok nekünk fáklyaként véres októberek hősei

Szerző: Terdik Tamás Mihály

Ezeket a sorokat most nem azért írom, hogy emlékezzek, mert azt sokszor megtesszük évről-évre, de előrébb nem jutunk vele. Bár fontos az, hogy emléket állítsunk nemzeti hőseinknek, de mit ér az emlékállítás, ha a rákövetkező napokban, hónapokban elfelejtjük őket és nem foglalkozunk velük?

Ezek a hősök nem azért PÉLDAKÉPEK a mi számunkra, mert különleges emberfeletti képességekkel rendelkeztek. NEM. Hanem egy olyan erőhármasság mozdult meg a szívükben, amely magyar nemzetünk sajátja.

Ez volt Árpád fejedelmünk három jelszava a pozsonyi csata előtt is, amely öröklődött nemzedékről-nemzedékre. KÖTELESSÉGTUDAT, BECSÜLET, HAZASZERETET. S ez volt az a három jelszó, amely mind az 1849. október 6-án kivégzett 13. honvédtábornokot vezérelte, de szintén ez adott erőt őseinknek 1956. október 23-án is.

Drága magyar testvéreim! Ismét arra kérlek titeket, hogy hallgassátok a szívetekbe dobbanását.

Nekem azt súgja a szívem, hogy azok az értékek, melyet őseink képviseltek (bármelyik szabadságharcunkról legyen is szó a történelemben), ugyanúgy bennünk is megvannak, hiszen az Istenanya és az Isten magyarnak teremtett bennünket. Mi magyarok jószívűek vagyunk és a Jézusi SZERETET vallásának egyetlen követői.

De sajnos túlzottan bízunk mindenkiben. A bizalom egy nemes tulajdonság, de ilyen gonosz világban ez nagy hátrány is lehet. A nyugat sokadszor húzza már el az orrunk előtt a mézesmadzagot és ezzel még mindig képesek minket becsapni. Például: Hollywood-i csillogás, hogy a nyugaton milyen nagyszerű az élet. De még sorolhatnám az egyéb álnok és gonosz dolgokat. S akkor felteszek két kérdést. Októberi hőseink azért haltak vértanúhalált, hogy mi Amerika imádók legyünk? Vagy azért haltak vértanúhalált, hogy csak bizonyos emlék vagy ünnepnapokon legyünk magyarok?

Az én válaszom ezekre a kérdésekre csak egy szó lehet: NEM. Mert Októberi hőseink sem voltak Amerika imádók, s nemcsak egy-egy napra váltak magyarrá az év során. Hanem az év összes napján magyarok voltak. Hiszen ekkor mondhatja el mindenki magáról, hogy igaz magyar ember. Ha magyarként él, érez, gondolkodik. Mivel magyarnak teremtettünk drága testvéreim ezért őseink karizmája bennünk is megvan. Csak le kell vetnünk magunkról a szabadelvű liberalizmus sötét fátylát, hogy meghalljuk őseink kiálltó szavait. Legyenek azok a véres Októberek hősei vagy a távolabbi múltból hozzánk kiálltó nemzeti hőseink. Mert jöhetnek újra bresciai hiénák vagy marxista szolgák, a nemzeti önazonosságtudatot belőlünk véglegesen kiirtani sohasem fogják.

„Mert ha egy nemzet foggal-körömmel ragaszkodik őseihez/gyökereihez, akkor az megmarad, mint NEMZET. Ha viszont eldobja őseit/gyökereit, az nem nemzet többé, hanem rabszolga társadalom.” //Terdik Tamás Mihály//

Véres Októberek hősei, ha olvassátok soraimat ott fent a mennyei Szkítiában, kérlek titeket:

Világítsatok nekünk újra és segítsetek abban, hogy ismét nemzetté kovácsolódjunk.”//Terdik Tamás Mihály//

Terdik Tamás Mihály
Rovásíró

 

Környe, 2018. Magvető (Október) hava

Megnyitva 1151 alkalommal

Hozzászólni csak a bejelentkezett felhasználók tudnak

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások