20240420
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2014 június 15, vasárnap

Az ocsúkamat fogságában

Szerző: Gavallér János

Rábólint az ember és lesz. A hitében, akaratában erős ember mindenre képes, erőt kölcsönöz testének a feladat végrehajtására. Az ember törvényeiben megpróbálta és megpróbálja másolni a természetet – a sivatagban, vagy a betonon elszórt mag között is akad, amelyik életképes, de egyszerű okok miatt mégsem ezzel próbálkozunk.

ocsú kamatMa a gazdaság „motorja” a bank – nem teljesen nyilvánosan, de mindenki által ismerten, a bankok mögött egy manipuláción alapuló tőzsde áll -, fiktív adatokra támaszkodva, fedezetlen értékmérőt bocsájt az emberek rendelkezésére mondhatni korlátlanul: A sivatagban betonra szórja a pénzt.

A gond, hogy életképtelen mag az, amelyik nem támaszkodik előző életek termékenységi tapasztalataira, mesterségesen nem lehet előállítani magot. A jelenlegi pénzvilág, mivel fedezetlen pénzt használ – az előállítása nem a természeti törvények alapján történik, azaz nincs előélete, nincs mögötte teljesítmény -, minden teljesítményt úgy hajt hatalma alá, hogy irreális körülmények között a produktumból „ocsúkamatot” szed. Azaz nem az általa elszórt magból állítódnak elő a megtermelt javak, hanem az emberi teremtőképesség akarattalaja csíráztatja a gazdasági mutatókat (GDP).

← (kép a szerkesztő választása)

Borbély József szerint: (http://tempohirek.com/news.php?readmore=798)
„A bank kötelezettsége volt, hogy megóvja azokat az állampolgárokat a hitelfelvételtől, akik nem fogják tudni azt megfizetni. A bankok javarész elvégeztették ezt a kockázatelemzést a bank érdekkörében, melyért több tízezer forintot számoltak fel. Ha nem jól mérték fel a kockázatot, az a bankok felelőssége, hiszen nekik állt rendelkezésükre megfelelő szakértői gárda, továbbá törvény szerint a bankok kötelezettsége volt a visszafizetés képességének megállapítása. Ha ezt a vizsgálatot nem megfelelően, vagy egyáltalán nem végezték el, akkor az a bank mulasztása volt, és „egyértelmű teljes érvénytelenséget okoz” (állapította meg a bíróság).


A bankok kötelezettsége a visszafizetés képességének megállapítása!!! – Ugye milyen nevetséges a világban uralkodó államadósságok fenyegetettségében működtetni a gazdaságot. A világ bankrendszerei, felelősség nélkül, csak kötelezettségek rendszabályozásával a sivatagot termőtalajnak nyilvánítják – egy-egy beteg társadalomra ráhúzzák a kényszerruhát-, kölcsönt biztosítanak abból a mesterségesen előállított pénzhalmazból, amelyik sohasem válna, még a legjobb körülmények között sem, értékké és azokra kamatot számolnak fel (ocsúkamat). A magántulajdon sérthetetlenségek leple alatt, nem létező értékek mentén (nihilmammon), olyan feltételrendszereket állapítottak, állapítanak meg, amelyek csak az egyik félre – sivatagra, betonra- tartalmaznak kötelezettséget. Mert míg a természet képes felmérni lehetőségeinek határát, a mammonember az ocsút veti a sivatagba és ráadásul a sivatagot hibáztatja a saját gondatlansága miatt. Természetesen csak hasonlatokkal éltem, de sajnálatos módon a világ elit alázatos földi helytartójává vált a semmi-pénznek (nihilmammonnak).

Megfordíthatnánk a szisztémát! Az előállított javakat, az elosztó rendszeren keresztül – az élet tiszteletben tartásának alapelvén át-, létszükségleti határok mentén a természet törvényeinek figyelembe vételével, életképességi reprodukció alapján rendelkezésre bocsátanánk. Mert nem az a nép az életre való, aki kiteljesíti vágyálmait és az sem, aki reprodukálja magát számolatlanul, hanem amelyik az utódaira életképes társadalmat és környezetet hagy. Hisz a szívünkben őrzött örök üzenet a teremtő szeretet és nem a testvérgyilkosság.

2014. 06. 15.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások