20240419
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2016 szeptember 12, hétfő

A kvóta-referendum jogi vetülete

Szerző: Joe Wolfy

Dübörög a kvóta-kampány. Most még azok is megszólalnak, akikre senki sem kíváncsi. Úton, útfélen, újságban, régságban tájékoztat a kormány TUDTA? kérdésre adott válaszaival. A legütősebbet azonban a „Kétfarkú kutya párt" tette közzé:

„Tudta? – NEMIGEN"
Magyarázom: Bár az ország vezetett hányada már többször felhívta a vezetők figyelmét, miszerint „... az emberek nem hülyék! ...", a kormány rendületlenül próbálkozik. A kvótaszavazás kérdése is ilyen kísérlet. Látványos országgyűlési vita, eltérés a házszabálytól, veretes kúria-döntés, és az eredmény az alábbi kérdés:

Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

Első ránézésre, teljesen mindegy, hogy a Magyarország nevű állam polgárai milyen választ adnak. Ugyanis, ha a „nem" többesedik, akkor a Magyarország nevű állam Országgyűlése bármikor dönthet a betelepítés mellett, hivatkozva a népszavazás eredményével szemben – hiszen a kérdésben a betelepítési hozzájárulás elbírálását a Magyarország nevű állam Országgyűlésének hatáskörében láttatja. Ha és amennyiben (jogászi fordulattal élve), az „igen" lészen a többségi válasz, akkor a Magyarország nevű állam Országgyűlése saját felelősségét a népszavazás eredményére hivatkozva, a szavazó polgárokra hárítja, s mint anno Pilátus, mosogathatja kezeit. A harmadik eset, mármint amikor a szavazás érvénytelen, döntésében korlátozatlanul, a megkérdezettek véleményétől függetlenül hozza meg döntését úgy, ahogyan azt a pillanatnyi érdeke megkívánja. Nos, a Kétfarkú kutya párt mókás fityisze a kormánynak, telitalálat.

Jogi szempontból vizsgálva a kiírást, durva törvénysértéssel állunk szemben. Ugyanis; Magyarország Alaptörvénye 8. cikk (1) szakasza szerint országos népszavazást csak az Országgyűlés feladat- és hatáskörébe tartozó kérdésről lehet elrendelni. Az Alaptörvény 19. cikk előírása pedig: az Európai Unió kormányzati részvétellel működő intézményeinek döntéshozatali eljárásában az Országgyűlés csupán állást foglalhat, aminek folyománya, hogy az Országgyűlés nem hozhat döntést az EU szabályainak megváltoztatásáról.

A nemzeti választási bizottság érve, amely szerint a kvótaszavazás nem ütközi nemzetközi szerződésbe hamis. Az Alaptörvény E. cikk (2) szerint: „(2) Magyarország az Európai Unióban tagállamként való részvétele érdekében nemzetközi szerződés alapján...", mert a 8. cikk d) szerint nem tartható népszavazás nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről.

Szóval, Kedves Magyar Ember!

Mikor nyílik ki végre a szemed, hogy egy kitalált állam (Magyarország) éppen csak megtűrt vendége vagy, egy összevissza hazudozó, csaló rablóbanda játékszere. Te, Kedves Magyar Ember, a Magyar Szentkorona tagja vagy, akinek döntési szabadságát cicázzák kényük-kedvük szerint, pedig a jog szerint közel sincsenek a jogalapító hatalmasságok szintjéhez. Mert jogalapító az lehet, ami, vagy aki a jogok teljességével bír.

És hogy ne érjen a szájhős vádja, azt is ideírom, hogy miként lehet ebből a posvánnyá süllyesztett helyzetből kilábalni:

Honosítsd magadat vissza a jog eredéséhez. Legyél Te is a Szentkorona tagja. Mert minden ember elvitathatatlan alapjoga, hogy megválassza kinek, vagy minek a hatókörében kíván élni. (Kiemelések a MM szerkesztő)

Hozzászólás  

#2 TATakács András 2016-09-18 21:46
A cikkíró tévesen értelmezi az Alaptörvény 19. cikkejét, s ezzel félre tájékoztatja az olvasókat.
19. cikk
" Az Országgyűlés tájékoztatást kérhet a Kormánytól az Európai Unió kormányzati részvétellel működő intézményeinek döntéshozatali eljárásában képviselendő kormányálláspontról, és állást foglalhat az eljárásban napirenden szereplő tervezetről. A Kormány az európai uniós döntéshozatal során az Országgyűlés állásfoglalásának alapulvételével jár el."
#1 A Migrácío igazi arca csonkahonban és másuttZoli 2016-09-17 13:31
A migránsok a cigányokkal együtt szednek "magyar vámot" Soroksáron huntv.info/tv/magyar-vam/

Vagy Dániát, vagy a vallását hagyja el ! - Dán hozzáállás a migránsokhoz huntv.info/tv/vagy-daniat-vagy-a-vallasat-hagyja-el/

Hatalomátvétel - Görögország egyes szigeteit lassan hatalmukba veszik a dzsihadisták huntv.info/tv/hatalomatvetel/

Trianon visszanyal
Már lassan Párizst is elvesztik a franciák huntv.info/tv/mar-lassan-parizst-is-elvesztik-a-franciak/

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások