20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2014 február 23, vasárnap

A kasztok háborúja elkezdődött

Szerző: Gavallér János

Miről tárgyaltak Davosban a „világ urainak képviselői"? „A világ átformálása: következmények a társadalom, a politika és az üzleti élet számára." – az a.

http://idokjelei.hu/2014/01/a-vilagot-ujra-kell-inditani-mondja-a-vilaggazdasagi-forum-alapitoja/

Meg tudja valaki határozni, hogy mióta (mindig is így volt) a gazdasági élet nem foglalkozik a határokkal, azóta miért érzi rosszabbul magát az átlagember? Nos, egyszerűnek tűnik a dolog; már nem csak a közvetlen fölötte álló vagyonos réteg húzza le róla a bőrt, hanem láthatóvá vált az oligarchiák bankok általi gazdaságnyúzó óriási szerepe is. A világot uraló 1 ezrelék (igen, talán még az is sok 7 000 000 000 embernek az 1 ezreléke 7 000 000, inkább 1 tíz ezrelék 700 000 ember, de maradjunk az egyszerűség és az érthetőség miatt az 1 ezreléknél), azaz 1000 emberből 1 él úgy, hogy érdeke a tőzsde-kizsákmányolás szerencsejátékának a fenntartása, azon gondolkodik, hogy hogyan tudja tovább spekulálni a világot.

(Az engedelmesség négy lépcsője: 10 embernek adj minden nap egy tábla csokoládét és a 10 embert kérd meg, hogy valamennyien mindennap adjanak egy-egy kockacukrot annak a 10 embernek, aki mindennap leköp 10 embert – ha megvan, van ezer alattvalód! Amint látható 1000 emberből 110 azt, amit kap, 890 viszont megaláztatik, de a sokáig tartó hajlamhelyzet egy olyan alapkövetkeztetést, dogmát ver a tudatba, amelyet megváltozhatatlannak minősít.)

Nincs már nyílt nemzetellenesség, mert minden manipulációs alapon, tudatalatti befolyásolással történik. Bár itt-ott még robbanásponton tudják tartani a nemzeti önérzetet, de amint az ukrán lány mondja (http://www.letenyemedia.hu/cikkek/kijevi-segelykialtas--a-rendorok-egyesevel-fognak-minket-megolni--ha-besotetedik.html)
már nem a másik nemzet megtámadása, bűnbakká nyilvánítása a cél, hanem annak az egyszerű ténynek a felismerése, hogy aki látszatra ad, gondoskodik, szolgál, az valójában a haszonérdek hajcsára. Kiemelném a következő sorokat: „Szabadságot akarunk. Szabadulni akarunk a diktatúrától. Szabadok akarunk lenni a politikusoktól, akik csak magukért dolgoznak. Készek lelőni, megverni, megsebesíteni embereket, hogy mentsék a pénzüket, házukat, hatalmukat" - mondja. Mentsék a pénzüket, házukat, hatalmukat – a köpködő kaszt lelepleződik! A ma embere még csak a köpködők kasztját tudja felismerni, de holnap már a csoki zabálók kasztja is lebukik és holnap után az őket etető 1 ezrelék is.

A kamatrabszolgaság hajlamreflex bilincse berozsdállt. A megalázott emberek tömegei már elkezdték letépni az illúzió-pénz álarcát, de az 1 ezrelék még mindig a haszonlesés paravánja mögött spekulál: „Soros György pedig megduplázta tétjét az S&P 500 összeomlására. Fogadásának teljes összege 1.300.000.000 dollár."

Maholnap fordul a világ (ha leírnának minden adósságot, mint hét évente a mezopotámiai írnokok tették, talán még kedvükre alakíthatnák az Újvilágrendet, de egyébként a vég kezdete eljött), közbeszól Isten és természeti katasztrófákkal csapást mér a világra. Elkezdődik egy igazi világháború a kasztok között, csak a mindenség-egység életösztöne tud majd véget vetni ennek a háborúnak. EMBER LÉGY ÉSZNÉL!

2014. 02.21.

Gavallér János

Majdan

Vért okád ártatlanul az utca.
Majdan másképp vonul a tudatba.
Média-isten előtt leborul
az igaz, s győz az érdekhazugság,
Majdan ferdítve őrzi a tudat.
Zsoldot kaptak uszító gennyférgek,
hogy árulják el a mindenséget
- a kígyó önön farkába harap-,
rohan egymásnak esve a csapat:
Becsapott tömeg provokál, bárhol
éhbérért őrjöng, előttük a csont
lóg, mint új irányt mutató kolomp.
Megy a tömeg! Zúg a halálkolomp!
Holnap majd újra osztjuk, ami nincs!
Előre bajtárs! Ingyen semmi sincs!

Néha egy-egy szusszanásnyi szünet:
Nem érti senki, kezelve hogy lesz
a tünet. De zúg a halálkolomp:
Menni kell bajtárs, lásd, ott lóg a csont!
Média-isten előtt leborul
az igaz, s az ég lassan beborul.

2014. 02. 22.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások