20240420
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2012 február 25, szombat

Nem kell új Nagy Imre

Szerző: Gavallér János

Mátyás óta, állandóan a robbanásponton van az ország, hol ezek, hol azok miatt és képtelen önmagára találni! De miért is? Egyszerű kérdésre illik egyszerűen válaszolni: Mert elvesztette identitását. A felvilágosult nyugat, a keresztény Európa olyan kreálmányt tuszkolt előbb az újvilág Amerikára, majd újra az öreg kontinensre és az emberiségre,

 

Nem forradalmakra, nem eszmékre van szükség, csak egyszerű emberi szívre.

Van-e gond ott, ahol abból lehet főattrakciót, Tv-csatornákat fenntartani, ami nyomja a szíveket, mert mind a Hír-tv, mind az ECHO Tv (a többi csatorna csak reklám), csupán abból él, hogy a problémákról beszélgetnek a műsorokban (más kérdés, hogy magam is szeretem ezeket az aktív közvélemény kutatásokat, míg nem válnak önmaguk groteszk utánzatává: pl. Csintalan). A kedvenc "dumagépem" mégis az a dr. Bogár László egyetemi tanár, közgazdász, aki helyzetelemzéseiben megfogalmazza - ki nem mondott szavak mögé bújtatott érveivel-, azt a megkérdőjelezhetetlen tényt, amely szerint minden gondunk, bajunk abból az egyszerű okból következik, hogy másoktól, főleg a világtrend globalizációtól várjuk a megváltást. Attól a globalizációtól, amely tulajdonképpen megbukott. Még fog kísérletet tenni a liberó-globáló világállam megalapítására, amely a világgazdaság mozgatórúgóinak finnyás ízlésén múlik, de annyira inog már a talapzat, mint a Világkereskedelmi tornyok alatt az alapgerinc anno.

Jó szónokok és interpellálók tudják, hogy a néplélek kommunikációs trükkökkel, vágysóhajok kinyilvánításával leszerelhető, kielégíthető, terelhető. Az átlag ember, ha szavakban megkapja vágyainak igazságalapját, meghatározott időre félre tudja tenni realizálási igényét, így hajlandóvá válik szívreflexének ellentmondani. A kommunisták 1956-ban, eme egyszerű kommunikációs trükkel, olyan csapdába csalták a nemzetet, ahonnan mai napig képtelen magához térni. Nos tisztelt tanár úr, a nemzetébresztő okfejtései -mintegy előkészítő tanfolyamon-, felépíti azt a bekövetkező katarzis-forradalom nyilvánvaló eljövetelét, amely megváltoztatja az emberek viszonyrendszerét, a társadalmi berendezkedések értelmezését.

Olyan nagyszerű kommunikációs érvrendszert használ, ahol elfogadható egyszerre a globalizáció szolgálata és a nemzeti (bankvilág elleni) ellenállás csupán Orbán Viktor miniszterelnökön keresztül. Azaz előkészíti a nemzetet, egy Orbán Viktoros erkélyjelenetre (a beszéd már nyilván nem úgy fog kezdődni, hogy "Elvtársak!", hanem "Barátaim!", "Polgártársaim!" - zúgolódás a Budaházy félék felől-, ezért a folytatás már egyértelmű siker sztori, így folytatódik "Magyarok!" - Üdvrivalgás! /valahonnan még lehet, lőnek is/ és az Új világrend létjogosultsága, társadalmi egyetértéssel megvalósul). Mert miért is kell tudni és tudatosítani a társadalomban azt az érzésvilágot, hogy minden, de minden hamarosan meg fog változni? " A hatodik koporsóban nem csupán egy legyilkolt fiatal, hanem a mi elkövetkező 20, vagy ki tudja hány évünk is ott fekszik" - szövegkörnyezetéből kiragadott klasszikus letargia, magában hordozza, egy új világ eljövetelét, a feltámadás lehetőségét.

Mátyás óta, állandóan a robbanásponton van az ország, hol ezek, hol azok miatt és képtelen önmagára találni! De miért is? Egyszerű kérdésre illik egyszerűen válaszolni: Mert elvesztette identitását. A felvilágosult nyugat, a keresztény Európa olyan kreálmányt tuszkolt előbb az újvilág Amerikára, majd újra az öreg kontinensre és az emberiségre, -a győztesnek mindent szabad elv alapján-, amely kiöli, megsemmisíti az igaz lélekre, Istenre épülő, egymásért való gondolkodást. De mi, magyarok, védőszentjei az emberiségnek, már nem fogunk újra behódolni a Sátánhatalmaknak, ezért kimondjuk: Senki sem élhet másból, csak másért!
Nem forradalmakra, nem eszmékre van szükség, csak egyszerű emberi szívre.

2010. 12. 15.

Hozzászólás  

#5 nagyégaljaTengerszem@freemail. 2013-08-09 16:50
Nem forradalomkraa, nem eszmékre van szükség, csak egyszerü emberi szive. Igazad van Rékabea ! itt már a jó sziv réges rég lelett gyalogolva a sárga főldig a Magyarság gondolja végig mit kapott a jóságáért, kisemmizték, meggyalázták lehazuttolták az ŰKAPÁINK vérével megharcolt szenthazánk főldjén. Hol vagytok ti dicső politikusok-(nem mondhatom azt, hogy politikusaink!!!) mert nem ezt a Magyarnép választotta vezérének, hanem az általunk MEGBÉLYEGZETT hátérhatalom, és nekünk a kegyes jó szivűnkel kellett konstatálnunk, HÁT legyen egysze mindörökte ennek a JÓ-szivnek határa és záruljon be örökre mindazok elött akik nem érdemlik meg. :-)
#4 Rekabea 2012-03-31 08:22
T.paraszt !
Csak a szivre nem lehet a mai világban hagyatkozni, pontosan-e jó szivünk miatt tartunk ott mi magyarok ahol tartunk. - Mert soha nem bántottunk senkit, nem akartuk a másét és mindenkit szeretettel (szivvel) befogadtunk. - Gondolja Ön, hogy a befogadtaknak
van szive ?!- Amint azt jelenlegi helyzetünk is igazolja, NINCSEN. - Ök, és a papjaik, azt tanitsák nekünk több mint ezer éve, hogy mindent adjunk oda, türjünk el, mert nekik ez a jó természetesen. - Ez a világnézet csak nekik gyümölcsözik, de számunkra öngyilkosság. - Védekeznünk kell, - természetes védelmet ad az Öregistenbe, a Magyarok Istenébe vetett hitünk, amely Isten nem egyenlö a krisztusnak mondottal !!
Ezért Kérlek benneteket MAGYAROK, TESTVÉREIM hagyjátok el az idegen egyházat és térjetek vissza
az EGYETLEN ÉLÖISTENHEZ, A SZKITA-MAGYAR
JÉZUSHOZ - Hozzá imádjkozzatok, öt tiszteljétek, ha azt
akajátok, hogy sorsotok jobbra forduljon !!!!
#3 paraszt 2012-03-07 11:11
Akinek a szív kevés, annak Istene sincs, csak illúziói!!!
#2 Éva Szfvár 2012-02-28 13:32
Rékabea! Egyetértek!
#1 Rékabea 2012-02-26 09:42
A sziv nem elég !! - Istenhez kell visszatérni, de nem a krisztusnak mondotthoz, hanem a Magyarok Istenéhez,
a Világmindenség Istenéhez, az Öregistenhez .

A vallás a társadalom és az állam alapja !

és láthatjuk, hogy mit hozott nekünk a krisztusnak mondott, láthatjuk és tapasztalhatjuk immáron több mint ezer éve !!

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások