20240425
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2016 június 09, csütörtök

A népszavazás alaptörvény-ellenes...

Szerző: Joe Wolfy

Megy a ködösítés a kvóta-rendszer elleni népszavazásról. Jómagam azt látom, hogy nagyon nem tudják miért is tiltakoznak azok, akik nagyon nem szeretnék, vagy inkább látják a csapdát, de nem tudják megértetni magukat másokkal, akik üdvözlik a népszavazást. Nos, ennek okán írtam egy gondolatsort.

* 2015. szeptember 22. Az uniós tagállamok belügy-miniszterei elfogadták a menekültügyi kvótarendszert.

* 2016. május 10. Elrendelte az Országgyűlés a kötelező betelepítési kvótáról szóló országos népszavazást, amelyet a kormány kezdeményezett. A népszavazási kérdés így szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

Magyarország Alaptörvénye, 8. cikk (3) d): Nem lehet országos népszavazást tartani ... d) nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről;

Félretéve minden ellenérzést vagy szimpátiát a pillanatnyilag működő kormányról, miről is szól ez a népszavazás? Fentiek szerint az bizonyos, hogy alaptörvény-ellenes, mert az uniós szerződés-béli kötelezettség megtagadásáról szól, amiről nem lehetne népszavazást kiírni.

Az is bizonyos, hogy a jelenlegi kormány minden eszközzel tiltakozhat bármilyen, a magyar nemzetet hátrányosan érintő kötelezettség keletkeztető uniós határozat ellen. Az is bizonyos, hogy a kérdéses kötelező betelepítésről a magyar nemzet többsége kinyilvánította elutasító akaratát.

Akkor most miről is dönthet a törvénytelenül megszólított magyar társadalom? Netán az országgyűlés törvények feletti lenne? Vagy csak egyszerűen írástudatlanok tömörülése, élén a kormánnyal?

A józan gondolkodóban ellenállhatatlanul felmerül, már megint megtévesztenek. Szigorúan ragaszkodva a leírt kérdés szövegéhez, továbbá a hatályos jogszabályok tartalmához, az országgyűlés az adott kérdésről kialakított döntési jogot kívánja magához vonni. Érthető! Mert a kormány nem tehet szerződésszegő lépést az uniós határozat ellen, de népszavazással megerősített tiltakozást benyújthat a brüsszeli adminisztrációnak. Bár e pillanatban de jure Magyarország nem tagja az Európai Uniónak – ennek okát már többen közzé tették – de facto sem a kormány, sem az országgyűlési képviselők siserahada, nem meri felvállalni a magyar érdekek érvényesítését.

Lehet egy olyan olvasata is ennek a népszavazásnak, hogy a kormány hivatkozva az országuk (mert ez az ő országuk, nem a magyar nemzeté!) ellen indított EU-s eljárás lehetséges következményereire, mégis elfogadja a betelepítési határozmányt, ám akkor már nem tiltakozhat ellene senki, tekintettel a kérdésben hozott döntés jogra, amit az országgyűlés magához vont.

Joe Wolfy

A kiemelések tőlem. >Zoli<

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások