20240419
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2013 április 11, csütörtök

A pénz marad?

Szerző: Bodor Attila

Adj Isten! - Szeretném felhívni a figyelmet egy észrevételemre.

Olvasok itt is ott is és a következőre akadtam.

http://www.youtube.com/watch?v=XIG_ZFJWCRI&feature=youtu.be

  1. Alapjövedelem:Takáts Péter azt mondja amit ma valaki megkeresi, összelopja, összeügyeskedi, kb azt megkaphatná, mint alapjövedelem és nem érezné magát rabszolgának. Szerintetek, ki az, aki a jelenlegi 10-12 óra munkával megkeresett 80 100 ezer forintját, ha megkapná elmenne 10 - 12 órát dolgozni? Nem sokan. Az így kieső munkaidőt ki pótolná? Mert a kevesebb elvégzett munka nem hozná ugyanazt a befolyó összeget és máris nem lehet kiosztani ugyanazt a pénz.

És még mindig a pénznél tartunk. A pénz marad?
Igen a pénz marad!
Nem gyanús ez egy kicsit?

2.   Elfelejti, hogy ma az Európa és amerikai, köztük a svájci (fehér) emberek jövedelmének nagy része

a. -egy szűk dolgozó rétegre kényszerített napi 10 12 órás munkából
b. -a másik kontinens kirablásából származó nyersanyagból
c. -a másik kontinensen dolgozók alacsony jövedelméből
d. -a kőolaj, földgáz kitermelésből van.

Akkor részletezzük:

a. fentebb kitárgyalva.

b. Mi lesz, ha már az összes kontinenst kiraboltuk, mert a rabló gazdálkodás ettől még nem változik.

c. Mi van a másik kontinensen élőkkel? Nekik nem fog járni az alapjövedelem? Vagy nekik csak alacsonyabb, amint azt magyar viszonylatban említi is az előadó. Nem kettős mérce ez? Egyik hely alacsonyabb életszintvonallal fizeti a másik hely magasabb életszintvonalát.

d. Jelenleg a világ fő energiahordózója a kőolaj és a földgáz.
Ez adja az olcsó futószalagos termelés és az egész bolygó energiaforrásának, nyersanyagának a jelentős részét. A kitermelésnél a föld olyan lesz mint a lukacsos sajt.
Kérdésem, mi kerül a lukak helyére? - Mi lesz ha a lukak miatt a földkéreg kezd mozgásba lendülni, berogyadozni?
Ilyen jelenségek már vannak, mindenféle előjel nélkül kráterek keletkeznek.

3.  Svájc jelenleg miből él?
Mit termelnek, többnyire? Pénzt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Miért kell nekünk mindig minden szart behozni, miért nem tudunk a jó öreg régi, kipróbált dolgainkhoz visszamenni?
Lásd: Szentkorona értékrend.
Családok, nemzetségek és megteremtjük kinek amire szüksége van és helyben elosztjuk.

És a kommentek a videó alatt. úgy kapásból kettő:

"Az embereknek nem alapjövedelemre van szüksége, hanem jogra a lakhatáshoz, jogra a vízhez, földhöz, ételhez. Ha kicsit figyelsz, kiderül, hogy mit jelent ez az egész: Megszűnik a szociális ellátórendszer, és helyette alapjövedelem jár alanyi jogon. Semmi sem fog alanyi jogon járni, csak pénz. A víz is pénzbe fog kerülni. Ugyanakkor, mivel a pénzt feltétel nélkül osztják, sok kerül a gazdaságba, és elértéktelenedik. Ezekkel a lépésekkel távolabb kerülünk a valódi értékek egyenlőbb elosztásától

De a videóban, ha meghallgatod, szó sincs államadósságról, meg hasonlókról, arról van szó, hogy megszűntetnének minden most működő szociális ellátórendszert és helyette alapjövedelmet adnának. Azaz nem lenne nyugdíj, vagy társadalombiztosítás, vagy munkanélküli segély, vagy rokkantnyugdíj, vagy ingyen iskola, óvoda, hanem mindenért fizetni kéne. De hát lenne miből... egy ideig. Ugyanis ha "bármennyit" nyomtatsz a pénzből, de akár egy kicsivel is többet, akkor az inflációt okoz.."

De mit eszel majd akkor, ha nem indul traktor?→

És akkor most ugorjunk egyet:
http://apostolimagyarkiralysag.hu/news.php
Forint helyett Szent Korona alanyi jogon is (Hírösvény cikk)

Kísértetiesen hasonlít, van egy különbség: Amíg fentebb nem mondja miben hogyan kapom az alapjövedelmemet itt Szent Korona. Bankkártya, okostelefon mondhatni szuper, A fiatalságnak biztos nagyon tetszik.

Csak egy a bibi. Miután megszűnt a papír alapú pénz, ki garantálja, hogy a kártyád és az okos telefonod működni fog?
Hát a rendszer!
Vagyis kiszolgáltatottabb helyzetbe kerülsz mint amiben vagy. A pénzt ma még csak a párna alá rakhatod, viheted magaddal, de ha kártyát letiltják az okostelefonnal együtt?
Ez a csippezés előszobája, ami még jelen esetben a bőrön kívül van.

Szép napot. Isten Áldjon, Attila.

A rovat további cikkei: « Paletta Felvilágosítás »

Hozzászólás  

#8 VácBodor Attila 2013-04-22 16:09
És még valami:
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kN3617DjXR0
Megnéztem ezt a videót.
Feltűnik a bank neve, Szentkorona Bank kihangsúlyozva az S és a K betűk vajon ki az az sk?

Felette a felirat NEW WORLD
Új világ, már csak a szép , vagy a rend hiányzik a mondatból.

És megint a feltétel nélküli alapjövedelem.
#7 VácBodor Attila 2013-04-22 15:19
Kedves Éva!

Lehet ezt még ragozni, lehet a szentkorona mellett érvelni, de:

- amíg pénz van addig lesz, aki pénzt akar keresni és nem dolgozni, teremteni, vagyis az élősködőnek lehetőség.

- Hiába szentkorona, ha emellett még elektronikus is, ami azt jelenti valaki kezébe futnak össze a szálak, ami pedig a központi irányítás lehetőségét az uralkodásra való lehetőséget adja meg. Arról még nem is beszéltem, hogy mit fog ezzel kezdeni az a nemzedék, aki nem az elektronika és a kütyük világába nőtt fel és mit tesz majd azzal a nemzedékkel, aki már így is a teremtés az alkotás helyett a billentyűnyomkodást gyakorolja. Nem beszélve, arról, hogy már a családi asztalnál is SMS-ben és emailokban értekeznek.
#6 szfvÉva Szfv 2013-04-17 10:54
Nekem az EKB nem mérvadó intézmény!
Ami pedig az általam nem ismert virtuális pénzt illeti, amiről az általad ajánlott linken szó van, nem tudom, hogy van-e ötletadó szerepe a Szentkorona létrehívásához, mert ennél több,- ha egyáltalán ez is fennállna-, biztosan nincsen. A Szentkorona ugyanis kamat nélküli pénz, fedezet mellett kibocsátott pénz, tőzsdére nem vihető pénz, mert az Apostoli Magyar Királyságban nincs tőzsde. Ha szeretnél mindent tudni az itt közöttünk elhangzott témában, minden kérdésedre választ kapsz a tempohirek.com és az Apostoli Magyar Királyság.hu weboldalakon. Ha még ezeken sem találsz minden kérdésedre választ, kérdezg meg magát a Kormányzó Urat, ott van a telefonszáma a honlapon!
#5 VácBodor Attila 2013-04-16 08:15
#4 VácBodor Attila 2013-04-15 09:55
Érdemes elolvasni:
portfolio.hu/.../...
+3 #3 szfvÉva Szfv 2013-04-15 09:40
Nem volt szándékomban sem vádolni, sem támadni Téged személyedben! Csupán az én meglátásaimat írtam le, mint ahogy most is:
Az ősi szerveződésről kérdezd meg magát Borbély Józsefet! A telefonszáma ki van téve a honlapra, bármikor felhívhatod!
Nekem is van erről (mármint az ősi szerveződésről)véleményem, mégpedig az, hogy igen, bizonyos szempontból(pl. soha többé nem hozhatnának hatalmak a fejünk fölött, a tudtunk nélkül érdekeink ellenére döntéseket) Ám ami a termelést, és önellátást illeti, ahhoz, hogy ez megvalósuljon nagyon sok mindennek kellene előbb megtörténnie. Gondolok itt pl arra, hogy aligha lenne lehetséges pénz nélkül 10-es szerveződésekbe tömörülve elérni mindenkinek az élethez szükséges javakat. Gondolj arra a néhány millió emberre, akik városi lakásokban élnek! Őket mivel, mikor, és hol állíthatnánk csatasorba az önellátás beindítására? Ha ekével szántanának, és bringával járnának a munkahelyükre az ekét és a bringát nem kellene előbb legyártani? Ehhez nem lenne szükség előbb saját termelőeszközökre? Azután, ha van mivel, és hol, onnantól a mikor már nem is kérdés.A megtermelt javak cseréjéhez szükség van pénzre! Csak nem olyanra, mint a mostani, amely kamattal terhelt (melynek visszafizetése nem lehetséges, ugyanis mint tudjuk, a pénzt hitelként bocsátják ki, amely után kamatot kell fizetni! De kamatot nem bocsátanak ki! Így nincs is más lehetőség, mint az, hogy a pénzből kell a kamatot is kifizetni. Ha van 100 pénz a világban kibocsátva, amire 20-at kamatként kell megfizetnünk, akkor hogy tudnánk a 120-at a 100-ból visszafizetni? Hát csak úgy, hogy újabb 100 pénzt felveszünk. Igen-ám, csakhogy annak is van 20 kamata.....és így tovább. Ez a mai nagyon jó kis pénz, amely arra szolgál, hogy igába hajtsa a világ népeit. (tisztelet a kivételnek, akik ellenállnak még az erőszaknak!)
Ha a pénzt értékmérő csereeszközként használjuk, nincs kamata, akkor nincs ingyenélő illetve a szükségesnél nagyobb nem termelő (improduktív)réteg.
Az általad ismertetett káros társadalmi jelenségek okozója nem a kamatmentes elektronikus pénz ugye? Az szerintem történelmünk, magas műveltségünk és hagyományaink legalább 500 éve tartó lerombolása, és hazug ismeretek terjesztése, az oktatásban, a "művészet"-ben és a közéletben. Idegen, kultúrának mondott szemét terjesztése.
Szerencsére az a folyamat már erősen kibontakozóban van, amikor az emberek megfogják egymás kezét! Szerencsére egyre többen tudják, hogy a hatalom az, ami közöttük elhintette a viszálykodás magvát.
Hogy bűnösök közt cinkos aki néma, az igaz akkor, ha a néma tudja, hogy bűnösök közt leledzik. Ám egy alattomosan, titokban hazug képmutató álarcban tetszelgő bűnöst nem könnyű észrevenni. Ez a példád azonban sehogyan sem értelmezhető úgy, hogy a Magyarok bármikor bármely népet is kiraboltak volna! Sohasem kellett a másé, de a magunkéhoz ragaszkodtunk! Helyesen! A példád megbocsáss, arra sem jó, hogy hallgattunk! Hős kűzdelmeink sora bizonyítja, hogy nem hallgattunk, amikor felismertük a helyzetünket. Mint ahogy most sem hallgatunk. Az persze más kérdés, hogy hangunkat nem továbbítják, mert azok az eszközök épp azok kezében vannak, akiket felismertünk!

"A hazám érdekeit az szolgálja, ha őszintén szembenézek a múlttal, beismerem a hibákat, aztán levonva a következtetést és tanulok belőle." ebben 100%-ig egyet értek! Csak hangoljuk össze, hogy melyek voltak azok a hibák?! enélkül nem lehet egyértelmű tanulságot leszűrni!
#2 VácBodor Attila 2013-04-14 14:04
Én felülről néztem a pénzt és ezt a tervet, mintegy kívülállóként és igyekszem érzelmileg is távol maradni tőle.
Írásomnak nem az volt a célja hogy minősítsem a fizetőeszközöket, hanem hogy felhívjam a figyelmet egy irányra a fizetőeszközök terén.
Az hogy nem részleteztem a szentkoronát, ott a link mindenki tájékozódhat.
Tehát a vád alaptalan és támadó.
Az hogy véded a szentkoronát és sértve érzed magad a Te dolgod.
Ha már Apostoli Magyar Királyság, akkor miért nem beszél az ősi szerveződésről?
Ahol a falu és város tíz családonként alkotott közösséget és a tízek választották saját vezetőiket, termelték meg szükségleteik java részét.
Miért ne lehetne ezt visszahozni, így nem lenne szükség pénzre?
Aztán mindenki szükségleteinek megfelelően részesülne a megtermelt javakból. Ha többet termeltünk több volt, ha nem kevesebb.
A nagycsaládban, ahogy kis családban, megtervezték, hogy mire van szükség és aszerint osztották el a feladatokat. Ki mit, mennyit termeljen, mivel járul a közösség szükségletéhez.

A pénz az az eszköz, amin keresztül lehetőség van olyan embereknek részesülni a javakból, akik ahhoz nem járultak hozzá, vagyis az élősködésre.
Tehát, ha kivonjuk a pénz a rendszerből az élősködés feltétele szűnik meg.
Nem beszélve arról, hogy az elektronikus fizetőeszköz esetén, már abszolút nincs lehetőséged a javaidhoz hozzájutni, csak ha engedik. Meg kell bíz egy rendszerbe, amire nincs befolyásod.
Ezt ma a bankba utalt fizetésekkel, már félig megoldották. Nem értem, miért kell ezt a rendszert átvenni, sőt még kiszolgáltatottabb irányba eltolni?
Ráadásul az okostelefon használatával fiataljaink butítása folyik tovább. Már, így sem tudnak ismerkedni, beszélgetni, csak az érintős képernyőt tapogatni. Egyre többen számolnak be arról, hogyha fiatalok ahol személyesen összejönnek nem tudnak mit kezdeni egymással, csak a telefonjaikat nyomogatják.
Vegyük észre, milyen irányba vezet ez!
Miközben, ha valami folytán megállna az élet, ott halnának éhen, mert a sárgarépát nem tudnák kihúzni a földből, mert nem ismerik, hogy hogyan néz ki.

Azt írod:
„b. Mi lesz, ha már az összes kontinenst kiraboltuk, ...." észre veszed, hogy többes első személyben írtad ezt!? miért veszed bele magadat? nem Te tetted és nem mi tettük! Az agyad globális gondolkozás üzemben működik! és valakikről ezzel leveszed a felelősséget!”

Van egy magyar mondás „bűnösök közt cinkos, aki néma”, és elég sokan voltunk némák. Tudottan, vagy tudatlanul. Most kezdünk kiabálni, amikor már szorít a cipő. Amikor kezdetben a bevásárlóközpontokba, elkezdték behordani az olcsó külföldi dolgokat, belegondolt-e valaki a vevők közül vajon, mitől olcsóbb, mint amit itthon megtermelnek?
Nem!
Ma is az emberek jelentős részét az érdekli melyik a legolcsóbb.
Akkor miről beszélünk?
És ha ezt átgondolom, képmutatás lenne azt mondani:
"
Mi magyarok nem raboltunk sohasem, nem vettük el sohasem a másét! És ezt hangoztatni kell mindíg! Nem beleolvadni a más által elkövetett mocsokba! Szavak szintjén sem, még akkor sem, ha nem úgy gondolod! A szó hatalom!
Minden ott kezdődik szerintem, hogy legyen az ember olyan helyzetben, amilyenben azt tudja mondani, hogy NEM! NEM, mert nem az én érdekemet szolgálja, NEM , mert nem a hazám érdekét szolgálja!"

A gonosz akkor győz, ha jó tétlenkedik.
A hazám érdekeit az szolgálja, ha őszintén szembenézek a múlttal, beismerem a hibákat, aztán levonva a következtetést és tanulok belőle.
Megfogom végre a szomszédaim kezét, elkezdenék velük beszélgetni, megtervezni az önellátást és igényeinket visszább vennénk, értékeinket megkeresnénk, szeretetben élnénk.
+1 #1 SzfvárÉva Szfv 2013-04-13 09:48
Elég nagyléptekben és felületeket érintve cirkálsz írásoddal ide-oda. Azt sem tartom jónak, hogy kikapsz egy témából egy-egy részt, és arról úgy mondasz véleményt, vagy vetsz fel kérdéseket, hogy közben elhallgatsz olyan részeket, amelyekben pedig a válaszok ott vannak. pl.: a Szentkorona kamatmentes pénz, az Apostoli Magyar Királyságban nincs adó, nincs egyéni, és nincs államadósság, van alternatív energia terv, van koncepció az ország működtetésére. Ezekről is kellene beszélni, hogy a kép teljes legyen.
Szerintem amit ma dolgozásnak hívunk, az se nem munka, se nem értékteremtés. A magunk és országunk számára semmiképpen! Az amit ma 10-14 órában végeztetnek a rabszolgatartók, az rabszolgamunka! Ráadásul olyan ellenértékért(fizetés), amely ellenérték nem alkalmas arra, hogy élj! belőle. Arra viszont nagyon is alkalmas, hogy tönkre tegye az mindennapjaidat, hogy egyfolytában aggódj, és rettegj a családod és a magad holnapjáért, holnaputánjáért. Alkalmas még arra is, hogy ne legyen se kedved, se anyagi lehetőséged összejönni a barátaiddal, ismerőseiddel, rokonaiddal, netán elmenj nyaralni, vagy zenét tudj taníttatni a gyermekednek...stb...stb. Folytathatnám még ezer apró és banális emberi igénnyel, amelyek az életünket megnyugtatóvá és széppé teszik.
Egészen biztos vagyok abban, hogy akinek nem attól kell szorongásban élnie, hogy hónapról-hónapra mit tegyen az asztalra, miből fizessen, fizessen, és fizessen, hanem rendszeresen minden hónapban biztosan számíthat arra, hogy az alapvető szükségleteit biztosítani tudja, az az ember biztonságban érzi magát. Egészen biztos vagyok abban, hogy nem azt eredményezi az alapjövedelem, hogy senki nem akar majd dolgozni. Éppen ellenkezőleg! Az emberben felszabadulnak az alkotásra, a minőségi munkára fordítható energiái. Felcsillan a lehetősége, hogy az elképzeléseit megvalósítsa! Hogy nem akar majd folyamatos műszakban 80-100 de akár 200 ezerért is dolgozni? Hát nagyon remélem, hogy így lesz! Ne is akarjon! Hadd takarodjon ki innen minden embernyúzó multi! Nekünk nem kell "világban" gondolkozni! Egyelőre csak gondolkozzunk hazai léptékben. Aki akarja, követheti példánkat.
A videofilm később keletkezett, mint az Apostoli Magyar Királyság. Honlapján nem csak a Szentkorona bevezetéséről lehet tájékozódni, hanem az ország működtetéséről is.
Azt mondod:...."Mert a kevesebb elvégzett munka nem hozná ugyanazt a befolyó összeget és máris nem lehet kiosztani ugyanazt a pénz." Szerinted a befolyó pénzt osztják ki? Akkor talán nem is lenne ennyi baj. De erről szó sincs! Amit "kiosztanak", az egy szégyenletes töredéke a megtermelt javaknak, és azt is mind visszaszedik adók és egyebek formájában! És neked már huszadikán, vagy még előbb már nincs miből kenyeret venned! Nem azért dolgoztatnak 10-14 órát, hogy neked több jusson, hanem azért, hogy NEKIK több jusson! és azért, hogy neked már ne legyen erőd ezen gondolkozni!!
Azt kérdezed:" b. Mi lesz, ha már az összes kontinenst kiraboltuk, ...." észre veszed, hogy többes első személyben írtad ezt!? miért veszed bele magadat? nem Te tetted és nem mi tettük! Az agyad globális gondolkozás üzemben működik! és valakikről ezzel leveszed a felelősséget!
Mi magyarok nem raboltunk sohasem, nem vettük el sohasem a másét! És ezt hangoztatni kell mindíg! Nem beleolvadni a más által elkövetett mocsokba! Szavak szintjén sem, még akkor sem, ha nem úgy gondolod! A szó hatalom!
Minden ott kezdődik szerintem, hogy legyen az ember olyan helyzetben, amilyenben azt tudja mondani, hogy NEM! NEM, mert nem az én érdekemet szolgálja, NEM , mert nem a hazám érdekét szolgálja! Teszem a magam dolgát, nem rettegek a NAV-tól, a banktól, a közüzemtől, az újságírótól, a bírótól, az ügyésztől, ....stb.
Azt mondod:..."Miután megszűnt a papír alapú pénz, ki garantálja, hogy a kártyád és az okos telefonod működni fog?"
Most van valamire is garanciád? Azt tesznek veled, amit csak akarnak. Ami a legalapvetőbb: 10-14 órát dolgozol jóformán semmiért! Mit veszel a védelmedbe? Ezt a ma működő "szép" rendszert?
A globális pénz, hiába is nevezik forintnak, nem a miénk! És lehet belőle neked egy tonna is, és viheted magaddal mindenhová valóban, csak azt nem biztosítja neked senki, hogy holnap egy doboz gyufát is meg tudsz venni belőle! Hát ezt kockáztatod a Szentkoronáért. A "csippezés előszobájában" most vagy benn, mert a kutyádba már kötelezően betették. És ezt nem az Apostoli Magyar Királyság tette! Mondtad, hogy nem engeded? vagy nincs kutyád?

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások